Paras currykastike

Iidan matkassa

Tällä hetkellä suurin suosikkini on kurkuma, korianteri ja kookos. Niiden makuyhdistelmä on niin hyvä ja tarpeeksi kiehtova. Tulee sallaista aasialaisen keittiön tuntua Jaksan tehdä näistä ainesta kastiketta todella useasti vaihtamalla vain pääraaka-aineen. Ainut haastava tekijä tässä yhtälössä on kurkuman keltaisuus, sillä omalta kohdaltani voin sanoa olevani kova sotkemaan syödessäni ja aika monta kertaa on nyt jäänyt keltaiset tahrat paitaan. Kurkumaa ei ihan noin vaan saa pois vaaleilta pinnoilta, eli varovaisuutta.

Curry kastike

(maidoton, mahdollisuus vegaaniseen)

4-6 annosta

 

400 g kanan-/lohen fileesuikaleita/ soijasuikaleita/ marinoutua tofua

1 tuore mango

1 nippu tuoretta korianteria

400 ml kookoskermaa

1 rkl kurkumaa

1,5 tl ruususuolaa

2 tl curry mausteseosta

1 tl hunajaa/siirappia

kookosöljyä

 

HALUTESSA: tuoretta ananasta, kesäkurpitsaa, bataattia, sieniä yms. toimii hyvin!

LISUKKEEKSI: haluamaasi riisiä tai gluteenitonta täysjyväriisipastaa/muuta gluteenitonta pastaa

 

Kuori ja pilko mango. Jos haluat kastikkeeseen ananasta, kesäkurpitsaa tai muita kasviksia, niin pilko nekin ohuiksi siivuiksi tai kuutioiksi. Batatti kannattaa ensin keittää ennen kastikkeeseen laittamista, jotta siitä tulee varmasti kypsää. Paista haluamasi pääraika-aine esim. kana paistinpannolla kookosöljyssä. Toimi samoin tofun, lohen tai soijasuikaleiden kanssa. Soijasuikaleet tulee turvottaa vedessä ennen paistamista paketin ohjeen mukaan.

Lisää kanan joukkoon pilkottu mango ja mahdolliset muut kasvikset/hedelmät. Lisää joukkoon mausteet ja anna paistua kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää lopuksi kookoskerma sekä hienoksi pilkottu korianteri. Anna kastikkeen tekeytyä hetki pinellä lämmöllä.

Tarjoile riisin kanssa ja ripottele päälle tuoretta korianteria.

 

-Iida

 

 

Kommentoi