Tyrkky huora ja yks äpärä

Iidan matkassa

Viime aikoina olen päätynyt jos jonkinlaisen kommentoinnin kohteeksi. Monia kirjoitteluja en ole edes lukenut, sillä ei ole mitään kiinnostusta lukea itseä koskevaa negatiivista kommentointia. On toki paljon kommentteja, jotka ovat siitä huolimatta osuneet silmääni. Tutut ovat muun muassa lähettäneet kommenteista ja viestiketjuista minulle kuvia ja sanoneet "katso mitä sinusta kirjotetaan". Harva kuitenkaan tulisi minulle kasvotusten kertomaan näitä asioita. 

Jodelissa minulla selvästi riittää vihaajia ja blogissakin niitä riittää, jotka jaksavat kirjoittaa "huora" postauksiini. Sähköpostilla tulee sellaista törkyä, että on nolottanut kirjoittajan puolesta. Lisäksi yh-äitien vihaajille on oma keskustelufooruminsa, mikä olikin ihan uutta minulle. Siellä pohditaan, tuleeko pillustani hiekkis vai nekru.

On todella ihmeellistä, miten minun lapsen saamiseni auheittaa näin paljon reaktioita puolesta ja vastaan. Toki osasin odottaa myös ilkeää kommentointia, mutta moni menee nettikiusaamiseksi. Ja sellaista en vain voi aikuisilta ihmisiltä sallia. Sen takia olenkin ollut raivoissani ja haluan ottaa kantaa muutamaan useasti esiintyneeseen negatiiviseen kommenttiin. Muuten en tule kommentoimaan aihetta tai vastaamaan vanhojen postausten kommentteihin.

Huora, lumppu, horo, lortto, tyhmä, paskantärkeä turhake, säälittävä, ruma, typerys, epäonnistuja, itsensä tyrkyttäjä ja monta muuta kaunista sanaa, joilla minua nimitelty. Monelle sanan huora merkitys ei selvästi ole kovin tuttu. En voi liittää näistä mitään itseeni, valitettavasti. Itse en kuvaisi itseäni yhdelläkään näistä sanoista, eivätkä ne edes kuulu päivittäiseen sanavarastooni. En ole myöskään julkisuuden hakuinen itseni tyrkyttäjä. Mediat, joihin olen antanut haastatteluja, ovat lähestyneet minua. Minä en ole myynyt tarinaani lehdille. Olen lukenut etukäteen, pyytänyt korjauksia jos on ollut tarve ja ollut tyytyväinen toimittajan työhön.

"Lapsesi elämä on pilalla, kun sillä on tollanen horo äiti, joka jakelee römpsäänsä." 

"Pidät jo lapsestasi huonoa huolta, kun kerrot julkisesti lapsen olevan äpärä."

"Yh-äitien lasten elämä on aina paskempaa. Säälin lastasi, yksi paska äiti ja yksi äpärä taas yhteiskunnan maksettavaksi lisää. "

Yleisesti olen saanut palautetta, että lapsellani tulee kaikki olemaan huonosti. Hänellä on jo kaikki huonosti ennen syntymäänsä. Ja minä olen yksi yh-äiti, joka etsii miesti elättämään lasta ja itseään. Persaukisten, kun ei kannattaisi lisääntyä. Minä en etsi lapselleni isää, enkä itselleni elättäjää. Lapsella on isä ja minä toimin itseni ja tulevan lapseni elättäjänä. Olisihan se helpompi postata vain smoothie-ohjeita, ei varmasti tulisi negatiivista sanaa. Huono äiti en kuitenkaan ole ja syntymätön lapseni ei ole mihinkään osallinen. Lapsia syntyy hyvin erilaisiin perheoloihin ja hyvin erillaisille äideille ja isille. Minä olen vain yksi tarina muiden joukossa. Lapseni elämä ei ole pilalla sen vuoksi, että hänen alulle panostaan on kirjoitettu Helsingin Sanomissa. Minusta kyseinen artikkeli oli todella hyvin kirjoitettua journalismia, kiitos toimittajalle. Sitä, miten lapsi tulee suhtautumaan tuohon artikkeliin ja blogiteksteihini, ei ole huoleni. Siihen on aikaa, että hän ylipäätään lukee. Ja silloin voi blogimaailma ja somekulttuuri olla aivan muuta. Voi olla, ettei tätä blogiakaan enää ole. Se, mitä hänen kaverinsa ja toiset vanhemmat asiasta ajattelee, ei voisi minua kiinnostaa. Jos lapseni kohtaa minkäänlaista kiusaamista, tästä tai muusta aiheesta, on se sitten sen ajan murhe, johon puutun sitten. Kiusaaminen voi tapahtua mistä asiasta vain. Se, millaisena toiset vanhemmat minua pitävät, ei kiinnosta, sillä minä itse tiedän mitä minä olen. Olen ylpeä itsestäni ja pidän itsestäni ja sen opetan myös lapselleni. Mitä muut meistä somessa ajattelee, ei ole tärkeää. 

Lapseni ei ole äpärä. Hänellä on isä. Hänellä tulee aina olemaan isä. Biologinen isä, oli henkilö mukana lapsen elämässä tai ei. Milloin lapseni ikinä asiaa kysyykään, vastaan hänelle hänen ikätasonsa mukaisesti ja hän saa tietää kuka hänen isänsä on. Moni miettii, miten hirveä olen, kun revittelen isävaihtoehdoilla julkisuudessa, heidän lupaa kysymättään, enkä anna heille mahdollisuutta isyyteen, kun jätän heidät ulkopuolelle. Molemmat miehet ovat alusta asti tienneet raskaudestani. He ovat myös alusta asti tienneet blogistani ja tienneet valinnoistani blogin suhteen. Heillä on myös mahdollisuus isyyteen, sen takia olen ollut heille avoin ja alusta asti pitänyt heidät tietoisina ja mukana elämässäni. Meidän kolmen väliset asiat ei vain tämän enempää blogiin kuulu. Minulle heidän yksityisyytensä on tärkeää. Voin kertoa itsestäni ja omista näkemyksistäni, mutta heidän henkilöllisyydestään tai yksityisasioista en kerro.

Sitten on ne, joita järkyttää, etten tiedä kuka on lapsen isä. Minä tiedän molempien henkilöllisyyden, tiedän seksikumppanini nimeltä aina. Se kenen kanssa olen ja kuinka usein ja millä perjaatteella, ei kuulu kenellekään. Ja sitten sukupuolitautien ja turvaseksin peräänkuuluttajat, niin teillä ei ole tietoa asiasta ja näin ollen kaikki mahdolliset HIV epäilykset on turhia. Vain minä tiedän miesten kanssa mitä tilanteessa on tapahtunut ja millaista ehkäisyä tilanteessa on käytetty. Pidän itse turvaseksiä tärkeänä ja minusta on todella tärkeää olla tietoinen sukupuolitautien mahdollisuudesta niin yhdynnässä kuin suuseksissäkin, jos ehkäisyä ei käytetä.  

Myös rintani ovat päässeet keskusteluun. Ne ovat toki ennenkin keränneet palautetta. Rintoja koskeva palaute ei hirveästi kosketa, sillä vain ihminen, joka on kokenut saman, voi todella asiaa ymmärtää. Ja rintapalaute on helpompi ottaa vastaan, kuin syntymätöntä lasta koskeva paskanjauhanta. Rintojen kehityshäiriö nousi useissa keskusteluissa esiin. Tässä yksi esimerkki: 

"Vituttaa tossa muijassa myös noi sen rintaleikkaukset. En voi käsittää, että valtion rahoilla maksetaan tollasta, kun joku kuolee syöpään.Lastensairaala tartee rahaa."

Aivan. Juuri näinhän se on. Meillä Suomessa julkinen terveydenhuolto korjaa tubulaarisia rintoja. Minua rintani häiritsivät koko nuoruuden. Leikkaukset on tehnyt niistä kauniit ja hyväksyttävät. Valtion investointi rintoihini on isossa mittakaavassa hyvin pientä.

No sitten mukaan tulee myös minun moraalini. Minä olen moraaliton paska. Kyseessä on deittailuni nimittäin. Minä puhun siitä, kuinka hirveää on, kun miehet tapailevat montaa naista samaa aikaa ja teen itse samaa. Aivan. Kerroin tässä tekstissä deittailustani, jonka jälkeen sain valtavasti palautetta siitä, kuinka tyhmä olen, kun tapailen vain yhtä miestä kerrallaan. Eihän kukaan niin tee! Ota rennommin ja tapaile useampaa! Kun niin tekee, haukutaan huoraksi. Eli koskaan ei ole hyvä, teki miten vain, niin aina sitä pyllistää jonnekin suuntaan. Aina on ne, jotka eivät koskaan ole tyytyväisiä. Minun tarkoitukseni ei ole miellyttää ketään. Monikaan ei tajua, että deittailusta kertovat kirjoitukseni ovat itseironiaa, sarkasmia, olevinaan hauskoja, siis minusta itsestäni ainakin. Teksteissä vähän leikitellään tällä deittikulttuurilla. Toki tämä on myös vaikea kirjoituksen laji hallita ja vaatii lukijaltakin älykkyyttä. Olen todella mielelläni sinkku ja yh-äiti, jos miesten kommentoinnin taso on "huora" asteella. 

Luonnollisestikin paskapuheet harmittavat. En tajua mitä haukkujat saavuttavat, sillä minulta ei kyyneliä tipu. Minä nimittäin olen oikeasti tällä hetkellä tosi onnellinen ja iloinen tilanteestani. Minulla on aivan mieletön perhe ja ystävät, jotka tietävät, ettei mikään näistä kommenteista pidä paikkaansa. He voivat olla minusta yhtä ylpeitä kuin minä itse olen. Eli ne, jotka ihmettelee, mitä perheeni tästä ajattelee, niin heitä ei teidän kommenttinne kiinnosta. Minun äitini ei häpeä minua, vaan hänen rakkautensa on kaikkien tälläisten asioiden yläpuolella. Kuten meidän kaikkien rakkaus tätä lasta kohtaan tulee olemaan. Lisäksi on valtavan suuri joukko ihmisiä, jotka antavat positiivista ja kannustavaa palautetta ja jopa puolustavat minua negatiivisten kommenttejen edessä. Suuri kiitos teille! Paljon asioita myös jää blogin ulkopuolelle. Minä olen paljon muutakin, kuin tämä blogi ja täällä näyttäytyvät asiat. 

Jos koet blogini feikkinä,  minut paskana ja kirjotusvirheeni tekevät lukemisesta epämiellyttävän kokemuksen, niin kysy itseltäsi, miksi luet blogiani, mitä sinä siitä saat?

-Iida

Mikäli haluat lukea minusta lisää, niin sehän onnistuu!

Me naiset.fi 25-vuotias Iida kertoo, millaista on odottaa vahinkolasta yksin

HS.fi Iida Åfeldt, 25, odottaa lasta, jonka isästä ei ole varmuutta

Iltalehti.fi Iida, 24, viisi hyvin alkanutta suhdetta päättyivät

Ylioppilaslehti.fi Tee minusta normaali

HS.fi Iida Åfeldtin rinnat korjattiin, kun rintojen todettiin olevan tubulaariset

Paperisissa julkaisuissa: Trendi 9/2017 Ikuisesti ystäviä, Me naiset 7.12.2017 Herrasmies haussa, Kauneus & Terveys 5/2017 Häpesin outoja rintojani

 

 

Kommentit

MariE90 (Ei varmistettu)

Hei Iida! Olen seurannut blogiasi jo tovin, ja se on edelleen yksi suosikeistani. 1. blogipostauksen aiheesta luettuani ajattelin, että tästä varmaan tulee joku paskamyrsky, ja siitähän tulikin. Tiedän että koet tarvetta vastata kritiikkiin ja kiusaamiseen, mutta tiedä, ettei sille ole tarvetta. Kenenkään muun ihmisen mielipiteillä ei ole. On törkeää aikuisilta ihmisiltä esittää, niin kuin yksin lapsia hankkivia äitejä ei olisi koskaan aikaisemmin ollutkaan. Niinkuin elettäisiin vielä 1800-luvulla ja nainen olisi vielä miehen omaisuutta, eikä naisten omaa seksuaalisuutta olisi olemassa. Ole rohkeasti sä, aja tietä tänne takapajulaan tulevaisuuden itsenäisille naisille, näytä että nykyajan täytyy muuttua, jotta jokaisella naisella voisi olla täysi kyseenalaistamaton itsemääräämisoikeus. Anna niiden keski-ikäisten pienimielisten ja keskenkasvuisten trollien kommentoida. Sä oot tehny just kuten parhaaksi näät! <3

IDIOOTTI (Ei varmistettu)

Eikös sulla ollut kauniisti sanottuna MUUTAMA ehdokas, eli voipi olla ettei kumpikaan herra ole se oikea isä. Kuinka saatanan tyhmä voi ihminen olla? Tosi rohkeaa ja voimauttavaa kun uskaltaa olla koko kylän poljettavana, ja vielä retostella sillä että lastia on otettu pilluun siihen malliin ettei voi sanoa kenen spermasta siellä nyt äpärää pukkaa.

TODELLA ROHKEAA. Ei vittu uskoisi että noin tyhmiä ihmisiä on olemassakaan, mutta somehan antaa kaikille mahdollisuuden osoittaa "kykynsä".

Toivottavasti lapsi pääsee adoption kautta jonkun paremman äidin ja isän tarjoamaan kasvuympäristöön, saat sinäkin sitte jakaa sitä vittuas ilman että tarvii makkaria lukita.

vierailija (Ei varmistettu)

Iidan tekstit kertovat paljon siitä, millainen ihminen hän on. Sama pätee nimimerkki "Idioottiin".

apustus (Ei varmistettu)

2 lapsen "maailman paras isi" ja uskollinen aviomies, vakituisessa työssä ja onnellisesti aviossa, ja pysyy. En ikinä paljastaisi lapsestani mitään negatiivista asiaankuulumattomille, mutta Iida se ilmoittaa hesaria myöten että Åfeldin Iidan lapsen isästä ei sitten ole mitään varmuutta kun persettä on annettu "kauniisti sanoen muutamalle" päivien sisällä.

Sääliksi käy pientä lapsosta, joka saa a) tietää olleensa täysi vahinkolaukaus b) tietää että äiti on ns. lutka c) kuulla koko lapsuutensa ja nuoruutensa itselleen varmasti kaikkein surullisimmasta asiasta, koska äidin piti saada klikkauksia tai on muuten umpimieli. Varhaiskasvattajana, isänä ja aihettta sivuten tutkimusta tehneenä voin varmuudella sanoa, että nyt on mokattu todella pahasti. Sen sijaan, että kehuja satelee, on parempi että varoittaa muita tekemästä lapsilleen samanlaista karhunpalvelusta.

Miten ihmeessä kenenkään mielestä tuollainen asia on vain äidin asia? Lapsen oikeuksilla ei ole _mitään_ väliä? Todella sydämellisiä ihmisiä...

Vierailija (Ei varmistettu)

Hieman aiheen vierestä, mutta koska otit asian esiin: Jos nainen, jolla on monta seksikumppania on lutka niin päteehän sama miehelle, eli mies, jolla on monta seksikumppania on myös lutka?

Näistä saa aina sellaisen fiiliksen nimittäin, että naisella ei saa olla montaa seksikumppania mutta miehellä saa.

Catzini (Ei varmistettu)

Kyllä toi on ihan juttu, että naureskellaan miehelle joka panee kaikkea mikä liikkuu. Ainoa ero on, että naisille seksikumppanin löytäminen on huomattavasti helpompaa - miehellä joka meinaa saada hirveästi seksiä täytyy olla aika monia hyviä puolia: itsevarma, supliikki, huoliteltu, ehkä hyvännäköinenkin yms. Naisen täytyy, vähän karrikoiden, olla vaan paikalla ja halukas. Ei niitä kulmakunnan kiertopalkintoja kuitenkaan erityisesti kunnioiteta, oli jalkojen välissä mitä hyvänsä. Kiusaaminen on tietysti lapsellista, mutta ei Iidan valitsemaa elämäntyyliä tarvitse mistään syystä pitää erityisen arvossa.

Tsurullista (Ei varmistettu)

Mistä se johtuu, että näistä saa sellaisen fiiliksen? Voitko osoittaa ainoatakaan kohtaa jossa voi saada sellaisen käsityksen, että asia koskee vain naisia? Et varmaan, kun asia tulee mieleesi koska haluat väkisin uhriutua? Jos täällä olisi joku vajaaälyinen mies kehumassa kuinka on tullut tuupattua montaa naista samassa kuussa ja nyt on joku paksuna ja "voi olla mun" niin ihan yhtä noloa ja typerää. Mies ei kuitenkaan synnytä, joten kertomalla asiasta mies nolaisi vain itsensä, Tässä Iidan casessa, ihan biologisista syistä johtuen, kun pimpasta tulee lapsi ulos, niin about jokaikinen tietää että tämä on nyt se äpärälapsi. Muutenhan kukaan ei tietäisi, jos tämä ääliö ei olisi asiata julkisuudessa kirjoittanut. Lapselle olisi voinut vaikka sanoa että halusin lapsen ja sopivaa isää ei ollut, käytin keinohedelmöitystä. Tai halusin lapsen ja tämä mies tuntui sopivan isäksi ja suostui. Nyt tilanne on se, että isäehdokkaita on 2-"muutama", äiti on lutka, ja koko kansa tietää sen. Miten se nyt meni niinku sun mielestä?

Ja sitten vielä tuohon tyhmään kysymykseesi, mies ei voi olla lutka:

Substantiivi
lutka
(alatyyliä, halventava) horo; seksuaalisesti hyvin aktiivinen nainen, joka harrastaa irtosuhteita
Ääntäminen
IPA: /ˈlut̪kɑ/

Jos "aina saa sen fiiliksen", niin kannattaisiko sitä mieltä koittaa vähän tutkituttaa? Vika voi nimittäin olla ns. vastaanottopäässä ;)

Sp (Ei varmistettu)

Millä vuosisadalla te kommentoijat oikein elätte? Äpärälapsista ei ole taidettu puhua enää pitkiin aikoihin. Tässä asiassa taitaa monia ärsyttää eniten se, että bloggaaja kertoo avoimesti tilanteestaan eikä suostu häpeämään käytöstään kuten ilmeisesti joidenkin mielestä pitäisi. Eikö tärkeintä pitäisi olla se, että lapsi syntyy odotettuna ja rakastettuna? Siinä on jo varsin hyvät lähtökohdat elämään, harrasti äiti sitten seksiä kenen kanssa hyvänsä. Eikö olisi jo aika päästä eroon tuosta iänikuisesta madonna/huora-asetelmasta?

takaisin nykyaikaan kiitos (Ei varmistettu)

Kommenttisi kertoo enemmän sinusta ja siitä mistä perähikiän luolasta olet itsesi esiin kaivanut kuin Iidasta. Nykyään perheitä on monenlaisia ja lapsia on ilman isiä syystä jos toisestakin ja siitä voi syyttää useammin isiä kuin äitejä ja lapsia. Äpärä on äärimmäisen halventava nimi ilman isää/avioliiton ulkopuolella kasvavalle lapselle ja kertoo juurikin sinusta ja omista hyvin vanhanaikaisista ajatuskannoistasi. Sanahan kattaa myös lapset, joilla on isät, mutta joiden isä ja äiti eivät nyt vain satu olemaan naimisissa. Se, että lapsen isä ei halua olla kuvioissa, ei oikeuta kyseisen ilmaisun käyttämistä eikä tee äidistä lutkaa. Se, että lapsen äiti on sattunut harrastamaan seksiä useamman kuin yhden miehen kanssa kyseisenä aikavälinä, ei tee äidistä lutkaa. Tämä on jälleen ajatus ajoilta jolloin miehet saivat panna prostitoituja, piikoja, käydä vieraissa ja puuhailla navetan takana mitä halusivatkaan, mutta naisten paikka oli kotona, he olivat käytännössä miehen omaisuutta ja heidän tuli olla jalat ristissä siveästi ja kaulaan saakka peitettynä hääyöhön saakka ja mielellään sen jälkeenkin eli aina hamaan hautaan saakka. Eihän seksi nimittäin saa tai voi olla naiselle nautinnollista! Ei siis oikeen nykypäivää, vai mitä luulet? Naisille kuuluuvat ihan samat oikeudet kuin miehille, mikä koskee niin partnereita kuin seksiäkin ja toisen nimittäminen lutkaksi partnerien lukumäärän mukaan ei kuulu asiaan. Nainen on käytännössä yleensä vielä se, joka kantaa vastuun vahingoista - johti vahinko sitten aborttiin tai lapsen pitämiseen. Teki nainen kumman päätöksen tahansa, on se silti raskasta. Vie siis sovinistiset ajatuksesi muualle kiitos!

Minä en voi käsittää että sinä neuvot valehtelemaan lapselle. Se jos jokin on loukkaavaa, kun rakastama ihminen pimittää asioita valkoisen valheen nimissä. Asioista puhutaan niin kuin ne ovat, vaikka ne eivät aina olisi menneet niinkuin saduissa. Yleensä ihmiset haluavat kuitenkin mieluummin totuuden kuin keksittyjä kulisseja "maineen puhdistamiseksi". Viisaat ymmärtävät olla tuomitsematta ihmisiä yksittäisten asioiden perusteella, varsinkaan jos kyse on siitä kuinka hän on alkunsa saanut. Tuollaisten kommenttien heittäjien sietää hävetä, ei lapsen jonka alku ei mennyt niin kuin te olisitte sen halunneet menevän.

lipe (Ei varmistettu)

Toivottavasti et hetkeäkään kuvittele ajavasi jotain "lapsen etua" haukkumalla ja halventavalla äitiä, pyrkimällä selvästi itsetunnon tuhoamiseen. Oksettavaa keppihevostelua ja naisvihaa.

lipe (Ei varmistettu)

Toivottavasti et hetkeäkään kuvittele ajavasi jotain "lapsen etua" haukkumalla ja halventavalla äitiä, pyrkimällä selvästi itsetunnon tuhoamiseen. Oksettavaa keppihevostelua ja naisvihaa.

Iidaafel
Iidan matkassa

Hei IDIOOTTI, minulla on ollut kaksi ehdokasta, kuten olen kertonut. Molemmat tietävät raskaudesta, seuraavat blogia. Heistä jompi kumpi on isä. Mutta mahtavaa, että asia sinua kovasti kiinnostaa. Lapseni ei tule adoptoitavaksi, vaan syntyy erittäin odotettuna ja rakastettuna, perheeseen, jonka minä hänen kanssaan muodostan. 

Idiootti (Ei varmistettu)

Eli kun puhuit muutamasta joulukuun aikana olleesta seksisuhteesta niin jotenkin on kuitenkin torvessa vilisseet siittiöt rajattu kahteen sisäänlaskijaan? Asia ei minua kiinnosta muuten kuin sen takia, että täysin syyttömän ja puolustuskyvyttömän lapsen äärimmäisen henkilökohtaista asiaa jaat koko maailmalle. Toivottavasti sekä sinä että nämä "rohkeaa" -huutelijat ymmärtävät että lapsellakin on Suomessa oikeuksia, eikä niiden rikkomisen kritisointi ole vihapuhetta eikä "vanhanaikaista". Nimenomaan nykyaikaa olisi ottaa huomioon ensisijaisesti lapsen etu, sitten oman blogin klikkaukset/julkisuus/voimaantuminen ym degeneroitunut minäminäminä-skeida.

Kaikesta oppii, varmaan tuo vahinkojen minimointi eli pyyntö poistaa asiaa koskeva tieto netistä mahdollisuuksen mukaan olisi melko järkevä vaihtoehto. Ei liene hesarinkaan arvojen mukaista saattaa lasta epäedulliseen asemaan.

Iidaafel
Iidan matkassa

Muutamalla tarkoitin juurikin näitä henkilöitä. Sanaa "muutama" käytin tekstissä, koska se mielestäni siihen yhteyteen. 

Idiootti (Ei varmistettu)

muutama (10)[1]

(indefiniittinen) vähäinen määrä (vähintään kolme kappaletta) laskettavissa olevia kohteita, joiden tarkkaa lukumäärää puhuja ei tiedä tai ilmaise

Ihan oikeasti, voiko ihminen elää 25-vuotiaaksi tietämättä että muutama on enemmän kuin kaksi???

Aurinkoutu (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi tietää, kun kerran turvaseksistä itsekin puhut, niin miten voi olla useampia kertoja ja miehiä, jolloin turvaseksiä ei ole harrastettu? Onko tässä siis ollut jokin kiero pyrkimyskin raskautua? Kyllähän tämä aika uskomattomalta kuulostaa, että petiin kammetaan ilman kortsua useammankin kanssa. Jotenkin vielä menisi ajatus, että no kerran kännissä perseilin, mutmut... Nythän tuo kuulostaa täysin vastuuttomalta typeryydeltä.

En nyt silleen oikein kuitenkaan usko, että ihan tässä pillereitä käyteltiin ja sen takia paljaalla ja poks, tultiin raskaaksi.

Kaisav (Ei varmistettu)

Iidasta tulee varmasti tuhat kertaa parempi vanhempi kuin sinusta tai vanhemmistasi koskaan. Ei voi sanoa, että sinut olisi kasvatettu hyvin, kun suollat tuollaista tekstiä. Olet selvästi onneton ja säälin sinua.

Idiootti (Ei varmistettu)

Pieleen meni Kaisa. Omista vanhemmistani kumpikaan ei koskaan jakanut henkilökohtaisia asioitani asiaankuulumattomille, eikä muutenkaan satuttanut minua. Minun kritiikkini kohdistuu faktoihin joita Iida itsestään ja kohta syntyvästä lapsesta jakaa. On todella vaikeaa kuvitella, etteikö tämä lapsi olisi paremmassa turvassa, jos äiti ei arvuuttelisi isää valtakunnan päälehteä myöden.

Hyvästä kasvatusksestani johtuu, että en hyväksy Iidan toimintaa, ja sinun kirjoituksestasi kyllä huomaa, että sinua kiinnostaa enemmän revittelevä blogi kun lapsen etu.

Se jos jokin on todella säälittävää, Kaisa.

girlsand (Ei varmistettu)

Ihmeellistä, kuinka sinä "Idiootti" kohdistat tämän ah niin autuaan lempeytesi vain lapseen, mutta äidille kommentoit todella asiattomasti. Kommenttisi "lapsellakin on Suomessa oikeuksia, eikä niiden rikkomisen kritisointi ole vihapuhetta eikä "vanhanaikaista"" on totta, mutta kuka on sanonut, että lasten oikeuksien rikkomisen kritisointi on vihapuhetta? ei se, rakas ihminen, vaan se, miten puhuttelet toista ihmistä "koko kylän poljettavaksi" (ja muutenkin puhut naisen seksuaalisuudesta kuin olisit 50-luvulta tänne pompannut, se ihmetyttää). Jos sua todella kiinnostaisi vain lapsen hyvinvointi ja se, ettei hänen isäehdokkaista puhuta julkisesti, et varmaan takertuisi siihen, kuinka monta isäehdokasta Iidalla on ollut ja kuinka monelta hän on "ottanut lastia pilluun". Sellaisilla asioilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka onnellinen elämä lapselle tulee tai kuinka rakastava perhe hänellä on, ei vaikka isäehdokkaita olisi sata.
Todella ala-arvoista käytöstä sinulta. Toivon todella, että olet liian nuori ymmärtääksesi mitkä asiat ovat tärkeitä - ja ymmärtääksesi, ettei netti- tai muukaan kiusaaminen ole ikinä ok. Hyvän kasvatuksen tulokselta et valitettavasti kuulosta.

Idiootti (Ei varmistettu)

Olikos epäselvyyttä jollain, että miten lapsia siitetään? "Muutamaa" on pantu saman kuukauden aikana, ainakin 2 ollut ns. samaan aikaan ja molemmilta on otettu spermat paljaana sisään. Tässä blogissa se on 50-lukulaista, vanhanaikaista ja vihapuhetta jos pitää tuollaista toimintaa lutkamaisena, mutta sitä se kuitenkin on, eikä mienlen pahoittaminen totuuden sanomisesta sitä asiaa mihinkään muuta. Iida tekee itsestään muiden hurratessa ihan täyden narrin, ja se on sallittua vaikka se onkin tsurullista.

Iida-parka koittaa kovasti löytää itselleen miestä. Miten luulet sen auttavan asiaa, että miehet lukevat täältä miten samaan aikaan kun tapaillaan herra A:ta, käydään treffeillä JA nussimassa herra B:tä, ja ilman kortsua vieläpä? Miten luulet sen auttavan asiaa, että Iida-parka täällä levittelee asianosaisista henkilökohtaisia tietoja, haluaisitko kenties itse saada kumppaniksesi jonkun, joka toimii Iidan moraalilla? Jos joku on ihan oikeasti apustuskoululaisen tasolla niin eikö kannustamisen sijaan olisi eettisesti oikein näyttää missä menee pieleen ja toivoa, että tuollainen itselle ja läheisille haitallinen toiminta loppuisi?

Minulta ei heru ymmärrystä eikä kauniita sanoja ihjmiselle joka pettää ja asettaa seurustelukumppaninsa riskeille alttiiksi vain omaa tyhmyyttään. Lumppu on ihan oikea nimitys tuollaiselle, samoin kun huoripukki olisi vastaavalle "miehelle". Iida ei ilmeisesti välitä paskaakaan herra A:n tunteista jos tämmönen case on tulilla. Eikä herra B:n, koska yritti takasin herra A:n kelkkaan. Ja sitten täällä ihmetelleeän miksi petetty ja nöyryytetty hra A on "nihkeä" ryhtymään isäksi.

Hurraamisen ja voimaantumisen sijaan kannattaisi _ehkä_ miettiä miten Iidan toiminta muuttuis sellaiseksi, että Iidalla olisi joku mahdollisuus joskus löytää itselleen kumppani jonka ei tarvitse raskaudesta kuullessaan oikeasti miettiä että onko se posteljoonin vai naapourin muksu.

EM asioista huolimatta, mielestäni lapsen oikeus fyysiesti ja henkisesti turvalliseen elämään on aivan ensisijainen. Siitä johtuen en pahemmin analysoinut tuota Iidan perseen jakamimsta muutakuin todennut että sitä nyt tapahtuu, paljon. Te sosiaalipornon kuluttajat tietenkin saatte Iidasta vuosiksi mattinykäsmäistä iloa jos ja kun kannustatte tuossta syöksykierteessä. Minua tuo koko tyyppi vain surettaa, ja etoo, ja toivon että kurssi muuttuu kohti onnellisempaa ja hiukan korkeampimoraalista tulevaisuutta.

Hunaja (Ei varmistettu)

Hei Idiootti,
ihan muutama kysymys sinulle, toivon että pohdit näitä ihan ajan kanssa.
Onko mielestäsi ok, että sinkkunainen ylipäätään harrastaa seksiä?
Valitsetko itse kumppanisi hänen aikaisempien seksikumppaneiden määrän perusteella, vai painaako vaakakupissa enemmän jokin muu piirre?
Paljon olet ehtinyt olettaa asioita tuntemattomasta ihmisestä, olitko kenties paikalla todistamassa kondomin käyttämättömyttä? Tai suhdekuvioita, jos herrat A ja B ovat olleet tietoisia toisistaan ja hyväksyivät tilanteen (tilanteella tarkoitan kahden miehen tapailua samaan aikaan) sellaisena kuin se on, onko oikein sanoa Iidan pettäneen?
Onko mitenkään mahdollista, ettet tiedä kaikkea asiaan liittyvää eikä se sinulle kuulu?
Hyvää päivänjatkoa sinulle Idiootti, toivon että asiasi järjestyvät parhain päin.

Girlsand (Ei varmistettu)

Oho, Idiootti tajusi kai itsekin käyttäytyvänsä nimimerkkinsä kuvaamalla tavalla, kun loppui se uhoaminen.

girlsand (Ei varmistettu)

Surullista, että seksin harrastaminen useamman kuin yhden ihmisen kanssa on mielestäsi lutkamaista (vai oliko se sittenkin tuo "otettu spermat paljaana sisään"?) Sun ajatusmaailma on kyllä täysin käsittämätön.
Miksi kenenkään pitäisi miettiä, miten Iidan täytyisi käyttäytä, jotta hän saisi kumppanin? News flash, maailmassa on myös ihmisiä, ketkä rakastuvat toiseen ihmiseen huolimatta esimerkiksi hänen seksuaalihistoriastaan. Eiköhän ne ole aivan muut asiat, joilla on väliä.

Miesten henkilöllisyydet tai henkilökohtaiset asiat eivät ole tulleet esille missään vaiheessa.

Nyt naamioitkin tämän kiusaamisesi siis huoleksi siitä, että Iida ei saa miestä, ja kaikkien pitäisi keskittyä siihen, kuinka Iidan toiminnan pitäisi muuttua miehen löytämiseksi. Hohhoijaa. Rauhoitu nyt vähän, Iida pärjää varmasti mainiosti, samoin kuin lapsi. Se, että on "vahinkolapsi" tai yksinhuoltajan lapsi, ei itsessään pilaa lapsuutta millään lailla. Eiköhän se lapsikin järkyttyisi eniten näistä kommenteista, joissa aikuiset ihmiset kohtelevat hänen äitiään näin. Vai mitä oot mieltä, olisiko itse mukavaa lukea omasta äidistään huoritteluja?

Mä olen varma, että sun vanhempasi ovat ylpeitä kasvatustyöstään ja lapsensa käytöksestä jos lukevat näitä sinun kommenttejasi. 

Sukupuolineutraliteetin huippu (Ei varmistettu)

Hmm... Vai kohdellaan miehiä ja naisia samoin tämän ja muutamien muiden asioiden osalta. Katsotaanpa.. Onko esimerkiksi tämän tyylisiä kommentteja tullut paljon vastaan viime aikoina? ;)

'Eikös J. Allah-aholla ollut kauniisti sanottuna MUUTAMA ehdokas, eli voipi olla että aviottomia lapsia on muidenkin naisten kanssa. Kuinka saatanan tyhmä voi ihminen olla? Tosi rohkeaa ja voimauttavaa kun uskaltaa kiihottaa sekä naisia että vihaa erinäisiä kansanryhmiä vastaan, ja vielä retostella sillä, että se nyt on yksittäisten ihmisten mielipide, kun tuli korkeimmasta oikeudesta tuomio. Ja lisäksi vähän sutaista niitä naisia, vaikka oman vaimonkin kanssa olisi neljä lasta elätettävänä.

TODELLA ROHKEAA. Ei vittu uskoisi että noin tyhmiä ihmisiä on olemassakaan, mutta somehan antaa kaikille mahdollisuuden osoittaa "kykynsä".
Toivottavasti jaksaa äidit huolehtia hänen siittämistään lapsista, saa Jussi "Pussi"kin sitten jatkaa sitä kyrvän jakamista kylillä ilman että tarvii lasten joutua laitoksiin.'

Viha puhe - koska sehän kuuluu sananvapauteen?

dumle (Ei varmistettu)

Olet hyvin kuvaavasti valinnut itsellesi nimimerkin. Ihailen rohkeuttasi kertoa itsestäsi noin avoimesti.

Pinde-Laura (Ei varmistettu)

On hienoa kun oman seksuaalisuutensa kanssa sinut oleva aikuinen ihminen nauttii täysin rinnoin ihmisyyden kaikista puolista, omasta kehostaan ja kahden (tai useamman) kehon yhteydestä. On erityisen hienoa, että vuosisatojen alistamisen jälkeenkin nainen uskaltaa elää niinkuin itse parhaaksi kokee. Se ei aina ole helppoa. On erittäin ikävää että kanssaihmiset edelleen haluavat jaotella ihmisiä meihin ja niihin muihin, varsinkin seksuaalisuuden saralla. Sen kun pitäisi olla yksi ihmisyyden hienoimmista puolista ja meitä kaikkia yhdistävä intohimoinen akti ja elämän edellytys (jos lisääntymään haluaa alkaa). Seksi on parhaimmillaan mahtavaa, ihanaa, tajunnanräjäyttävää ja elinvoimaisuutta lisäävää. Pillu on ihana paikka ja vittu hieman harmillisen väärin käytetty synonyymi ihanalle elämän lähteelle josta sinäkin syntynyt olet. Ilman vittuja, pilluja, pimppejä, pimpsoja, nahkalompakoita ja sellaisen omaavia naisia sinuakaan ei olisi. Long live pillu, long live kaikki joilla sellainen on ja sitähän saa jakaa ihan niin monelle ja niin monen laiselle ihmiselle, kuin itse kokee itselleen parhaaksi. Pilluminati is here for you.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ou IDIOOTTI mitä tässä juuri tapahtui? Suhtautumisesi seksiin kuvautuu kaikin puolin ongelmallisena, kuin myös suhtautumisesi muihin ihmisiin. Toivottavasti olet saanut itse riittävän hyvää seksiä riittävän paljon, jos et niin toivon näin käy jatkossa. Rauhaa ja rakkautta sinulle! Vihaa vähemmän.

Iidaafel
Iidan matkassa

MariE90, kiitos kommentistasi <3 Ihanaa, että luet ja olet matkassa mukana. Se on suuri tuki!

Qupla (Ei varmistettu)

"Voin kertoa itsestäni ja omista näkemyksistäni, mutta heidän henkilöllisyydestään tai yksityisasioista en kerro"

Etkö todella hahmota, että olet jo jakanut runsaasti muidenkin kuin itsesi yksityisasioita tänne blogiin? Esimerkiksi se on todella yksityinen asia, miten mies reagoi ja käyttäytyy siinä tilanteessa, kun saa tietää olevansa mahdollisesti yllätysvauvan isä. Nyt täällä blogissa oikein joukolla harmitellaan nihkeää herra A:ta ja toivotaan, että ihku herra B olisikin isä.

Ja tottakai nämä jutut leviää, joissa spekuloidaan miesten henkilöllisyyttä, olet sosiaalinen ja aktiivinen deittailija joka blogin kautta myös tunnistetaan. Jodelissa on jo tuttavapiiristäsi ihmisiä spekuloimassa kenen kanssa sinut on nähty ja ketkä voisivat olla blogivauvan isiä.

Pointtini on että ei-toivottu raskaus, jossa potentiaalisia isiä on useampi, on mitä yksityisin asia kaikkien osapuolten kannalta. Ei pelkästään sinun asiasi, vaikka äitinä olet tietenkin tilanteen keskiössä. Mielestäni tämä kirjoittelun tyyli täällä blogissa ei nyt vain ole oikein kunnioittavaa tilanteen kaikille osapuolille ja asian pitäminen yksityisempänä voisi olla parempi juttu teille kaikille.

Mukavaa, että lapsi on sinulle kuitenkin toivottu, se on tärkeintä. Iloista odotusaikaa!

Hanna/ Naprapaatin vaimo (Ei varmistettu) https://naprapaatinvaimo.blog

Minun on pakko kommentoida. Eikö tämä rajaus ole Iidan päätös? Koska blogi on hänen. Itse näen, että Iida tarjoaa myös muille mahdollisesti samassa tilanteessa oleville rohkeasti vertaistukea. Aivan kuin monet mammabloggaajat. Tämä ei mielestäni anna muille oikeutta alkaa ruotia asiaa tai haukkua.

Eli kärjistetysti, jos lasta kiusataan silmälasien vuoksi, pitääkö lapsen ottaa silmälasit pois, ettei häntä kiusattaisi enää? Vai pitäisikö kiusaajien lopettaa. Miksi emme siedä tuomitsematta erilaisuutta?

Catzini (Ei varmistettu)

Tätä ihmettelin itsekin - nimenomaan on puhuttu yksityisasioista, isäkandidaattien sekä lapsen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko kyse vaan siitä että tällä selfiesukupolvella ei ole enää käsitystä mitä yksityisyys edes tarkoittaa eikä sille anneta mitään arvoa kun on niin kiire ”voimaantua” tuntemattomien netinkäyttäjien hyväksyntää hakemalla ja olla ”rohkea” jakamalla ihan kaikki asiansa koko kansalle.

Yksityisyys, oma ja toisten, sekä sen kunnioittaminen on niin oleellinen asia itselleni minkään intiimin suhteen rakentumiselle että en ihmettele yhtään jos hyvää miessuhdetta on vaikea löytää. Onhan se aika selvää että ”blogielämä” pitää kenet tahansa järkevän ihmisen loitolla.

Lapsena kukaan ei halunnut olla lörpön kaveri, kun kaikki omat ja muiden asiat levisi sen kautta maailmalle. Nykyisin vaan sama höystetään karkkivärein sommitelluilla selfieillä, a vot on luotu taas hyvän elämän representaatio. Yksityisasia on tuntematon käsite.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos Iida ei olisi asiasta kirjoittanut tänne, kohta nämä samat juoruajat, spekuloijat ja jodlaajat löisivät tyhmät päänsä yhteen, kun Iida on nähty kaupungilla vauvan kanssa ja pohtisivat sen mukaan, että kuka on isä eli sama tilanne olisi edessä joka tapauksessa. Jodlaajista kuka tahansa voi sanoa tuntevansa vaikka Ruotsin kuninkaan ja voi pohtia hänen salasuhteitaan mielin määrin, sillä kyseinen app on anonyymi eivätkä muut voi tarkistaa väittäjän henkilöllisyyttä. Tietoa ja sen määrää on helpompi hallita etukäteen. Mielestäni Iida teki todella rohkean päätöksen astuessaan esiin ja kertoessaan avoimesti asiasta, mutta samalla isä kandidaattien henkilöllisyyttä suojaten. Hänhän kertoi ainoastaan heidän reaktionsa eikä minkäänlaisia ulkoisia tuntomerkkejä. Hän tiesi taatusti tilanteessa, että lokaa tulee lentämään, sillä vaikka elämme 2000-luvulla ei yhteiskuntamme ole tasa-arvoinen. Naisille ei sallita samoja vapauksia kuin miehille, mutta tämä on asia, jonka mielestäni tulee muuttua. Jotta se voisi muuttua, tarvitsemme rohkeita ja pelkäämättömiä ulostuloja sekä keskustelua. Keskustelun aloittajan rooli on kuitenkin varsin epäkiitollinen kuten tästä postauksestakin näemme. Kiitos rohkeudesta Iida! Sinusta tulee varmasti äärimmäisen hyvä äiti!

Iidaafel
Iidan matkassa

Hei Qupla, minä kerron asioista omasta näkökulmastani, siitä miten minä koin miesten reaktiot. Heidän versionsa voisi olla toinen. Lisäksi molemmat seuraavat ja lukevat blogiani. He jopa kommentoivat tätäkin postaustani viesteillä ja sanoivat, ettei minun tule uskoa mitään ilkeää kommentointia. Joten he tietävät kirjoitukseni sisällöstä. Eli sinun ei tarvitse huolehtia asiasta tai meidän kunnioituksestamme toisiamme kohtaan. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis mä en kestä kaikkia ilkeitä AIKUISTEN kirjoittamia kommentteja! Haloo, onko kiusaaminen todellakin näistä ihmisistä ok? Ja ei, se ei ole "oman mielipiteensä ilmaisua" jos samalla huorittelee tai muutoin täysin lyttää toisen.

Ja Iida, oot huippu, koita olla välittämättä huutelijoista.

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos <3

Hanna/ Naprapaatin vaimo (Ei varmistettu) https://naprapaatinvaimo.blog

Iida olen sanaton. Tai mielessä pyörii paljonkin. Järkyttävää mitä ihmiset puhuu ja toivoisin todella, että jokainen kohtaisi sinut. Sanavalmiin nuoren leidin, jolla on kuoppaimen tie. Anonyymina on helppo avautua, mutta kasvokkain ei, kuten totesitkin. Aina yllättää tämä, kuinka paljon peetä ihmiset jaksaa jauhaa ja kuinka paljon kiinnostua muiden asioista. Ihanaa, että kirjoitit tästä vahvasti ja itsevarmasti, sillä kirjoitat hyvin ja tekstiäsi on mukava lukea.

Yksi asia mikä jäi pyörimään mielessä, yhteiskunta rasittuu paljon enemmän elämäntapasairaista kuin rintojaan leikkaavista. Suututtaa, että tuollaistakin kehtaavat vetää mukaan keskusteluun. Nettikiusaamisen on loputtava. Järkyttää, että aikuiset ihmiset käyttäytyvät noin. Ja ennenkaikkea tuhlaavat omaa elämäänsä tuollaiseen sontaan.

Kuten olen aiemmin jo sanonut, sinusta kasvaa hyvä äiti. Taustoilla ei ole merkitystä. Kaksi vanhempaa ei takaa täydellistä lapsuutta. Ihanaa ja aurinkoista kevättä kaikesta tästä huolimatta!

Iidaafel
Iidan matkassa

kiitos Hanna sun sanoista ja puolustamisesta. Olet huikea! Tuli niin hyvä mieli <3

J.D (Ei varmistettu)

Mun on nyt ihan pakko kommentoida - löysin sun blogin hesarin jutun jälkeen ja olen nyt lukenut sun vanhempia(kin) juttuja ihan urakalla läpi. Tykkään sun kirjotustyylistä ja siitä miten paljastat todella henkilökohtaisia asioita täällä, sen sijaan että blogi olisi pintaliitoa. Jäin heti koukkuun ja oon jo suositellu sun blogia muillekin seurattavaksi. Raskaus ja äitiys on yksi maailman pelottavampia ja samaan aikaan hienoimpia asioita, tsemppiä kaikkeen tulevaan! T. Entinen sarjadeittailija, nykyinen äiti

Elmo (Ei varmistettu)

Sama juttu!
Löysin myös blogin (vasta) Hesarin jutun jälkeen ja olen lukenut vanhoja postauksia sen jälkeen.
Hienosti kuittaat että vähät välität ilkeistä huuteluista. Karavaanin pitää kulkea vaikka koirat kulkee. Joka syyttä suuttuu niin lahjatta leppyy. Toivon ettet todellakaan anna negatiivisen palautteen vaikuttaa tyyliisi.
Lasten kanssa (ja raskauden) kun tulee muutenkin jo niin varovaiseksi ja herkäksi. Terve itsetunto on silti kaiken kasassapitävä voima ja edellytys, pidäthän siitä huolta? Älä lue kommentteja jos ne alkavat kalvaa mieltä.
Toivon myös, että huutelu ei vaikuta ylpeyteesi liikaa, muista että tuet ja apu kuuluvat kaikille Suomessa eikä lapsiperheen tukien käyttäminen ole heikkouden merkki. Itse olen kolmekymppinen kolmen pienen lapsen äiti, naimisissa, molemmat koulutettuja ja töissä ja silti tarvitsemme arjessa tukia ja apua.
Muista pitää huolta omasta jaksamisestasi ja luota että rakkaus riittää!

Iidaafel
Iidan matkassa

Elmo, kiitos kommentista! Ja olet oikeassa, pitää pitää myös itsestä huolta. Olenkin päättänyt olla lukematta kommentteja ja vastaan niihin mihin ehdin, jotka ovat asiallisia!

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos, aivan mahtava kuulla ja hienoa saada sut lukijaksi!

NoT (Ei varmistettu)

Olet rohkea. Etenkin entisenä lapsettomuudesta kärsivänä minuun teki suuren vaikutuksen se, miten puhut lapsensaannista. Kiitos. Jos kaipaat mammaseuraa tai tsemppausta raskausaikana tai ennen synnytystä, kaadan mielelläni niskaasi sylin täydeltä positiivisuutta. Et ole yksin.

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos, aivan ihana kommentti <3 Kaikkea hyvää sinulle!

Ihailija (Ei varmistettu)

Harvoin blogeihin kommentoin, mutta nyt on pakko.

Olet aivan äärimmääisen rohkea ja upean oloinen nainen! Vaikka elämäntilanteesi on omastani hyvin erilainen, annat aivan äärettömästi motivaatiota ja lähes jokaista postaustasi lukiessa nyökyttelen koko postauksen läpi. Kiitos, kun käsittelet blogissasi myös näitä elämän hieman vaikeampiakin osa-alueita, etkä pelkästään niitä smoothiereseptejä. Kaikkea äärettömän hyvää sinulle tulevaisuuteen ja kiitos rohkeudestasi!

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos todella paljon! Aivan ihana saada tälläsitä palautetta <3

Anni90 (Ei varmistettu)

Hei Iida,

Olen seurannut matkaasi nyt lapsen odotuksesta lähtien, sillä tilanteesi on mielenkiintoinen. Olen itse 27v akateeminen nainen ja avoliitossa. Lapsenhankinta ei ole kuitenkaan vielä ajankohtaista useaan vuoteen, uraa pitäisi tehdä jne. Siitä huolimatta, että vastaavanlainen tilanne omalla kohdalla ei sopisi kontrollinhaluiselle luonteelleni, on sanottava, että ihailen rohkeuttasi kirjoittaa asiasta ja ennen kaikkea ottaa tämä lapsi ja yllättävä elämän käänne vastaan sellaisena kuin se on.

Toivon kaikkea hyvää sinulle ja lapsellesi, lopulta tärkeintä lapselle ovat ruoan lisäksi rakkaus ja sitä sinä tulet varmasti perhe ja ystävät ympäröimänäsi tarjoamaan! :)

Kaikkea hyvää vielä kerran ja mukavaa loppuodotusta! :)

Anni

Iidaafel
Iidan matkassa

Kiitos sinulle tästä kommentista! Ihanaa kevättä <3

Pages

Kommentoi