Vegaaninen taatelikakku

Iidan matkassa

Innostuin joululeipomisesti harvinaisen myöhään tämä vuonna! Minulta aina kovasti toivotaan ohjeita, jotka sopisivat kaikille. Tein mielettömän hyvän taatelikakun vegaanisena ja gluteenittomana. Ja muistan aina sen perinteisen taatelikakun siellä joulun kuivakakku valikoimassa, en koskaan syönyt sitä. Mutta tätä versioita olen syönyt, tämä on todella kosteaa ja sopivan makeaa. Maussa maistaa joulun mausteet!

TAATELIKAKKU

200 g tuoreita taateleita (onnistuu myös kuivatuilla, jos liottaa)

3 dl kylmää kahvia

1 dl kookosöljyä

0,5 dl agave- tai vaahterariirappia

2 tl kardemummaa

2 tl neilikkaa

3,5 dl gluteenittomia jauhoja (valmis seos tai manteli/riisijauhoja yms.)

1 tl soodaa

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Sulata kookosöljy vesihauteessa.
  • Poista taateleista kivet.
  • Laita taatelit, kahvi, sulanut kookosöljy, siirappi ja mausteet blenderiin. Sekoita tasaiseksi massaksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
  • Sekoita jauhot ja sooda. Lisää ne taateliseokseen mieluusti siivilän kanssa, jottei jää paahkuja taikinaan. Sekoita hellästi, ettei taikinasta tule sitkeää, sen kuuluu olla hieman löysää. 
  • Voitele kookosöljyllä tai margariinilla kakkuvuoka ja ripottele gluteenitonta korppujauhoa vuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin tunti, tarvittaessa laita kakun päälle leivinpaperi, ettei se tummu liikaa. 

 

Kommentoi