Vegaaninen ja gluteeniton porkkanakakku

  Olen porkkanakakun rakastaja. Hauska huomata, että tämä on jo kolmas porkkanakakku resepti blogissani. Olen julkaissut yhden, joka on maidoton ja gluteeniton, yhden, joka on gluteeniton ja nyt vegaanisen ja gluteenittoman. Paras on mielestäni ollut gluteeniton porkkanakakku, mutta nämä maidottomat ja munattomatkin ovat tietysti oikein hyviä.

Saa nähdä mihin suuntaan Eemin allergiat menee, mutta voi olla, että maidottomat ja munattomat kokkailut tulevat tutuiksi. Nyt juhlittiin kuitenkin hänen puoli vuotta kestänyttä taivaltaan porkkanakukulla ja kahvilla! Eemi ehti myös tarrata kakkuun kiinni ja kuorrute sai kyytiä-

Porkkanakakun voi tehdä kakkupohjavuokaan tai pellille. Kakkupohjaan tehdessä, kannattaa pohja halkaista kahtia ja laitta kuorrutusta väliin sekä päälle. Kuorrutteessa kannattaa käyttää Violife -merkkistä tuorejuustoa. Olen tehnyt muutaman kerran Oatlyn kauratuorejuustoon, mutta kauran maistaa, ja maku on tässä hieman karvas. Myös soijatuorejuusto toimii.

PORKKANAKAKKU (G&V)

POHJA

4-5 dl porkkanaa raastettuna

3 dl kookossokeria/fariinisokeria

2 dl kookosöljyä tai muuta vastaavaa öljyä/margariinia sulatettuna

2 dl kasvimaitoa

0,5 dl perunajauhoja

5,5 dl gluteenittomia jauhoja/jauhoseosta (esim. manteli- ja riisijauhot)

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl kanelia

1 tl neilikkaa

KUORRUTUS

200 g maidotonta tuorejuustoa (violife toimii tässä parhaiten)

100g margariinia

2 dl tomusokeria

ripaus vaniljauhetta

  • Laita uuni 175 asteeseen.
  • Kuori ja raasta porkkanat
  • Sekoita sokeri, sulatettu öljy ja kasvimaito kulhossa.
  • Sekoita kuivat aineet toisiinsa eri kulhossa ja yhdistä ne nesteseokseen. Lisää viimeiseksi joukkoon porkkanaraaste.
  • Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Tai kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaisesti.Paista kakkua noin 50 minuuttia ja peltiversioita noin 20-30 minuuttia.
  • Sekoita huoneenlämpöinen margariini, tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljajauhe sähkövatkaimella sekaisin. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele mantelirouhetta niin halutessasi!

LUE MYÖS
Maidoton ja gluteeniton porkkanakakku

Gluteeniton porkkanakakku

Kommentit (9)
  1. Kerttu Keinänen
    9.11.2019, 10:39

    Ja se vielä, että tein tuplaohjeen ja mahtui sekin pellille juuri ja juuri. Siitä tuli ihanan muhkeita paloja. Täytyy kokeilla vielä kakkuversiota.

  2. Kerttu Keinänen
    9.11.2019, 10:36

    Tosi helppo ohje. Olen tehnyt tätä muutamaan otteeseen ja aina on tykätty. Laitan itse gluteenittomassa leivonnassa aina puolet glut. Kaurajauhoja. Maku ja rakenne ovat aivan toista. Tässäkin toimi ja gluteenittomalle leivonnaiselle ominainen höttöisyys jäi pois. Tuunasin ohjetta myös niin, että laitoin vielä kaardemummaa. Ihana tuoksu kotona. Mut tästä tulee uusin suosikkini kun voi laittaa mitä glutejauhoja tahansa mitä rasvaa tahansa ja mitä kasvimaitoa tahansa. Kiitos tästä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *