vegaanin munakas

Iidan matkassa

Vaikka olenkin melkoinen herkuttelija, niin välillä suolainen aamupala tuntuu oikealta vaihtoehdolta. Perinteisen munakkaan sijaan voi kokeilla kikhernejauhosta valmistettua munakasta, joka on vegaaninen ja proteiinirikas! Kikhernejauhoissa on 22 grammaa proteiinia 100 grammaa kohti. Munakas valmistuu helposti ja nopeasti ja sen kanssa voi syödä haluamiaan täytteitä. Yksi oma suosikkini on avacodo, jonka viipaloin kikhernemunakkaan päälle ja laitan kourallisen rucolaa kyytiin. Kotona olevani avocadot kypsyvät vielä, joten tänään jouduin turvautumaan tomaatteihin ja lehtikaaliin. Maistui sekin! Tämä on muuten oikein hyvä lounasvaihtoeto myös!

Kikhernemunakas

(vegaaninen, gluteeniton)

1 annos

 

1,5 dl kikhernejauhoja

1 dl vettä

1 rkl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

0,5 tl kurkumaa

ripaus pippuria

+ öljyä paistamiseen

 

lisukkeeksi mm. avocadoa, salaattia, sieniä, pinaattia, lehtikaalia, tomaattia tai paprikaa

 

Sekoita mausteet kikherjauhoihin. Lisää sitten vesi ja öljy. Anna taikinan turvota viitisen minuuttia. Se saa olla melko paksua, mutta tarvittaessa voi lisätä vähän vettä. Paista munakas paistinpannulla tilkassa öljyä. Jotta vältyt kikhernekokkelilta, paista miedella lämmöllä, jotta kikhernemunakas kypsyy tasaisesti ja saat sen ehjänä käännettyä. Valmiin munakkaan voit siirtää laitaselle, laittaa halaumasi täytteet ja nostaa puolet munakkaasta toisen päälle. Itse paistoin tomaatteja ja lehtikaalia toisella paistinpannulla, jotta ne olivat pehmeässä muodossa,  näin kannattaa toimia myös miuden kasvisten kanssa.

 

-Iida

 

Kommentoi