Vegaaninen ja gluteeniton marjapiirakka

Tein taannoin aivan älyttömän hyvää piirakkaa!  Tämä maistui hieman kaurapaistokselta tai ehkä jugurtilta granolalla. Pohjaan nimittäin tuli kaurahiutaleita, mantelijauhoa, margariinia ja sokeria! Jälkikäteen ajateltuna pohjaan voisi vielä lisätä kanelia ja vaikka kardemummaa. Pohja oli aivan älyttömän hyvää, kauraisen pehmeää.

Päälle laitoin vegaanista kauragurttia, mutta myös vastaava soijavalmiste käy hyvin. Sekoitin kauragurttiin perunajauhoja, jotka  toimivat sidosaineena. Päälle tuli pakastemarjoja, mutta odotan kyllä jo tuoreita marjoja, kuten mansikoita. On ne tuoreet marjat vaan niin eri juttu!

Jos piirakan päälle haluaa vielä kastikkeen, niin Friendly Vikings Greek Style Vanilla toimii tosi hyvin, Oatlyn Vaniljakastike tai sitten Fazer Aito vispi! Se on paras kasvipohjainen vaahto, jonka tiedän!

KUVAT: Sipriina Saari

Vegaaninen ja gluteeniton marjapiirakka

Ainekset (10 annosta)

3 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl
mantelijauhoja
1/2 dl
ruokosokeria
100 g
margariinia
200 g
marjoja
350 g
maustamatonta kaura/soija gurttia
1 dl
sokeria
1/2 dl
perunajauhoja
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

  • Ota margariini hyvissä ajoin huoneen lämpöön.
  • Laita uuni 200 asteeseen.
  •  Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauho ja sokeri. Nypi margariini joukkoon.
  • Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita gurtiin sokeri ja perunajauho. Levitä se pohjan päälle.
  • Ripottele viimeiseksi marjat päälle. Jos käytät pakestemarjoja, ota marjat pakkasesta ja sekoita niihin kulhossa 1 rkl perunajauhoa.
  •  Paista uunissa noin puoli tuntia.
  •  Anna jäähtyä ja jähmettyä hyvin ennen tarjoilua.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *