peruna-kikhernekeitto

Iidan matkassa

Keitot on ihan suosikkeja viileneviin iltoihin. Keitoissa on toki muutakin hyvää, ne ovat usein helppoja valmistaa ja edullista ruokaa, josta riittää useammalle päivälle. Tämä keitto on vegaaninen, purunasta ja kikherneestä valmistettu. Sileän keiton sijaan, tässä on ihania sattumia! Sattumat tekevät kivan suutuntuman. Ihan loistavaa arkiruokaa ja ehdottomasti kokeilun arvoinen.

PERUNA-KIKHERNEKEITTO

4 annosta

(gluteeniton, maidoton, vegaaninen)

800g jauhoisia perunoita

2 tlk kikherneitä 

1 sipuli

2 rkl oliiviöljyä

1 l vettä

2 dl kaurakermaa

suolaa

pippuria

kasvisliemikuutio

tuoretta tinjamia

 

Pese, kuori ja lohko perunat. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää perunalohkot. Anna sipuleihin ja perunoihin tarttua väriä. Lisää sitten litra vettä kattilaan sekä kasvisliemikuutio, suola ja mustapippuri.

Anna keiton kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kikherneet ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Ota keitosta 1/3 erilliseen astiaan.

Soseuta kattilaan jäänyt keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon kaurakerma ja kiehauta keitto uudelleen. Lisää joukkoon sivuun ottamasi 1/3 keittoa. Keittoon tulee mukavia sattumia! Annostele keitto ja mausta hienonnetulla tinjamilla.

 

-Iida

Kommentoi