Paljonko tienasin tässä kuussa?

Olen tammikuusta asti tehnyt käytännössä kahta työtä samaan aikaan. Päätoimisesti olen töissä Helsingin kaupungilla varhaiskasvatuksen opettajana. Minulla on vakituinen toimi ja saan työkokemuslisää. Teen 80% työaikaa. Saan Kelalta joustavaa hoitorahaa kyseisen järjestelyn vuoksi. Lisäksi toimin osa-aikaisena yrittäjänä ja minulla on toiminimi. Kaikki sometyöhön liittyvät asiat hoituvat toiminimen kautta.

Minulla oli haave siirtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi tämän toimintakauden päätyttyä päiväkodissa. Olisin voinut täysipäiväisenä yrittäjänä keskittyä vain sometyöhön, jolle nyt olen antanut vain muutamia tunteja iltaisin lapsen mentyä nukkumaan. Ajallinen panostus someen mahdollistaisi siitä ennemmän tuloja kuin tähän mennessä, jotka nyt on jäänyt vähäisemmiksi mitä ne voisivat olla ajan puutteen vuoksi. Nyt kuitenkin korona on saanut minut mietteliääksi ja yrittäjyyteen heittäytyminen pelottaa. Tulot on kuitenkin epäsäännölliset ja työstä voi lähettää laskun, kun se on ensin tehty. Laskulla on myös yleensä 7-14 vrk maksuaikaa. Palkkaa voi joutua odottamaan pitkäänkin. Tässä kuussa tein kolme kaupallista yhteistyötä, mutta niidenkin maksut menevät huhtikuun puolelle. Korona vaikuttaa myös kaupallisiin yhteistöihin. Tullaanko niitä ostamaan? Ostaako kukaan juuri minulta? Toistaiseksi minulta on peruuntunut kaksi yhteistyötä ja yksi on siirtynyt. Tilanne siis todella huolettaa. Tarkoitukseni oli saada tänä keväänä rahaa säästöön, jotta pärjäisin yrittäjänä alkuun.

Muuttoomme on yksi kuukausi. Olin alkuun ajatellut, että Eemi menisi uudella paikkakunnalla päiväkotiin toukokuusta alkaen. Koronatilanteen takia olen siirtänyt hoidon aloitusta elokuulle. Kuljemme toukokuun autolla Helsinkiin töihin ja päiväkotiin ja kesän olen hoitovapaalla. Katsotaan elokuussa, jos tilanne olisi parempi. Vallitsevan tilanteen takia olisi ollut tyhmää irtisanoutua. Toiveissani on saada starttirahaa. Sen saaminen on mahdollista, koska olen toiminut osa-aikaisena yrittäjänä. Se ei ole ollut päätyöni. Starttiraha kyllä pelastaisi! Kahden työn kanssa en voi ikuisesti jatkaa, sillä tähänkin asti omat yöunet on ne, josta sen ylimääräisen ajan sitten ottaa. Se on taas kamala kierre, jossa kärsii oma hyvinvointi ja oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla toimii puoliteholla.

Alla maaliskuun tulot:

Helsingin kaupunki tehtäväkohtainen palkka + työkokemuslisä 2 111,90 € (nettona 1 347,30 €)

Toiminimen laskuttamat tulot yht. 1 689 € (nettonana 929,70 €)

Lastenhoidontuki 162,39 € (nettona 96,63 €)

BRUTTOTULOT MAALISKUUSSA YHTEENSÄ 3 963,29 €

NETTOTULOT MAALISKUUSSA YHTEENSÄ  2 373,63 €

Palkkatuloista menee verot, eläkemaksu, työttömyysvakuutusmaksu ja liittomaksu. Toiminimi maksaa tietysti arvolisäveron 24%, ennakkoveroa ja YEL-maksua. Aika paljon sitä rahaa menee sivuun itseltä. Tässä ei ole mukana lapsilisää eikä elatusapua, sillä ne miellä enemmän lapsen rahaksi kuin omaksi tulokseni.

LUE MYÖS

Paljonko ruokaan meni rahaa viikossa?

Menot kuukaudessa

Me muutetaan!

KUVAT // Sipriina Saari

Kommentit (22)
  1. Hei! Ymmärsinkö oikein että teet 80% työaikaa ja lisäksi sivutoimisesti yrittäjyyttä? Omaan tilanteeseen liittyen kysyin kerran Kelasta voiko tällaisessa tilanteessa saada joustavaa hoitorahaa, niin sanoivat, että ei yleensä koska tällöin työtunnit/työaika menee yli tuon 80% rajan. Mutta tilanteita on tietenkin erilaisia:)

  2. Mielenkiintoinen postaus, mutta erityisesti halusin kommentoida että näytät kuvissa upealta! 🙂 Uskon että lapsiperheen pyörittäminen Helsingissä ei varmastikaan ole ihan huoletonta yhden ihmisen tuloilla vaikka varmasti pärjääkin. Kurjaa että kaikki kommentoijat eivät sitä ole ehkä ymmärtäneet, mutta toki elämäntyylejä- ja tilanteita on monenlaisia. Tsemppiä muuttoon ja toivottavasti löytyy myös talouteen semmoinen kestävä ratkaisu joka ei kuluta liikaa!

    1. Voi kiitos kivasta kommentista ja ymmärryksestä! Voimia kevääseen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *