suklainen uunivanukas

Iidan matkassa

 

Jokin aika sitten yhdessä suosikki blogissani Kahvia & Kasvisruokaa oli ohje uunivanukkaaseen ja halusin sitä ehdottomattomasti kokeilla. Minulta vain loppui kookossokeri kesken ja vanukkaastani tuli melko tuhti, tummansuklaanmakuinen. Siihen olisi tosiaan kaivattu ohjeen mukainen määrä makeutusta. Onneksi jäätelö ja kookoskermavaahto auttoivat asiaa! Eikä jäänyt vanukas siis tämän takia syömättä!

 

Suklainen uunivanukas

4-6 hengelle

(gluteeniton, vegaaninen)

 

1 rkl pellavansiemenrouhetta +3rkl vettä

3,5 dl kaurajauhoja (tai hiutaleita jauhettuna blenderissä)

1,5 dl kookossokeria

1 dl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl inkivääriä

1 tl kanelia

1 tl vaniljajauhetta

1,5 dl mantelimaitoa tai kauramaitoa

1,5 dl omenasosetta

 

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla noin 20x20cm kokoinen vuoka. Sekoita pellavansiemenrouhe veteen ja anna turvota 15 minuuttia. Sekoita keskenään kaurajauhot, kookossokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola, inkivääri, kaneli ja vaniljajauhe. Sekoita pellavansiemenrouheenjoukkoon kasvimaito ja omenasose. Yhdistä seokset ja kaada vuokaan. Tee päällinen:

3 dl kahvia

0,5 dl kookossokeria

1 rkl kaakaojauhetta

 

Sekoita päällisen aineet keskenään ja kaada vuokaan tasaisesti taikinan päälle ja laita uuniin noin 30 minuutiksi. Ota uunista ja anna hetki vetäytyä. Nauti vanukasta maidottoman jäätelön kanssa tai kookoskermavaahdon kanssa! Kookoskermavaahtoon tarvitset kookosmaitotölkistä kovan valkoisen osan, vaniljajauhetta ja lusikallisen hunajaa. Nämä aineet sekoitat vatkaimella tai blenderissä vaahdoksi!

 

 

Kuvat: Tiia Nyholm

Kommentoi