Riisivanukas

Iidan matkassa

Riisipuurosta saa ihania jälkiruokia! Puuroa usein jää mutta pois sitä ei kannata missään nimessä heittää! Jos perinteinen puuro tympii, voi erilaisia vaihtoehtoja hyvin kokeilla. Itse tein riisipuuron kookosmaitoon (http://www.lily.fi/blogit/iidan-matkassa/kattilat-taynna-puuroo-0) ja puuroa jäi yli sen verran, että sain siitä tehtyä kyseisen jälkiruoka kokeilun!

Omenaninen riisivanukas

2 annosta

 

n. 300g valmista riisipuuroa (kylmää)

 

1 iso omena

8 tuoretta taatelia kivet poistettuna

1 appelssiini

1 sitruunan mehu

1 tl kanelia

1 tl vaniljajauhetta/uutetta

1 tl inkivääriä

1/2 tl neilikkaa

tarvittaessa loraus vettä

 

Aseta riisipuuro tasaisesti tarjoilukulhoihin. Pilko omena kuutioiksi ja ripottele omenakuutiot riisipuuron päälle. Valmista taateli -seos. Laita taatelit, kuorittu appelssiini, sitruunan mehu ja mausteet blenderiin tai monitoimikoneeseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää vettä tarvittaessa. Kaada taateli -seos riisipuuron ja omenoiden päälle ja nauti!

 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.