Mustikkapiirakkapurkki (V, M, G)

Iidan matkassa

 

MUSTIKKAPIIRAKKAPURKKI

(vegaaninen, maidoton, gluteeniton)

2 annosta

 

2 prk (300 g) Yosa Greek style -jugurttia

mustikkahilloa, n. 100 g

 mustikoita (tuore tai pakaste)

 

PIIRAKKAMURU

2 dl kaurahiutaleita

1 dl kookoslastuja

0,5 dl agavesiirappia

0,5 dl kookosöljyä

kardemummaa

kanelia

suolaa

 

Laita kaurahiutaleet blenderiin ja blendaa jauhoksi. Voit kaurahiutaleiden tilalla käyttää myös valmista kaurajauhoa. Sekoita kaikki piirakkamurun aineet keskenään kulhossa ja paista sen jälkeen paistinpannulla rapeaksi, sekoittele paistinlastalla. Varo kuitenkaan polttamasta, niikun kävi itselle, eli on aika vahvittava. Laita mausteita oman maun mukaan!

Annostele piirakkamurua, jugurttia ja mustikkahilloa kerroksittain tarjoiluastioihin. Lopuksi koristele mustikoilla ja ripottele loppu piirakkamuro annoksen päälle. Tarjoile heti tätä herkkua. 

Ihanan helppo ja nopea jälkkäri tai vaikka välipala. Toimii loistavasti myös joulun alla vähän kevyempänä jälkkärinä. Itse tarjoilin tätä itsenäisyyspäivänä ystäville. Ja ystäväni kysyi heti, että mitä tää oikeen on, kun on niin hyvä. Oma ajatukseni oli, että miten hemmetissä tästä näin hyvää tuli! Eli suosittelen kokeilemaan, 

-Iida

 

 

Kommentoi