Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku

  Olen porkkanakakun rakastaja. Hauska huomata, että tämä on jo kolmas porkkanakakku resepti blogissani. Olen julkaissut yhden, joka on maidoton ja gluteeniton, yhden, joka on gluteeniton ja nyt vegaanisen ja gluteenittoman. Paras on mielestäni ollut gluteeniton porkkanakakku, mutta nämä maidottomat ja munattomatkin ovat tietysti oikein hyviä.

Saa nähdä mihin suuntaan Eemin allergiat menee, mutta voi olla, että maidottomat ja munattomat kokkailut tulevat tutuiksi. Nyt juhlittiin kuitenkin hänen puoli vuotta kestänyttä taivaltaan porkkanakukulla ja kahvilla! Eemi ehti myös tarrata kakkuun kiinni ja kuorrute sai kyytiä-

Porkkanakakun voi tehdä kakkupohjavuokaan tai pellille. Kakkupohjaan tehdessä, kannattaa pohja halkaista kahtia ja laitta kuorrutusta väliin sekä päälle. Kuorrutteessa kannattaa käyttää Violife -merkkistä tuorejuustoa. Olen tehnyt muutaman kerran Oatlyn kauratuorejuustoon, mutta kauran maistaa, ja maku on tässä hieman karvas. Myös soijatuorejuusto toimii.

PORKKANAKAKKU (G&V)

POHJA

4-5 dl porkkanaa raastettuna

3 dl kookossokeria/fariinisokeria

2 dl kookosöljyä tai muuta vastaavaa öljyä/margariinia sulatettuna

2 dl kasvimaitoa

0,5 dl perunajauhoja

5,5 dl gluteenittomia jauhoja/jauhoseosta (esim. manteli- ja riisijauhot)

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl kanelia

1 tl neilikkaa

KUORRUTUS

200 g maidotonta tuorejuustoa (violife toimii tässä parhaiten)

100g margariinia

2 dl tomusokeria

ripaus vaniljauhetta

  • Laita uuni 175 asteeseen.
  • Kuori ja raasta porkkanat
  • Sekoita sokeri, sulatettu öljy ja kasvimaito kulhossa.
  • Sekoita kuivat aineet toisiinsa eri kulhossa ja yhdistä ne nesteseokseen. Lisää viimeiseksi joukkoon porkkanaraaste.
  • Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Tai kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaisesti.Paista kakkua noin 50 minuuttia ja peltiversioita noin 20-30 minuuttia.
  • Sekoita margariini, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljajauhe sähkövatkaimella sekaisin. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele mantelirouhetta niin halutessasi!

LUE MYÖS
Maidoton ja gluteeniton porkkanakakku

Gluteeniton porkkanakakku

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (24)
  1. Ihana resepti, olen leiponut tätä onnistuneesti vuosien varrella 2-3kertaa.
    Mantelijauhoa olen lisännyt. Nyt tein neljännen kerran ja kakku on uunissa.
    Unohdin mantelijauhon tällä kertaa! No, nyt tulee testattua ilman sitä. Laitoin
    epähuomiossa pelkkää vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Toki perunajauhoja lisäsin myös. Minulla kuorrute ei ole
    juoksuttunut koskaan.

  2. Kaiketon koti
    3.2.2022, 12:56

    Hyvä resepti! Porkkanaa laitoin karkeana raasteena 8dl, öljynä 1.5dl rypsiöljyä. Sokerina 2.5dl fariinisokeria. Jauhoina 80g mantelijauhoa ja sen päälle loput kotimaista gluteiiniton jauhoseosta 5.5dl asti. Nesteenä oatlyn ikaffe. Mausteita laitoin runsaasti, lisäksi 1rkl kardemummaa. Lisäsin vielä 1pss hasselpähkinärouhetta.

    Paistoin lasagnevuoassa 45min ja lopputulos oli niin hyvä ja mehevä, että yhdessä päätettiin jättää ilman kuorrutetta.

    Että tavallaan moni asia toisin, mutta tämä resepti pohjana!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *