mousserakkaus

Iidan matkassa

Kenellekään ei varmaan ole jäänyt epäselväksi suklaariippuvuuteni. Raakasuklaa on päivittäinen herkku, suklaasmoothieta, suklaavanukasta, suklaata kahvissa ja nyt moussea. Toiset avaavat joulukuussa suklaakalenteria mutta päätin itse olla joulukuussa 24 päivää ilman suklaata ja nauttia siitä sitten jouluna kaikkien 24 päivän edestä. Joten tämä suklaamousse on nyt sitten viimeinen suklaaherkku hetkeen. Tämä on hyvää, helppoa ja nopeaa! Oikeastaan arkena minulla ei ole aikaa näpertää keittiössä pitkiä aikoja mutta aina herkkuja tekee mieli, joten niiden on oltava nopeasti valmiita. Ja monelle varmasti tuttua, kun herkkunälkä iskee niin ei siinä odotella... Kaneli tekee tästä myös ihanan jouluun sopivan herkun!

Alkuperäinen ohje on kirjasta Raakaruoka-aika! Herkkuja ilman hellaa ja uunia (Outi Rinne, 2013).

suklaamousse

4 annosta

 

2,5 dl cashewpähkinöitä

3 rkl raakakaakaojauhetta

1 rkl carob-jauhetta

1 tl ceylon kanelia *

1 tl vaniljajauhetta

0,5 tl suolaa

4 rkl agavesiirappia tai hunajaa

4 rkl chia-siemeniä

30g kaakaovoita

2,5 dl vettä

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita kaikki aineet (paitsi kaakaovoi) keskenään blenderissä tai monitoimikoneessa. Valuta viimeisenä sulatettu kaakaovoi joukkoon ja sekoita. Annostele kulhoihin ja tarjoile. Jos sinulla on enemmän aikaa on suotavaa liottaa cashew pähkinöitä 2-4 tuntia, tällöin ne ovat myös pehmeämpiä ja saat tasaista moussea. Parasta mousse on, jos sen antaa olla jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Mousse myös säilyy hyvin jääkaapissa useamman päivän. Voit tehdä sitä valmiiksi itsellesi ja herkutella päivän päätteeksi!

Ihania suklaisia hetkiä!

-Iida

*Ceylon kaneli saatu Ruohonjuuresta

 

Kommentoi