raaka sunnuntai

Iidan matkassa

Sunnuntaina kiireettömyys on avainsana. Tämä sunnuntaina oli erityisen ihanaa herätä kauniiseen aurinkoiseen aamuun, avata ikkuna ja hengittää kirpeää syysilmaa. Erityisen sunnuntain tästä teki ystäväni Anne, jonka kanssa olimme sopineet sunnuntai brunssin mun luona. Saimme ihania herkkuja aikaan ja brunssista tuli täysin raakaruokaa sisältävä kattaus, värikästä salaattia, aurinko-smoothieta, syksyistä omenapiirakkaa ja marjaista raakasuklaata!

Tutustuin Anneen Instagramin kautta, satuimme seuraamaan toinen toisiamme. Anne kyseli seuraa metsäretkille ja minä ilmottauduin seuraksi. Hetihän meitä yhdisti ruoka ja syöminen. Olen todella onnellinen kun sain elämääni ystävän, joka jakaa saman intohimon ja syö samalla tavalla kanssani. Yhteisestä brunssista tulee varmasti meidän perinne ja seuraavaksi me kokkaillaankin Annen luona. Anne loihtii ihania reseptejä blogissaan http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi ja hänen ihanat ruokakuvat inspiroivat valtavasti.

Tämä sunnuntai aamupäivä oli mieletön. Hyvästä ruuasta tulee hyvä mieli ja syöminen saa uuden merkityksen. Terveellinen ja ravintorikas ruoka saa aikaan paljon hyvää. On mukava tehdää ruokaa yhdessä ja syödä toisen seurassa. Yksin tulee kuitenkin syötyä pääosin päivittäin! Muinakin päivinä kuin sunnuntaina syömiseen tulisi keskittyä. Toisinaan tuntuu, että tähän ei riitä aikaa. Ruokaillessa tekee samaan aikaan montaa muuta asiaa. Syömiseen keskittyminen, rauhoittuminen ja ruuasta nauttiminen vaikuttavat kuitenkin positiivisesti kehoon ja mielialaan. Olemalla ruokailussa läsnä saat paljon enemmän. Häiriötekijät on hyvä pitää minimissä. Haluaisinkin ottaa omaksi tavoitteekseni keskittyä ruokailuuni ja rajata siitä pois puhelimen, tabletin ja tietokoneen. Tosin tätäkin kirjottaessa söin samaa aikaa salaattia... No ainakin olen oikeilla jäljillä!

Ihanaa alkavaa viikkoa!

-Iida

Kommentoi