Oletko M vai XL?

fullsizeoutput_8e5.jpeg

Pesen farkkuja aika harvoin, mutta aina en uskaltaisi pestä silloinkaan kun pitäisi. Pelkään nimittäin, ettei ne sen jälkeen mahdukkaan jalkaan.  

Pesun jälkeen farkut on tiukat ja ahtaat. Ja aivan liian monta kertaa vedän housuja ylös vyölenkeistä. Se on niin tuomittu virhe ja aina vaan toistan sitä. Kun housut saa jalkaan, pullahtaa vatsamakkarat vyötärökaistaleen päälle kuin tyhjästä. Pahinta mitä tiedän on vastapestytyt farkut ja työpäivä. Työssäni vielä ulkoillaan paljon ja jos kireiden farkkujen päälle vetää ulkohousut, niin on varmaa, ettei saa enää itseään ylös hiukkalaatikon reunalta, jos sinne on kerran istahtanut.

Farkkujen pesu ja päälle ahtaminen ei tosiaankaan ole mitään imartelevaa puuhaa. Vyölenksujen jälkeen repeevät farkut haarovälistä. Vaikka minkä tekisi, jalkani hinkkaavat toisiaan ja farkut kuluvat. Hyvät farkut ei ole kohdallani luottoystävä. Ne pettävät vähän liian usein. 

Tämän takia kaikkein mieluiten käytän treenitrikoita tai niitä kuuluisan kamalia legginssejä, jotka ovat ihan lempivaatteeni. Ne eivät kuulemma ole housut ja karkoittavat viimeisetkin miehet.  Mutta olen tullut siihen pisteeseen lähestyessäni 25 ikävuotta, että en välitä. Olen mukavuudenhaluisempi kuin koskaan. Enää vain muistelen niitä aikoja työssäni, jolloin legginssit ja marimekon raitapaidat eivät vielä kuuluneet vaatekaappiini. Silloin olin aika tarkka siitä, mikä koko vaatteen lapussa luki. Mitä pienempi koko, sen parempi. Mitä tiukempi, sen parempi. 

Minun kaapissani ei enää välitetä koosta. Vaatteiden pitää olla mukavat.  On ihanaa, että tuulitakin alle mahtuu fleece-takki ja fleecen alle pari pitkähihaista, jos tarve. Housuissa pitää päästä kyykkyyn ja ylös. Koko riippuu niin paljon vaatteen merkistä. Ja nykyään tuntuu, että vaatteet vain pienevät. Mikä ennen oli 38, on nyt 42. Mikä ennen oli M, on nykyään XL. 

Ja näin tapahtui minulle juuri, kun huomasin ”luotto” farkkujeni kuluneen loppuun haaroista. Ne olivat Leviksen Skinny -farkut kokoa 28. Uudet farkut olivat samaa mallia, mutta kahta kokoa suuremmat. Ja haluaisin niin väittää, etten ole lihonnut. Farkut ovat vain pienentyneet.  

Toki se välillä harmittaa. Harvoinpa se tuntuu mukavalta, että joudut ostamaan suurempia vaatteita kuin ennen, vaikket ole itse suurentunut mihinkään suuntaan. Vaatteet vain ovat pienentyneet. Yritä tätä sitten vielä selittää jollekin, niin saat varmat naurut. 

Tiukoissa vaatteissa eläminen on vielä kurjempaa ja silloin tuntuu, että on koko ajan vahtaamassa omaa ulkonäköään ja ajatukset pyörivät oman kehon ympärillä. Löysemmissä vaatteissa on rennompaa, kun ei tarvitse stressata katsooko joku vatsaani, kun sitä on mahdotonta edes nähdä. Tiukat farkut riisuessa, katoavat myös makkarat!

Onko sinun mielestäsi vaattekoot pienentyneet?

-Iida

Kommentit (26)
 1. I feel you! Mä olen jo aikoja sitten luopunut farkuista, ainoat mitä käytän on H&M:n sellaiset superstrech farkkujegginsit, mitkä venyy ja paukkuu just sopivasti.

  Ja mitä vaatekokoihin tulee, oon joskus ollut vaatekaupassa töissä ja yhtenä päivänä vaan tuli ohjeistus vaatekokojen muuttumisesta. Laputeltiin sitten vaatteisiin uudet koot: S muuttui M:ksi, L:stä tuli XL jne. Opin, et ei kannata vaatekokoihin luottaa vaan aina mennä tuntuman mukaan.

  1. Noi Henkkamaukat housut on just hyviä! Kaikki housut mulla ainakin hajoaa niin nopeaan, ettei halua sijottaa ihan hirveesti arkivaatteisiin. 

   Ja fiiliksen mukaan mennään!

 2. Farkkushoppailu on kamalinta mitä tiedän, just mainitsemistasi ja kommentteissa spekuloiduista syistä! Yritin koko syksyn etsiä kivoja (en edes täydellisiä) farkkuja vaatekaupoista, tuloksetta. Yksi päivä työkaverini toi töihin omat farkkunsa ja kysyi tykkäänkö näistä, ja ne oli ihan täydelliset! Heti paremman tuntuiset kun on vähän käytetty. 🙂

  1. Niin totta! Ja heti vähän käytetyt farkut tuntuvat mukavemmilta, matsku on jo pehmennyt! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *