Muista nimikoida!

Kaupallinen yhteistyö: Tarramonsteri.fi

Päiväkodin eteisessä roikkuu naru, johon on pyykkipojin ripustettu nimettömiä vaatteita ja varusteita. Narulla roikkuu kyltti, johon on kirjoitettu isoin kirjaimin: ”Kenen? Ota omasi”. Osa löytää omistajansa ja osa ei koskaan kelpaa kenellekään. Ne eivät yhtäkkiä olekkaan kenenkään. Toimintakauden aikana nimetöntä, ei kenenkään tavaraa alkaa kertyä. Toisinaan kaikki nimettömät tavarat levitetään isoon saliin, josta vanhemmat saavat käydä etsimässä omiaan. Loput tavarat päätyvät päiväkodin varavaatteeksi tai lähtevät kierrätykseen.

Päiväkodissa puetaan ulkovaatteet, riisutaan ulkovaatteet ja ripustetaan kuivumaan. Riisutaan sisävaatteet ja puetaan ne päälle päivälevon jälkeen. Vaihdetaan sisävaatteet, jos tulee maidot valahtaa päälle tai puuroa syödään antumuksella. Vaihdetaan sukat, kun ne kastui vessakäynnillä. Puetaan ulkovaatteet vielä iltapäivällä. Pukemista ja riisumista on päivän aikana paljon. Ja vaatteelle monta hetkeä kadota tai vaihtaa omistajaa. Aikuiset eivät aina muista kenelle mikäkin kuuluu, jos vaate on jäänyt nimiämättä. Lapset eivät itsekään aina muista omia vaatteitaan. Lokerot ovat lähekkäin ja vaatteet vaihtavat helposti omistaa. Saman värisiä sormikkaita, toppahanskoja, kuomakenkiä ja sukkia on monella. Usein päiväkodin eteistilat ovat myös leikkitilaa ja tavarat siirtyvät huomaamatta.

Siniset legginssit, harmaa sukka ja valkoinen kauluri pääsevät roikkumaan eteisen narulle. Niissä ei ole nimeä, eikä omistajaa tunnistettavissa.

Päiväkodissa törmää yllättävän paljon nimettömiin varusteisiin. Varusteiden nimeäminen helpottaa henkilökunnan työtä. Pukemiset sujuvat paljon jouhevammin ja vaatteet löytävät oikean lapsen päälle. Tavarat eivät katoa niin helposti, kun ne on nimetty ja se on toki myös perheen etu. Kun tavarat on nimetty, ne pysyvät tallessa eikä hävinneitä tarvitse olla etsimässä ympäri päiväkotia ja eikä tarvitse olla ostamassa uusia.

Nimeämisessä on hommansa erityisesti, jos juuri aloittaa päivähoidossa ensimmäistä kertaa. Silloin on nimettävä kaikki ulkovaatteet ja sisävaatteet, joita aikoo päiväkodissa lapsellaan pitää. Lisäksi pitää nimetä kaikki tavarat, joita aikoo päiväkotiin viedä kuten tossut, kengät, reppu ja unikaveri. Jatkossa nimeäminen helpottuu, sillä uusia varusteita voi nimetä sitä mukaan, kun niitä hankkii päiväkotiin.

Minä tilasin meille Tarramonsterin nimikointitarroja helpottamaan nimeämistä. Tarramonsteri on kahden lapsen  vanhempien vuonna 2011 perustama yritys.

Liimattavat tarrat soveltuvat lähes minkä tahansa vaatteen, tavaran tai esineen merkitsemiseen.Tarran tarraaminen varusteisiin nopeuttaa nimeämistä huomattavasti. Tarra on helppo liimata vaatteissa oleviin pesulappuihin tai etiketteihin. Vaativiin pintoihin, kuten kenkiin, tarran päälle voi kiinnittää vielä suojakalvon, joita tulee tarrojen mukana. Tarra kestää kulutusta ja tiski- sekä pesukonepesua. Itsestäni tuntuisi muutenkin kurjalta merkitä suoraan tussilla uuteen vaatteeseen tai tarvikkeeseen lapsen tiedot. Tarralla tämä on vältettävissä ja niin vaate saa iloisen värisen tarran itseensä, josta lapsikin tunnistaa sen omakseen. Tarra mahdollistaa myös paremman jälleenmyyntiarvon vaatteelle, sillä tarran saa pois toisin kuin tussilla tehdyn merkinnän.

Tarramonsterilla on nimikointitarrat saa suunnitella itse. Valittavana on paljon värejä, erilaisia fontteja, kuvia ja kokoja. Tarrojen lisäksi valikoimassa on myös silitettäviä nimilappuja. Ne kiinnitetään silittämällä silitysraudalla vaatteisiin. Ne soveltuvat sellaisille pinnoille, joihin tarra ei tartu, sukat, villavaatteet ja fleecevaatteet.

Koodilla IIDMA15 saat -15% alennuksen Tarramonsterin verkkokaupasta 15.1.2020 asti. Verkkokauppaan pääset tästä.

-Iida

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (13)
  1. Oon näitä laittanut myös villasukkiin (ulkopuolelle) ja villapaitaan niskaan (sisäpuolelle), on pysynyt hyvin 🙂

  2. Päikyntäti vielä...
    12.1.2020, 21:48

    Voi harmi, tässä kun rullasin, kommenttini tuli väärän jutun alle, tarkoitus oli kommentoida tuohon miltä minusta tuntuu nyt…. sori!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *