Pastaa pinaattipestolla

Valmistin jokin aika sitten meille ruoaksi pastaa pinaattipestolla. Itselleni paistoin lisukkeeksi vielä kanaa, mutta Eemille riitti pasta annos pestolla oikein hyvin.

Pinaattia ei suositella alle 1-vuotialle korkean nitraattipitoisuuden vuoksi. Mutta satunnaisesti ja pienenä määränä pinaatti on sallittu. Babypinaatissa nitraattipitoisuus ei ole niin korkea, kun täysikasvuisessa pinaatissa. Pakasteherneet on suositeltavaa keittää, jos kuuluu riskiryhmään listeriabakteerin vuoksi.

Parmesaanijuustossa on suolaa ja suolaa ei suositella alle 1-vuotiaille. Sen voi jättää kokonaan pois vauvan annoksesta, mutta muu perhe voi halutessaan lisätä sitä annokseen ja saada makua!

Pesto säilyy jääkaapissa 1-2 päivää suljetussa purkissa. Toimii myös tosi hyvin leivän päällä levitteenä!

Pinaattipesto

Ainekset (4 annosta)

1 dl
cashewpähkinöitä
2 dl
babypinaattia
kourallinen
tuoretta basilikaa
0,5 dl
vettä
1 rkl
sitruunamehua
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
herneitä
ripaus
valkosipulijauhetta, mustapippuria/valkopippuria (halutessa)
pastaa
parmesaaniraastetta
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Laita cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen tunniksi. Kaada vesi pois ja huuhdo pähkinät.

Keitä pakasteherneitä 2 minuuttia. Voit myös sulattaa herneet huoneenlämmössä.

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Sama onnistuu myös sauvasekoittimella.

Keitä pastaa tarvittava määrä pakkauksen ohjeen mukaan.

Lisää pestoa pastaan ja sekoita. Lisää päälle vielä parmesaania ja muutama basilikan lehti!

Kommentit (2)
  1. Täytyypä kokeilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *