Nainen ja seksi

1EJDtfJ.jpg

Oman raskauteni takia olen kohdannut kommentteja, joissa naisen seksuaalisuutta pidetään edelleen hyvin rajattuna. Tuntuu, että edelleen 2018 naisen seksielämä on jotenkin tabu. Monelle seksuaalisesti aktiivinen sinkkunainen, jonka seksikumppanit vaihtuvat, on huono nainen, käytetty, jakorasia jopa huora. Usein olen kohdannut, että seksi tapailun alussa tai jopa ekalla tapaamisella on huono juttu, sellainen nainen ei ole tyttöystävä materiaalia. Miehet hakevat vaimonaista ja siihen liitetään pidättyväisyys kuin hyveenä. 

Minulla on ollut monia kumppaneita ja sinkuksi olen harrastanut seksiä usein, tai itselle riittävästi. Olen aina harrastanut seksiä omasta halustani. Olen sen suhteen onnellisessa tilanteessa, ettei minua ole koskaan pakotettu mihinkään, mitä en ole halunnut. Näin ollen en näe toiminnassani mitään väärää. Seksin harrastamisessa ei ole mitään väärää, jos se on molempien toiveiden mukaista. Naisella saa olla useita kumppaneita, aivan kuten miehelläkin. Vaikka edelleen tuntuukin, että miehellä useat kumppanit on ylpeys ja naiselle häpeä.  Nainen saa nauttia seksistä, haluta seksiä ja toteuttaa seksuaalisuuttaan aktiivisesti yksin, kaksin tai mieleisessään kokoonpanossa.

ffqDOuY.jpgNainen on niin pitkää ollut miehen omaisuutta, että edelleen yhteiskunnassa vallitsee paljon oletuksia naisen seksuaalisuuteen liittyen. Toisinaan minusta tuntuu, että minun pitäisi hävetä itseäni, ”ai se on sellainen nainen”, vaikken ole tehnyt mitään hävettävää. Miehen seksielämä on kunnian asia ja me naiset häpeilemme puhua koko aiheesta. Itsekin usein ajattelen, että mies varmasti lähtee lätkimään siinä kohtaa, kun kerron seksikumppaneitteni määrän. Aihe on todella kiusallinen, vaikka ihan turhaan. Häpeily pitäisi lopettaa. Seksikumppaneiden määrä ei tee kenestäkään ihmisenä huonoa. Eikä lukuisat kumppanit tarkoita, että hyppää sänkyyn ensimmäisen vastaantulevan kanssa. Mahdollisuuksia on monia, seksisuhteet , ilman parisuhdetta, eivät ole mikään harvinaisuus.

 Meidän pitäisi olla ylpeitä, että meillä on mahdollisuus nauttia kehostamme ja sen suomista mahdollisuuksista. Naisella on ihan yhtäläinen oikeus nauttia seksuaalisuudestaan kuin miehellä, saada nautintoa ja tyydytystä. Jokaisella on oikeus toteuttaa itseään. Selvästi mies ja nainen ei ole vielä tämänkään asian suhteen tasa-arvoisia, jonka vuoksi asia vaatii lisää keskustelua.

Minusta on todella hienoa, että raskauteni ja isä-tilanteeni nähdään yhteiskunnallisesti merkittävänä. Olin melko häkeltynyt tämän postauksen kommenteista. Kyse ei ole pelkästä raskaudesta, vaan naisen seksuaalisuudesta puhumisesta. Se on siis edelleen ihmeellistä, että voi olla useita kumppaneita ja vielä samoihin aikoihin. Ja vielä niin, että siitä puhutaan avoimesti.

-Iida

LUE MYÖS: LET’S TALK ABOUT SEX

w2TUKVo.jpg

KUVAT: TIIA NYHOLM

Kommentit (43)
  1. Järkytyin näistä kommenteista. Omassa lähipiirissä en ole onneksi joutunut kohtaamaan tämän kaltaista epätasa-arvoa mitä netistä voi lukea, mutta en tiedä onko vielä uskomattomampaa se, että tuntemattomilla (miehillä) saattaa olla mielipide jonkun naisen seksuaalisuudesta. Aivan kuin naisen seksuaalisuus kuuluisi heille. Oksettava, vanhanaikainen ajatus. Olet tosi rohkea, kun puhut näistä asioista ääneen ja omilla kasvoillasi – niin muutokset kohti tasa-arvoa on aiemminkin tapahtunut, tarvitaan äänekäs joukko tai henkilö sanomaan, ettei nykytilanne ole oikein. Ihailen.

    1. Kiitos sun kommentista! Piti ihan lukea näitä tekstin vanhoja kommentteja ja huh! Kyllä paljon on tehtävää!

  2. Hyi näitä mauttomia kommentteja täällä! Hävettää niiden puolesta, jotka tulevat tänne moralisoimaan. Eikö tunnu yhtään pahalta lytätä toista? Jos ei, niin onneksi uskon karmaan. P**kaa saavillinen sinulle, joka nimettömänä pelkurina haukut toisia netissä.

    Ja Iidalle paljon tsemppiä! Jatka samalla linjalla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *