Pääsiäiskortteja taaperon kanssa

Eemi on innostunut viime aikoina maalaamaan ja pyytää usein tarvikkeita käyttöönsä. Hän ei ole juurikaan koskaan halunnut koskea sormiväreihin sormin, vaan maalannut aina pensselillä. Vesivärit on tästä syystä myös mieluisat. Nyt hän ensimmäistä kertaa maalasi myös sormia käyttäen. Toki aina välillä piti pyyhkiä kädet, jotta hän pystyi jatkamaan. Hän on todella tarkka siisteydestä ja sama pätee vaatteisiin, yksi tahra niin vaate vaihtoon! Muovailuvaha on esimerkiksi aivan nounou juttu ainakin vielä.

Hyödynsin Eemin maalaus innostusta ja valmistin yhdessä hänen kanssaan pääsiäiseen sopivia kortteja. Juhlapyhät saavat minut aina ajattelemaan kaukaisempia sukulaisia ja ystäviä, joita ei ole voitu aikoihin tavata. Niinpä laitan postitse nyt kortteja ilahduttamaan. Ja ovathan nämä niin iloisen värisiä, että varmasti tuovat hyvää mieltä saajalle.

Eemi maalasi vesiväripaperille sormiväreillä. Hän käytti paksua pansseliä ja sormia vaihdellen maalaamiseen. Meillä on aivan ihanat Neogrün -merkkiset sormivärit pastellinsävyissä. Ne sopivat kevääseen ja pelkkä maalaus jo sellaisemaan on toimiva kortti. Värit ovat vegaanisia ja biohajoavia. Ne sisältävät vain luonnollisia ainesosia ja ei ole vaaraksi, jos lapsi tulee maistaneeksi väriä. Värit myös lähtevät pesussa pois tosi hyvin ilman mitään esikäsittelyä tai tahranpoistoa.

Kotona meillä oli valmiina raikkaita kartonkivärejä, joista leikkasin korttipohjia. Lisäksi löytyi entuudestaan silkkipaperia, höyheniä ja askartelusilmiä, joita hyödynnettiin korttien teossa. Leikkasin Eemin maalauksista munia, jotka liimasin kartonkiin ja kirjoittelin toivotuksen. Simppeli ja kaunis kortti!

Näiden lisäksi syntyi pääsiäistipuja. Maalasin Eemin käden hänen valitsemallaan värillä ja painoin käden paperiin. Kuivumisen jälkeen leikkasin käden ja liimasin sen kartonkiin. Tipu sai silmän, nokan ja ihana tuuhean pyrstön hyöhenestä. Eemi vielä piirsi niille vauhdikkaat jalat avustuksellani. Niistä tuli todella veikeän näköisiä tyyppejä!

Isompi lapsi osaakin jo tehdä ihan itse korttien kaikki vaiheet, mutta  pienempi tarvitsee vaiheissa avustusta. Mutta onhan se kivaa päästä kokeilamaan leikkaamista ja liimaamista, vaikkei vielä ihan niin osaisikaan.

-Iida

Kommentit (10)
  1. Tosi hienoja kortteja ja kivoja ideoita!

  2. Aivan ihania! Kiitos vinkeistä 🤗🤗

    1. Kiitos, kiva kuulla <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *