Vegaaniset kinuskicroissantit ystävänpäivään

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Ystävänpäivä on tulevana sunnuntaina ja halusin sen kunniaksi tehdä jotain helppoa ja hyvää! Niin syntyikin Danerolles Croissants Classic taikinasta vegaanisia kinuskicroissantteja kauravispillä ja mansikoilla. 

Nautin suuresti, kun saan ilahduttaa ystäviäni ja läheisiäni. Tulen itse niin hyvälle mielelle! Eikä vain ystävänpäivänä, vaan muinakin päivinä. Minusta on ihanaa tehdä ruokaa ystäville, kutsua ystäviä aamupalalle tai viedä herkkuja yllätyksenä oven taakse. Parasta on pienet, arkiset ilon aiheet, jotka piristää itseä ja toista! Ja ne juuri saavat valtavasti hyvää mieltä aikaan. 

Tänä viikonloppuna ajattelin viedä näiden kinuskicroissanttien aineet muutaman ystävän ovelle, he saavat sitten itse loihtia herkut vaikka ystävänpäiväbrunssille niistä!

Danerolles Croissants Classic taikinaa on todella helppo käyttää! Taikina soveltuu helposti makeisiin ja suolaisiin leipomuksiin.  Ideoita resepteineen löytyy Danerollesin verkkosivuilta. Tuoretaikina poksautetaan auki purkista ja se on heti valmis käytettäväksi. 

Leikkasin taikinan valmiina olleiden viivojen mukaan ja käärin kolmiot rullalle croissanteiksi. Paistoin ne uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Taikina ei itsessään sisällä eläinperisiä ainesosia, joten se sopii hyvin vegaaneillekin. Tein viillon valmiiksi paistuneihin croissantteihin ja täytin ne kinuskilla, vaahdolla ja mansikoilla. Alta voit katsoa tarkemman ohjeen!

Danerolles taikinaa on valmistettu jo vuodesta 1974 ja se tehdään Ranskassa. Vähän kun saisi palan Pariisia kotiinsa, kun uunista leijailee tuoreiden croissanttien tuoksu! Taikinaa on saatavilla laajasti K- ja S-kaupoista. Se on kylmässä säilytettävä tuote, eli löytyy kaupan kylmähyllyltä

KUVAT: Pinja Mitrovitch

 

Vegaaniset kinuskicroissantit

Ainekset (6 annosta)

1
Danerolles Croissants Classic -purkki
2 dl
vaahtoutuvaa kauravispiä
2 rkl
tomusokeria
1,5 dl
fariinisokeria
ripaus suolaa
tuoreita mansikoita
21 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 min

Tee näin:

 

  1. Valmista croissantit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Vatkaa 1dl kauravispiä ja tomusokeri vaahdoksi.
  3. Mittaa 1 dl kauravispiä, ripaus suolaa ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä 5–10 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Kinuskia ei kannata keittää liian kauan, jotta se ei kovetu käyttökelvottomaksi.
  4. Halkaise valmiit croissantit ja levitä kinuskia ja vaahtoa croissanttien väliin.
  5. Pilko mansikat siivuiksi ja laita muutama jokaisen croissantin väliin.
koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (8)
  1. Pikkupallero
    13.2.2021, 14:58

    Viimeksi kun teit danerollesin kanssa postauksen kommentoin kuinka olin unohtanut nämä. Nyt ne kuuluu meidän perheen sunnuntaibrunssiin ainakin pari kertaa kuukaudessa.Nam!

    1. Eikä, ihanaa!! Joo nää on helppoja ja saa vähän pientä luksusta viikonloppuihin😊

  2. Aivan ihanan näköisiä, täytyy todellakin kokeilla! Ihana kun jaat vegaani-ideoita, kiitos niistä 🙂

    1. Kiva kuulla, kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *