Puoli vuotta ilman seksiä

Synnytyksen jälkeen ajattelin, että olispa läppä, jos kirjoittaisin sellaisen postauksen, että ”vuosi selibaattia takana”. Naureskelin ajatukselle, mutta nyt ei naurata. Olen puolivälissä ja tuntuu aika todennäköiseltä kirjoittaa juuri tuo postaus puolen vuoden päästä, kun täyteen tulee vuosi ilman seksiä. Vaikka tarjoutuisikin mahdollisuus, tuntuu, että haluan kirjoittaa tuon postauksen ja haastaa itseäni. Olenhan jo puolivälissä, toinen puoli jäljellä! Sillä olisi ihan eka kerta aikuiselämässä olla vuosi ilman seksiä. Seksuaalisesti aktiivisena pisin aika ilman on ollut kaksi kuukautta ja sekin oli suhteessa, koska olimme eri mantereilla. Sinkkuna ehkä kaksi viikkoa.

Synnytyksen jälkeen seksi oli aika paljon mielessä. Lähinnä siltä osin, että pystyykö siihen enää koskaan. Mietin todella paljon, että uskaltaisinko koskaan mihinkään intiimiin kanssakäymiseen. Kaikki omassa kehossa tuntui muuttuneen. Mietin myös, että miltäköhän yhdyntä tuntuu synnytyksen jälkeen, tuntisiko enää edes mitään?

Nyt olen koko ajan ajatellut seksiä vain vähemmän ja vähemmän. Tuntuu jopa siltä, että miten sen edes toteuttaisi vauvan nukkuessa samassa tilassa? Ai kamalaa! Pitäisi olla joku hervoton asunto tai vauvalla oma huone.

Synnytys, vauva ja tämä kulunut aika on muuttanut paljon ajatuksiani erityisesti seksiin liittyen. En vain enää pysty entiseen elämääni. En pystyisi seksisuhteisiin, en irtosuhteisiin, en yhden illan juttuihin, en mihinkään fwb juttuihin. Seuraavan kerran haluan olla jonkun sellaisen kanssa, jolla on merkitystä. En myöskään ole vielä täysin sujut oman muuttuneen vartaloni kanssa. En voisi suinpäin riisua itseäni alasti. Olon täytyy olla turvallinen, kunnioittava ja välitetty.

Voisi ajatella, että olen uudelleen syntynyt neitsyt. Olen palannut juurille, alkulähteille. En halua seikkailla, vaan haluan jotain merkityksellistä ja pysyvää. Olen mieluusti sen vuoden ja pidempäänkin ilman seksiä, kun olen sellaisen kanssa, jolla ei ole merkitystä. Haluan tutustua ja tuntea, haluan kertoa kehoni tarinaa, haluan näyttää sen arvet ja epävarmuudet, haluan olla hyväksytty ja tuntea itseni kauniiksi ja haluttavaksi. Sellaisen ihmisen kanssa minä haluan olla. Haluan, että molemmat tuntevat toisensa ja ovat vakavalla ajatuksella yhdessä. Haluan rakkautta, en vain seksiä. Kun on näin pitkään ollut ilman ja odottanut, jaksaa vielä odottaa sitä sopivaa kumppania, jonka kanssa tuntuu luontevalta harrastaa seksiä. Ja miten hyvältä se sitten voi tuntuakkaan, kun on näin kauan ollut ilman!

-Iida

Kommentit (12)
  1. Kiitos Iida jälleen ihanan rehellisestä ja avoimesta kirjoituksesta <3 Nämä ovat ajatuksia, joita monet varmasti miettivät ja joiden kanssa monet kipuilevat, mutta eivät uskalla puhua asiasta kenenkään kanssa!

    Itse voin vain kuvitella, miltä oma keho tuntuu synnyttämisen jälkeen – ja tämä onkin yksi niistä asioista, joka mua eniten raskaudessa pelottaa. Että miten oma keho muuttuu, miltä se näyttää, miltä se tuntuu, kun on synnyttänyt. Jännitän myös sitä, miten puoliso suhtautuu vartaloon synnyttämisen jälkeen – puoliso, joka on kuitenkin läheisin ihminen maailmassa! Siksi on todellakin ymmärrettävää, että tuntemattoman ihmisen edessä itsensä tuntee sitäkin hauraammaksi. Tärkeintä on varmasti kuunnella itseään ja edetä hitaasti, omaa kehoaan kunnioittaen. Halauksia <3

    1. Voi kiitos Hanna tosi paljon! Ja tosiaan on ihan ihme, että sitä kaikkein läheisimmän ja tärkeimmän ihmisen kohdalla miettii ulkonäköään ja jännittää! Muutos aina pelottaa, mutta onneksi siitä voi seurata jotain ihanaa ja hyvää <3

  2. Vuosipostausta odotellessa! 😉 Olin itse 7 vuotta ilman seksiä 21-28 vuotiaana, ja olipa parasta! Yhden illan jutut tai muuten vain ”merkityksetön” seksi tätä ennen enemmän hajotti kuin antoi – ainakin itselle. Haluasin vain murtaa myyttiä, että ”seksitön” elämä olisi onnetonta! Ei todellakaan! Niin ihanaa ja käsittämättömän hieno asia (!) kuin seksi onkin, parasta se on mielestäni luottamuksella, turvalla ja kunnioituksella höystettynä. Jokainen toimii, kuten parhaakseen kokee – mutta hienoa, että kirjoitit tästä! ❤️ Ollaan naiset niin arvokkaita, että sellaista kohtelua on hyvä myös odottaa 😉

    1. Kiitos! Mahtava kuulla ja todellakaan seksittömän elämän ei tarvitse olla onnetonta ja kaikillehan seksi ei ole vain yhdyntä, vaan paljon muutakin! Itse ainakin ajattelen sen olevan paljon muutakin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *