tuorepuuro ja vegaaninen mangomousse

Iidan matkassa

Tuorepuuro

2 annosta

(gluteeniton, vegaaninen)

 

3 dl kookosmaitoa/ muuta kasvimaitoa

3 rkl chiasiemeniä

3 rkl kaurahiutaleita/tattarihiutaleita

loraus vaahterasiirappia

ripaus vaniljajauhetta

 

Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja laita jääkaappiin tunniksi tai anna olla jääkaapissa yön yli. Sekoittele lusikalla puuroa ennen asettelua tarjoiluastioihin. Jaa se kahteen astiaan ja nauti sellaisena, marjojen kanssa tai vaikka tämän mangomoussen!

Mangomousse

(gluteeniton, vegaaninen)

noin 6 annosta

 

1 tuore mango/2 dl valmista mangososetta

180g Violife- tai Oatly tuorejuustoa (maidoton)

2 dl soijavispiä esim. Alpro

1 dl tomusokeria

 

Kuori ja pilko mango. Laita palat blenderiin/tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi soseeksi. Vatkaa sähkävatkaimella soijavispi vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita vatkaten mangosose tuorejuuston ja tomusokerin joukoon. Lisää lopuksi myös kermavaahto edelleen sekoittaen. Annostele mousse tarjoilu astoihin. Voi syödä heti, mutta on parempaa, jos saa viettää päivän jääkaapissa ennen tarjoilua. Mousse sopii sellaisenaan syötäväksi, mutta on erinomainen myös pursotettavaksi erilaiten herkkujen päälle, kuten puuro tai leivos. Loistavaa myös täytekakun täytteenä.

Chiapuuro ja mangomousse ovat todella herkullinen ja näyttävä yhdistelmä. Maistuu jälkkärinä tai aamupaksi! Ihana keltainen mangomousse sopii kevään ja kesän juhliin raikkaan maun ja värin takia. Se on todella hyvää kakun täytteenä, silloin kannattaa valmistaa tupla annos. Oma lähipiiri oli täysin myyty tälle mousselle, se oli vaan niin hyvää. Jätin itse mango paloja moussen sekaan, ne toivat kivan lisän. Lisäksi tämä valmistuu nopeasti, joten suosittelen testaamaan!

Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle,

-Iida

 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.