Suolainen kääretorttu

fullsizeoutput_853.jpeg

DSC_0210.JPG

DSC_0211.JPG

DSC_0215.JPG

Suolainen kääretorttu

16 annosta

(gluteeniton, maidoton)

 

POHJA

100 g oliiviöljyä

4 dl vettä

1 tl leivinjauhetta

1 tl psylliumia

1 tl suolaa

3 munaa

2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

(tai esim. peruna/riisi/maissijauho tässä hyviä)

 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää oliiviöljy ja vesi joukkoon ja sekoita. Taikinasta tulee löysähköä. Kaada teikina leivinpeperilla vuorratulle uunipellille ja paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna pohjan jäähtyä hyvin. 

TÄYTE

2 prk Oatly:n maidotonta tuorejuustoa (yht. 300g)

1 pieni paprika

1 prk ananasmurskaa

300g kanan fileesuikaletta

hunajaa

suolaa

kurkumaa

cayennepippuria

mustapippuria

tuoretta korianteria

 

Paista kanasuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla, kurkumalla, cayennepippurilla ja hunajalla tai haluamillasi maustella makusi mukaan. Anna kanan jäähtyä. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Valuta neste ananasmurskasta. Silpu korianteri nippu. Lisää kana, ananas, paprika, korianteri ja mustapippuri tuorejuuston joukkoon ja sekoita tahnaksi. 

Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Anna olla jääkaapissa tunnin, jolloin täyte jähmettyy ja rullaa on helpompi leikata annospaloiksi. 

Suolaista kääretorttua voi helposti muokata valitsemalla täytteeseen omaa makua miellyttävät aineet. Tonnikala, katkarapu tai kinkkusuikale toimivat. Kasvisversioon sopii loistavasti hummus tomaatin ja basilikan kanssa!

-Iida

 

Kommentit (2)
  1. Hei. Mistä olet hankkinut tuon juomalasin?

    1. Hei, se on hankittu Chez Marius liikkeestä, tästä pääset nettisivuille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *