vaniljaiset popparit

Iidan matkassa

Yksi nopein viikonloppu naposteltava on popparit! Ja vielä kookosöljyssä valmistettuna maku on kohdillaan. Popcornit ovat myös terveellisempi vaihtoehto sipseille ja karkeille, jos leffa-ilta on mielessä viikonloppuna. Niissä on itsessään vähän kaloreita. Paras tapa on valmistaa popparinsa kattilassa ja käyttää valmistukseen hyvää rasvaa, kuten luomu kookosöljyä. Popcorn-pusseihin nimittäin lisätään kemikaaleja ja lisäaineita, jotta pussi kestäisi paremmin rasvaa. Popcornien mausteet ovat usein keinotekoisia aromeita ja sisältävät lisäaineita sekä paljon terveydelle haitallista rasvaa. Näihin poppareihin tarvitset maissinjyviä, suolaa, valjajauhetta, kookosöljyä ja kannellisen kattilan!

Vaniljaiset popparit

maissinjyviä

 n. 1 rkl kookosöljyä

1 tl vaniljajauhetta

2 rkl suolaa

 

Sekoita suola ja vaniljajauhe toisiinsa. Laita kattila levylle ja varmista, että käytät sellaista kattilaa, johon sinulla on sopiva kansi. Laita kattilaan noin ruokalusikallinen kookosöljyä riippuen kattilan koosta. Öljyn on tarkoitus olla ohut kerros kattilan pohjalla. Kun öljy on sulanut, laita kattilaan maissinjyviä sen verran, että ne peittävät koko kattilan pohjan. Laita kansi päälle. Otta kattila pois levylta kun poksahtelu on suurimmalta osin päättynyt. Ripottele suola-seos kuumien poppareiden päälle, jotta se tarttuu niihin.kääntele ja hölskyttele poppareita, jotta suola jakaantuu tasaisesti. Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tässä vielä hyvä juttu popcorn-pussien haitoista!

http://www.makuja.fi/artikkelit/1661850/tiesitko/4-jarkyttavaa-faktaa-mikropopcornista-yllatyitko/

 

-Iida

 

Kommentoi