Vegaaninen ja gluteeniton toscakakku

Ihan yhtäkkiä aloin haaveilla toscakakusta. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt toscakakkua. En päässyt ajatuksesta eroon, vaan yksi ilta sitten aloin apukokin kanssa hommiin ja söimme iltapalaksi toscakakkua. Mummikin tuli oman eväsrasian kanssa hakemaan pari palaa Eemin jo mentyä nukkumaan.

Tein kakusta gluteenittoman ja vegaanisen. Käytin siinä Semperin vaalea jauhoseosta. Parasta kakusta tulee, kun siinä käyttää mahdollisimman kermaista kasvijuomaa, kuten kahviin tarkoitettua kaurajuomaa. Valion Oddlygood barista on gluteenitonta. Mikäli kaura ei sovi, niin mantelikermalla tulee hyvää myös, käytin sitä itse kuorrutteeseen. Ohjeen voi toki tehdä vehnäjauhoillakin, jos gluteenittomuus ei ole välttämätöntä. Vehnäjauhoja laittaisin silloin 2,5 dl pohjan taikinaan.

Kakun voi tehdä irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 20 cm. Itse tein piirakkavuokaan, sillä mielestäni siitä on helppo annostella. Usein gluteenittomat leipomukset ovat vähän hauraampia. Kumpi vain toimii kyllä!

Toscakakku (V, G, M)

Ainekset (8 annosta)

POHJA
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 dl
mantelijauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
1,5 dl
kasvijuomaa (kermaista)
100 g
margariinia (maidoton)
1 dl
vaaleaa siirappia
KUORRUTE
100 g
mantelilastuja
1 dl
kasvijuomaa (kermaista)
100 g
margariinia (maidoton)
1 dl
vaaleaa siirappia
2 rkl
gluteenittomia jauhoja
ripaus suolaa
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota vuoka
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisiinsa
  • Sulata margariini ja lisää se jauhoseokseen. Lisää myös siirappi ja kasvijuoma juokkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista sitä noin 15 minuuttia uunin keskitasossa
  • Laita kaikki kuorrutukseen tulevat aineet kattilaan.
  • Anna seoksen kuplia noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksuuntuu ja ruskistuu
  • Ota pohja uunista ja kaada manteliseos pohjan päälle. Levitä seos tasaisesti ja paista kakkua vielä 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
  • Annan jäähtyä ennen tarjoilua.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *