Vegaaninen jäälatte

Iidan matkassa



VEGAANINEN JÄÄLATTE

kahdelle

 

4 dl vahvaa kahvia

2 rkl agavesiirappia

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

n. 2 dl kasvimaitoa

jäitä

 

Keitä hieman normaalia vahvempaa kahvia. Kaada kahvi kannuun, johon lisäät siirapin ja vaniljajauheen. Laita kannu jääkaappiin ainakin tunniksi. Ota kaksi suurta lasia, joiden pohjalle laita jäitä. Kaada jääkaappikylmä kahvi laseihin. Kahvia on hyvä sekoittaa ennen kaatamista, jottei siirappi jää pohjalle. Lopuksi lorauta oman maun mukaan kasvimaitoa ja nauti superhyvää jääkahvia!

 

VINKKI

Aamukahvia voi keittää reilusti ja ylimääräisen laittaa jääkaappiin, iltapäivällä voi nauttia jäälattea! Jääpaloja on hyvä olla pakkasessa valmiiksi tai tehdä edellisenä iltana. 

Kahvin voi tehdä kokonaan myös blenderissä ja lisätä lopuksi vain jäät, jolloin kaikki aineet varmasti sekoittuu. Itse olen vain liian laiska tiskaamaan blenderiäni.

 

Ihanaa uutta viikkoa ja kahvihetkiä,

-Iida

Kommentoi