2 x vauvan kalkkunanugetti

Eemi tuntuu kehittyneen syömisessä todella paljon. Mieluiten hän syö itse. Enää kaikki ei ole silppuna lattialla, joten se motivoi minua tekemään sopivaa ruokaa. Syötettynä hän syö hyvin menossa, mutta kotona se on yhtä sotkua. Hän nappaa lusikasta ja lennättää mössöt pitkin ja poikin. Puurot hän hieroo naamaan ja hiuksiin mukavaksi kasvonaamioksi.

Viime aikoina olen tehnyt erilaisia pötköjä ja nugetteja. Jaan pari reseptiä. Näitä olen syönyt myös itse!

Olen tehnyt nämä kalkkunan jauhelihaan, koska se sulaa suolistossa paremmin, kuin broilerin- tai naudan jauhelija. Eemillä on nimittäin ollut paljon vatsavaivoja ja huonokuntoinen suolisto. Mutta näihin sopii todella hyvin myös broileri. Myös muita ainesosia voi vaihtaa sen mukaan mitä sosetta tai kasvista kotoa löytyy.

Bataattinugeteissa on mahdollista myös tehdä bataattisose itse esim. keitetystä bataatista. Itse käytin valmista sosetta nopeuttaakseni hommaa. Myös porkkanasose toimii. Minä käytin ohjeessa gluteenittomia korppujauhoja.

Kesäkurpitsapötköihin voi raastaa päärynän, jos sosetta ei löydy. Myös muut hiutaleet käy kuin hirssi. Hirssi on gluteeniton ja pidän sen mausta, jonka takia se valikoitui.

Bataattinugetit

Ainekset (25 annosta)

400 g
kalkkunan jauhelihaa
2 dl
bataattisosetta
1
kananmuna
2,5 dl
korppujauhoja (gluteenittomia tarvittaessa)
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Sekoita bataattisose, jauheliha, kananmuna ja 0,5 dl korppujauhoja toisiinsa kädellä. Muotoile käsin seoksesta pieniä nugetteja. Pyöräytä korppujauhossa ja nosta leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Paista nugetit 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kesäkurpitsanugetit

Ainekset (20 annosta)

400 g
kalkkunan jauhelihaa
1
pieni kesäkurpitsa
1, dl
päärynäsosetta
1,5 dl
hirssihiutaleita
mausteita esim. valkopippuria tai yrttiseosta
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Raasta kesäkurpitsa isoksi suikaleeksi. Sekoita kesäkurpitsaraaste, jauheliha, päärynäsose, hiutaleet ja haluamasi mausteet kädellä sekaisin. Muotoile pötköiksi. Nosta pötköt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kommentit (2)
  1. Käytätkö ruuanlaitossa rasvaa?

    1. Käytän toki, lähinnä paistamiseen ja leipoessa. Mutta usein lisään vaikka riisiin oliiviöljyä, siemen- tai pähkinäöljyjä tai kookosöljyä ruokiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *