Nice Cream for Breakfast

Iidan matkassa

Tässä jäätelössä on kaikki mitä aamuun tarvitset. Rasvaa, hiilireita, proteiineja ja hyvä maku. Ihan mahtava juuri kesä aamuihin, jolloin on lämmintä, eikä minun ainakaan tuolloin tee mieli mitään raskasta ja lämmintä. Jäätelö on siis oiva valinta! Banaanijäätelö eli 'nice cream' on sorbettimainen maidoton jäätelö, jonka kuka tahansa valmistaa muutamissa minuutissa. Sen takia jäätelö on yksi suosikki aamupaloistani tai välipala tai treenin jälkeinen pala... Ja banaanijäätelöä voi varioida niin monen makuiseksi, että varmasti oma suosikki löytyy! Tässä yksi oma suosikkini.

 

Suklaa-peanuts banaanijäätelö

(vegaaninen, maidoton, gluteeniton)

1 annos

 

2 jäistä banaania

3 rkl raakakaakaojauhetta

1 rkl maapähkinävoita

30g (n.1dl) proteiinijauhetta

(esim. riisiproteiini tai eläinperäinen vaihtoehto heraproteiini)

kourallinen suolattuja maapähkinöitä

 

Pilko kaksi banaania ja laita pakkaseen mielellään yön yli tai niin pitkäksi aikaa, että ne ovat jäätyneet. Laita jäiset banaanit, maapähkinävoi, raakakaakaojauhe ja proteiinijauhe blenderiin surauta siläksi. Lisää lopuksi maapähkinät ja surauta muutama kerta niin, että pähkinät rikkoutuvat hieman. Jos sinulla ei ole tehokasta blenderiä, voit tehdä jäätelön varovaisesti myös sauvasekoittimella, mutta anna banaanien hieman sulaa sitä ennen. Nauti jäätelö heti!

-Iida

 

Kommentoi