Uuniavokadot

Iidan matkassa

 

Kesä tuntuu viimein alkaneen, koska säät ovat viimein sen mukaiset. Itse en ole auringon palvoja ja oikeastaan kärsin, kun on liian kuumaa. Mitkään rantalomat ei tule ikinä mieleenikään. Toki muuten nautin kesästä ja valoisuudesta, mutta auringon kanssa tulee olla tarkka. Minulla on vaalea iho, joka vain palaa helposti. En rusketu, vaan ihoni palaa, on rakkuloilla ja aurinkoihottuma yleisin ongelmani. Ja aurinkorasvan levitys se vasta ongelma onkin... Englanti on varmasti oikea paikka minulle, sade pelastaa päivän! Tällä kertaa hellepäivän pelasti hyvä lounas. Uuniavocadot sopivat hyvin aamupalalle tai lounaaksi ja juurikin kesällä ovat mukavan raikasta ja samalla täyttävää syötävää. Avocadon maku hieman muuttuu uunissa, mielestäni vain parempaan suuntaan, siinä on enemmän makua!

Uuniavokadot kananmunalla

(gluteeniton, maidoton)

2 hengelle

 

2 isoa kypsää avocadoa

4 kananmunaa

suolaa

pippuria

lisukkeeksi: gluteenitonta leipää ja salaattia

 

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Halkaise avokadot pitkkittäin puoliksi ja ota kivet pois. Kaavi noin ruokalusikallinen sisusta pois kustakin. Kaavitut avokadojämät voi käyttää salaattiin. Laita avokadon puolikkaat uunivuokaan, jossa ne pysyvät hyvin paikallaan. Riko jokaiseen puolikkaaseen yksi kananmuna. Itselläni avokadot ovat lähteneet munaa rikkoessa keikkumaan, jolloin osa valkuaista valuu yli, joten reunallinen ja pieni uunivuoka on paras, jolloin avokadoilla ei ole liikkumavaraa. Ripottele päälle pippuria ja suolaa ja laita avokadot uuniin. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Ne ovat valmiita kun valkuaiset ovat kunnolla hyytyneet, keltuainen saa jäädä vähän löysäksi, ihan maun mukaan! Syö kevyen salaatin seurana. Erittäin hyvää myös paahtoleivän päällä!

Nauttikaa auringosta!

-Iida

 

Kommentoi