Tavarat järjestykseen tarratulostimen avulla

Kaupallinen yhteistyö: Brother

Muuton yhteydessä Eemi sai oman huoneen. Hän sai ihan oman sängyn, uuden isomman peiton ja tyynyn. Luovuimme päivävaipasta ja ostin alushousuja hänen kaappiinsa. Hänestä on tullut jotenkin iso! Mihin aika on oikein mennyt ja miten hän kasvoi ihan yhtäkkiä silmieni alla?

Muutto vei pienen piipertäjäni mennessään ja tilalla on iso ja taitava lapsi, joka haluaa tehdä itse ja auttaa äitiä kaikessa. Tiskikonetta on turha tyhjentää yksin ja lattian pesuunkin tarvittaisiin kaksi moppia! Hän tietää missä hammaspastilleja pidetään ja mistä kengät löytyvät. Hän tietää minne kirjat kuuluvat ja minne likaiset vaatteet viedään. Hän näkee minun tekevän jotain tänään ja huomenna hän kokeilee samaa itse. Hän havannoi ympäristöään todella tarkasti ja seuraa mitä muut tekevät. Hän pistää asioita muistiin ja ällistyttää osaamisellaan joka päivä.

Uudessa kodissa halusin tehdä tavaroille selkeät paikat, jotta Eemin olisi helppo toimia uudessa ympäristössä ja harjoitella itsenäistymistä, sillä hän on kovin innostunut tekemään asioita itse. Lisäksi meillä käy mummi, tädit, enot, kummit, isomummot ja muut välillä viettämässä Eemin kanssa aikaa. Heitä helpottaa, jos tavaroita ei tarvitse etsiä tai soittaa perään kysyäkseen missä on mikäkin. Selkeä järjestys ja nimetyt paikat tavaroille auttavat kotia pysymään siistinä ja sujuvoittavat arkea. Niinpä käytin Brother P-touch CUBE tarratulostinta Eemin tavaroiden järjestämiseen.

Ihanan raikkaalla keltaisella tarralla nimesin vaatteet vaatekaappiin. Oven avaamalla näkee mistä löytyy mitäkin, jolloin mummi ja mummotkin voivat Eemiä hoitaessaan löytää puhtaat housut tai yökkärin helposti. Tekstin perässä on vielä kuva, josta Eemikin voi hahmottaa sanan ja oppia tavaroiden paikkoja. Tarratulostimessa on valittavana 1000 symbolia ja emojia. Myös oman kuvan liittäminen on mahdollista. Nimikointi helpottaa järjestyksen ylläpitämistä vaatekaapissa.

Eteiseen tein suuret kuvat. Kuvien yhteyteen tulostin tarratulostimella vielä sanat. Eemi oppii näin tunnistamaan missä on hänen ulkoiluvarusteensa, oppii ottamaan pipon laatikosta ja sisään tullessa laittamaan sen takaisin oikeaan laatikkoon. Hän oppii itsenäiseksi kuvien avulla, ymmärtää missä on mitäkin ja samalla opettelee tärkeitä asioita, kuten tavaroiden paikalleen laittamista. Samalla myös vierailevat aikuiset tietävät missä on mitäkin, ilman, että joutuisin aina erikseen kertomaan heille ja osaavat avustaa Eemiä laittamaan tavarat paikoilleen. Eteinen pysyy paremmin siistinä ja järjestyksessä. Tavarat eivät jää lojumaan lattialle.

Muutama muu tärkeä paikka sai vielä tarran. Nimittäin vessaan nimesin lääkkeet, kuumemittarin ja haavanhoitoon tarkoitetut välineet. Tällä tavalla ne löytyvät heti, eikä tarvitse katsella ympäriinsä. Ja samalla tavalla palautuvat paremmin paikalleen. Nimesin myös pelien ja askartelutarvikkeiden paikat, sillä me on puuhia, joita Eemi tykkää tehdä usein. Välineet eivät ole näkyvissä, mutta ehdottomasti käytettävissä. Ja sitä haluan nimeämisellä myös viestittää. Välineet ovat kuitenkin sellaisia, joissa tarvitaan aikuisen apua. Kun niillä on nimetyt paikat, ne on helppo ottaa, käyttää ja laittaa takaisin.

Minulle siisteys ja järjestys tuo mielenrauhaa. On ihanaa tietää, että kaappien ja laatikoidenkin sisällä vallitsee jonkinlainen järjestys. Nimeämisellä on positiivinen vaikutus siisteyteen ja samalla lapsikin oppii, että tavarat laitetaan päivän päättääksi paikoilleen, leikin päätyttyä tai sisään tultaessa. Siitä muodostuu rutiini, kun jo pienestä pitäen harjoittelee. Pieni lapsikin osaa ja hänelle voi antaa jo vastuuta ikä tottakai huomioiden.

Tarratulostimella nimäminen on helppoa ja erityisesti juuri P-touch CUBE on todella helppokäyttöinen. Tykkään laitteesta todella paljon ja suosittelen sitä ilolla. Parasta on niin monet käyttömahdollisuudet eri tarkoituksiin. Sillä voi tulostaa tarroja nimämiseen ja askarteluun, sillä voi tulostaa satiininauhaa moniin tarpeisiin ja silitettävää nauhaa esim. Lapsen vaatteiden nimiköintiin päiväkotia varten.  Olen tehnyt tarratulostimesta useamman postauksen, käy ihmeessä katsomassa ne ja jätä kommenttia mihin sinä tykkäät käyttää tarratulostinta!

Ystävänpäiväkortti-ideoita 

Ideoita vauvakirjaan

Kortti-ideoita opettajille ja hoitajille

P-touch CUBE toimii paristoilla (6 x  AAA alkaliparisto), ladattavalla akulla (NiMH-akku HR03) tai verkkolaitteella. Malli ei sisällä verkkolähdettä eikä paristoja, ne on ostettava erikseen. Itse käytän tarratulostinta paristoilla, tykkään siitä, ettei mitään johtoja ole. Laitteen mukana tulee 12 mm leveä TZe-tarranauha (valkoinen pohja/musta teksti) 4 m, takuukortti ja pika-asennusopas. Tuoterekisteröinnillä laitteella on 3 vuoden takuu.

Tarratulostinta jälleenmyy mm. seuraavat:

Brotherin verkkokauppa

Veikon kone

Data Group

Verkkokauppa.com

Postauksessa käytetyt tarranauhat:

Valkoinen tarranauha – mustalla tekstillä 12 mm

Keltainen tarranauha -mustalla tekstillä 12 mm

koti sisustus lapset
Kommentit (13)
 1. Hei! Kerrot, että teillä käy isomummot, siis monikossa. Käykö siis Eemin isän äiti teillä. Jos, niin ihan parasta!

  1. Eemin isän äiti olisi Eemin mummo tms. Isomummot ovat minun mummoni, eli Eemin isomummot ja he kyläilevät kyllä.

 2. Moikka. Brother P-touch Cube – tarratulostinta löytyy myös Clas Ohlsonilta 🙂
  Oon itsekin jo pitkään haaveillut tuosta, mutta vielä en ole opiskelijana pystynyt budjetoimaan sitä itselleni. Lähiaikoina se on kyllä hankittava, tai pyytää vaikka aikaisena synttärilahjana itselle 🙂

  Tää taitaa olla eka kerta kun kommentoin Iida sun blogiin ja haluankin nyt kiittää sua aivan ihanasta sisällöstä niin täällä kuin ig:n puolellakin. Tulee aina niin hyvälle tuulelle teidän päivistä ja jotenkin elää mukana myös blogin kautta. <3

  1. Voi kiitos tosi paljon ihanista sanoistasi! Tää tulostin on kyllä huikee, hintava, muttta omasta mielestä hintansa arvoinen!

   Ihanaa kesää!

   1. TBH vähän aina huvittaa, kun kaupallisissa yhteistöissä joku sanoo tuotteen olleen hintansa arvoinen. Useimiten näissä kuitenkin on vähintään saatu tuote, monesti vielä palkkaa päälle niistä siihen liittyvistä postauksista.

    Olis munkin mielestä varmasti sillon hintansa arvoinen :’D

    Mut näin vakavammin, jos se ite tulostin maksaa jonkun 50e ja nauhat/tarrat päälle kympin laaki, niin onhan toi aika investointi. Miten hyvin ne nauhat säilyy? Lähinnä jos on avattu nauhakasetti niin kuivuuko musteet muutamassa kuukaudessa? Meillä on ollu välillä duunista lainassa ihan tylsä ja tavallinen dymo-kone, mutta olishan toi toki monipuolisempi. Epäilyttää vaan pistää hirveesti rahaa kiinni jos ne kasetit sit on käytännössä kertakäyttösiä ja joka kerta kun jotain haluu tehdä pitää pistää melkein hankintahinnan verran taas tarvikkeisiin…

    1. Kyllä, tuote on saatu ja kaupallisesta yhteistyöstä saa korvauksen. Mutta olen käyttänyt laitetta nyt viime syksystä ja sen kokemuksen perusteella voisin aivan hyvin ostaa sen omin rahoin itse. Koska pidän sitä hintaansa nähden todella hyvänä. Ja perheessä tämä juuri ostettiin mummolleni synttärilahjaksi.

     Yhteistyö on mielestäni silloin paras, kun tuote on oikeasti mieleinen ja sen suositteleminen on aitoa .

     Kasetit säilyvät todella kauan. Tässä vielä vastaus Brotherin tekniseltä asiantuntijalta kysymykseesi.

     ”Tarratulostimet käyttävät lämpötulostustekniikkaa, jossa ei käytetä nestemäistä mustetta vaan vaha- tai pihkapohjaista mustetta. Lämpötulostustekniikassa lämpö sulattaa musteen kiinni käytettyyn materiaaliin (tarranauhaan, lujasti kiinnittyvään tarranauhaan tai satiininauhaan). Tämän ansiosta avattu TZe-tarranauha tai satiininauha ei mene miksikään P-touch CUBE -tarratulostimessa vaan kestää jopa vuosien säilytyksen laitteessa kuivumatta ja laite tulostaa edelleen moitteetta.”

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *