Nyhtöhernepuikot ja Cashewdippi

Iidan matkassa

Vegaanina oleminen on tehty nykyään kyllä tosi helpoksi. Valmiita tuotteita on joka lähtöön ja valmistamiseen ei useinkaan mene kauaa. Aivan ihana rapea uutuus löytyy Familia Verdeltä. Familia Verde tarjoilee vegaanista ja gluteenitonta nyhtöhernettä kuutiona, suikaleena, puikkona ja pihvinä. Puikot ja pihvit ovat pakastealtaiden uutuus. Olen aiemminkin kirjoittanut nyhtöherneestä ja diggailen tätä tuotetta kyllä. Maku on hyvä, valmistus helppoa ja se on vegaaninen tuote, joka on gluteeniton. Monet, kun ei ole ja se rajaa valikoimaa. 

Testailin nyhtöhernepuikkoja. Paistelin niitä oliiviöljyssä. Niissä on rapea kuori ja ne sopi aivan täydellisesti vegaanisen cashewdipin kanssa, jonka ohje on alla. Söin siis ihan oikeesti kaikki kuvissa näkyvät nyhtöhernepuikot itse, niin pieniä, että menivät epähuomiossa suuhun. Dippi vaan kruunasi mäkuelämyksen ja ajattelin koko ajan, että otan vain yhden, ennen kuin oli oikeasti enää yksi jäljellä. 

Cashewdippi

(vegaaninen, maidoton, gluteeniton)

 

1 dl cashewpähkinöitä

2 rkl auringonkukansiemeniä

1 iso tomaattia

6 aurinkokuivattua tomaattia

maun mukainen pätkä chiliä

1/2 sitruunanmehu

2 dl vettä

suolaa

 

Liota cashewpähkinöitäja siemeniä 2 tuntia. Silloin ne on mukavan pehmeitä ja helpompi blendein työstää. Toki riippuu blenderin tehoista, itse laitoin suoraan vaan koneeseen ilman liotteluita, vaikka käsittääkseni liotuksella on myös terveyteen liittyviä positiivisia vaikutuksia. No suosittelen kuitenkin liottamaan, heh. 

Kun pähkinät ja siemenet on liotetut ja mukavan pehmeitä, laita ne kaikkien muiden aineiden kanssa blenderiin ja blendaa, kunnes seos on tasaisen sileää ja kuohkeaa. Dippi säilyy hyvin jääkaapissa 3-5 vuorokautta suljetussa lasiastiassa. Tai sitten vain laitat tarjolle Nyhtöhernepuikkojen ja dippikasvisten kanssa. Tulee syötyä heti! 

*Tuote saatu/Familia Verde

Kommentit

Millie's
Randomilla

Pitää pistää testiin! Tullut etsittyäkin nyt vegaanisten dippien ja tahnojen (esim. munakoisotahna ohjeita). :) Kiitos tästä.

Iidaafel
Iidan matkassa

Jes todellakin, tää on hyvää! Munakoisodipistä en oo kuullukkaan... nam!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.