tattaripuuro

CSC_0694.JPG

Tattari on yksi suosikki aineeni ruuan laitossa. Se ei ole viljakasvi, jolloin se on myös luontaisesti gluteeniton. Tattari on tatarkasvi, josta syödään kasvin siemenosa. Tattaria on viljelty tuhansia vuosia, myös Suomessa. Nykyään kuitenkin tattari ei ole niin yleinen. Suomessa ei vielä hetki sitten viljelty tattaria kaupalliseen tarkoitukseen, mutta nyt kaupoista on mahdollista saada kotimaista tattaria. Tattarin sato vaihtelee suuresti ja siihen vaikuttavat monet tekijät. Sen takia uskonkin, että tattari on jäänyt tehotuotettujen viljojen jalkoihin, vaikka se on ravintoarvoiltaan todella loistava! Tässä lämpimässä puurossa on käytetty tattarihiutaleita! Ja mikä vaihtelu ainaiselle kaurapuurolle, joka muutaman aamun jälkeen jo vähän tökkii…

CSC_0695.JPG

Mansikkainen tattaripuuro

(gluteeniton, vegaaninen)

1 annos

 

4 dl vettä

2,5 dl tattarihiutaleita

1,5 dl mansikoita

2 tuoretta taatelia kivet poisteittuina

(3 rkl proteiinijauhetta)

 

Lisää tattarihiutaleet kiehuvaan veteen ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin. 10 minuuttia. Anna puuron hetki jäähtyä. Kaada puuro blenderiin sekä mansikat ja taatelit. Itse lisäsin joukkoon vielä proteiinijauhetta, jotta sain puuroon lisäpotkua. Sekoita tasaiseksi ja sileäksi puuroksi ja nauti. Puuro maistuu myös kylmänä! Lopun voit säilyttää jääkaapissa ja syödä seuraavana aamuna.

CSC_0693.JPG

Ihanaa lauantaita!

-Iida

Kommentit (2)
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Mikä sun kokemus on, toimiiko tattaripuuro ”tavallisena” kaurapuuron tapaan keitettynä puurona, vai vedätkö sen aina blenderin kautta? 🙂

    1. Toimii todella hyvin! Tämä oli ensimmäisiä kertoja kun vedin blenderin läpi! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *