Riisivanukas
Riisipuurosta saa ihania jälkiruokia! Puuroa usein jää mutta pois sitä ei kannata missään nimessä heittää! Jos perinteinen puuro tympii, voi erilaisia vaihtoehtoja hyvin kokeilla. Itse tein riisipuuron kookosmaitoon (http://www.lily.fi/blogit/iidan-matkassa/kattilat-taynna-puuroo-0) ja puuroa jäi yli sen verran, että sain siitä tehtyä kyseisen jälkiruoka kokeilun!
Omenaninen riisivanukas
2 annosta
n. 300g valmista riisipuuroa (kylmää)
1 iso omena
8 tuoretta taatelia kivet poistettuna
1 appelssiini
1 sitruunan mehu
1 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta/uutetta
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
tarvittaessa loraus vettä
Aseta riisipuuro tasaisesti tarjoilukulhoihin. Pilko omena kuutioiksi ja ripottele omenakuutiot riisipuuron päälle. Valmista taateli -seos. Laita taatelit, kuorittu appelssiini, sitruunan mehu ja mausteet blenderiin tai monitoimikoneeseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää vettä tarvittaessa. Kaada taateli -seos riisipuuron ja omenoiden päälle ja nauti!
Kommentoi