Meidän arkiruokaa – Bataatti-kikhernecurry

kikhernecurry

Tätä söimme viimeksi tänään! Tein kastikkeen sunnuntaina ja olemme syöneet siitä alkuviikon. Eemi rakastaa kikherneitä ja minä taas rakastan tätä kastiketta, jonka ystäväni toi keittiööni aikoinaan! Bataatti tuo tähän ihanasti makeutta. Tykkään tehdä helppoja ”mössökastikkeita”, joissa on papuja ja kikherneitä. Ne ovat usein nopeita ja helppo tapa lisätä kasvisruokaa viikkoon.

Kastikkeeseen voi lisätä mausteita oman maun mukaan, nyt ohjeessa mausteita on hillitysti, jotta se maistuu koko perheelle. Monet lapset toki pitävät mausteisesta ruoasta, mutta Eemi ei niinkään. Lisäksi hänen takiaan käytän persiljaa enkä korianteria, vaikka itse pidän enemmän jälkimmäisestä. Tähän sopii hyvin myös inkivääri ja tahini. Pussipakastemangoja joukossa kruunaa mielestäni kastikkeen, mutta kanssaruokailijani ei niitä arvosta.

Pidetäänkö teillä mausteisesta ruoasta?

kikhernecurrykikhernecurry

Bataatti-kikhernecurry

Ainekset (6 annosta)

0,5 dl
oliiviöljyä
1 tetra
kikherneitä (noin 210-250 g)
1 tölkki
kookosmaitoa (400 ml)
1
bataatti (noin 300- 400 g)
1
sipuli
0,5 dl
maizenaa
1 tl
chilitahnaa (vapaaehtoinen)
1 tl
kurkumaa
2 tl
curry-mausteseosta
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua kardemummaa
ripaus
suolaa
1 rkl
agavesiirappia/hunajaa
loraus
sitruunamehua
turetta persiljaa/ korianteria
4 dl
jasminriisiä
40 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan noin 8dl vettä.

Kuori ja pilko bataatti kuutioiksi. Keitä niitä 10-15 minuuttia, jotta ne ovat hieman pehmeitä.

Kuori ja silppua sipuli.

Valuta kikherneistä neste ja huuhtele kikherneet.

Ruskista sipulit pannulla öljyssä. Lisää kaikki mausteet, hunaja ja chilitahna pannulle. Sekoittele hetki ja lisää sitten kikherneet sekä bataattikuutiot.

Kaada joukkoon kookosmaito, lorauta sitruunamehu ja lisää maizena. Sekoita ja annan kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Viimeistele kastike tuoreella persiljalla ja tarjoile riisin kanssa.

Kommentit (2)
  1. Näyttää herkulliselta! Menee kokeiluun! 🙂
    Meillä ei ole lapsia, mutta muistan omasta lapsuudesta, että tykkäsin mausteista enemmän kuin vanhempani! 😀 Söin kokonaisia pippureita suoraan purkista, kun silmä vältti. Äiti (tosi mietojen makujen ystävä) oli joskus jakanut riisiruuan kahteen muoviastiaan jääkaappiin, isän annokseen currya, minulle vain vähän suolaa. Menin ja otin omatoimisesti isän annoksen ja pistelin naamaani! Nykyään laitan TOSI tulista ruokaa; onneksi kanssaruokailijani on samoilla linjoilla! 🙂

    1. Oho onpa hauskaa :DD Monet kyllä tykkää. Ja jos lapsena jo tottuu mausteisiin, niin aikuisenakin niistä varmasti pitää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *