Rapeakuorinen gluteeniton leipä

 

Olen nyt kolmesti tehnyt tätä gluteenitonta leipää ja uskallan nyt jakaa reseptin tännekin. Tästä tuli niin hyvää, kova rapea kuori ja pehmeä sisältä! Ihanan hapan maku tulee tähän leipään piimästä. Käytin leivän leipomisessa Foodinin vaaleaa riisijauhoa ja Juustoportin kirnupiimää.

Leipä ulkoisesti näyttää ihan leivältä. Ja se on kyllä harvinaista omissa gluteenittomissa kokeiluissani. Mutta tämä on onnistunut nyt jo useamman kerran. Olen tapsutellut leivän päälle vähän jauhoja ennen paistoa ja tehnyt sitten leipään viillot, jotta sen pinta on tullut kauniiksi.

Ohjeesta tulee yksi isompi leipä tai kaksi pienempää. Olen kokeillut myös leivän pakastamista. Olen viipaloinut sen valmiiksi ja sulattanut pakkasesta aina muutaman palan kerrallaan.

Gluteeniton hapanleipä

Ainekset (8 annosta)

50 g
tuorehiivaa
0,75 l
kirnupiimää
1 tl
suolaa
2 tl
psylliumia
500-600 g
riisijauhoa
2 rkl
öljyä
1 h 35 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 15 min

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  • Päällystä uunipelti leivinpaperilla.
  • Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää suola ja sekoita kevyesti.
  • Sekoita jauhot (500g) ja psyllium keskenään. Lisää jauhoseos nesteeseen.
  • Vaivaa taikinaa käsin, kunnes se kiinteytyy ja lisää öljy viimeisenä. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  • Muotoile taikina yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi leiväksi ja laita leivinpaperin päälle. Voit käyttää apuna jauhoja taikinan muotoiluun tai kaataa taikinan suoraan leivinperille ja muotoilla siinä jauhojen avulla.
  • Tee leivän pinnalle kaksi viiltoa veitsellä.
  • Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  • Paista uunissa noin 45 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ennen syömistä 🙂
koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. Pitääkin kokeilla, josko tuo paistuisi pataleipänä myös

    1. Kerro miten onnistui, itse kokeilen pataleipänä ja ei tullut mitään :DD Olisi varmaan pitänyt voidella ja jauhottaa vuoka ensin tms.

  2. Tämän sinun postauksen innoittamana uudelleenpostasin oman ohjeeni gluteenittomaan liha-perunakukkoon: https://www.lily.fi/blogit/ala-ota-sita-niin-vakavasti/perinneruokaa-ruokarajoitetuille-gluteeniton-lihaperunakukko/

    Pitääpä tämä sinun reseptisi testilistalle kirjata!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *