voita ilmajooga tunti!

CSC_1261.JPG

Ehkä olet jo kuullut ilmajoogasta? Innostava ja toiminnalinen laji, jossa voittaa itsensä. Minä olen käynyt ilmajoogassa epäsäännöllisen säännöllisesti vuoden ajan. Itseäni tässä koukuttaa tietysti temput, jotka ilmajoogassa käytettävä hammock-kangas mahdollistaa. Inversio -liikkeet eli pää alaspäin  tapahtuvat liikkeet voivat kauhistuttaa aluksi mutta onnistuvat kaikilta. Itsensä ylittäminen omista ennakkoluuloista huolimatta on juuri se koukutin tähän lajiin. Mikä tietysti parasta, ilmajooga tekee hyvää selälle ja inversio liikkeet kiihdyttävät aineenvaihduntaa.

Ilmajooga ei ole pelkästään temppuilua, vaan siinä jokainen tekee liikkeitä kehoaan kuunnellen. Tunnin on tarkoitus tuottaa hyvää oloa, rentouttaa, lisää liikkuvuutta, avata lihaskudoksia, helliä selkää. Vaikka itse pidän tempuista, siltä parasta on aina loppurentoutus. On ihana käydä makuulle hammock -kangaaseen, jonka saa levitettyä isoksi ”pussiksi”. Kuin riippukeinussa makoilisi. On ihana makoilla kangas-pussissa silmät kiinni. Siinä tuntee koko kehonsa, jota kangas myötäilee. Tunne on kevyt ja ilmava, eikä siitä haluaisi palata todellisuuteen.

CSC_1268 (2).JPG

Kävin kuluneella viikolla Tampereella ja päätin päiväretkelläni suunnata kokeilemaan Tampereen OMT -keskukseen Oriflex Oy:n ilmajoogaa (http://www.oriflex.fi/ilmajooga/). Kyseessä on Pirkanmaan ensimmäinen ilmajoogasali. Kokemukseni perusteella en voi kuin suositella. Minusta oli ihanaa, että tunnilla olijat otettiin huomioon yksilöllisesti ja jokainen sai ohjausta omiin tarpeisiinsa. Kaikille liikkeille oli aina useampi vaihtoehto ja fyysiset rajoitteet huomioitiin. Ohjaaja painotti tunnilla turvallisuutta, joka mahdollistuu ohjeita kuuntelemalla. Hän myös painotti, että sali on paikka, jossa jokainen on arvostelun ulkopuolella, täällä ei tarvitse suorittaa. Tunnelma oli rento ja rauhallinen, jokainen sai tehdä omaan tahtiin omaa harjoitustaan. Välillä vähän naurettiinkin. Ilmajoogaohjaaja on koulutettu fysioterapeutti. Hänen tarkoituksenaan on hyödyntää ammattitaitoaan ja käyttää ilmajoogaa fysioterapian näkökulmasta antaen jokaiselle heidän keholleen soveltuvaa tehtävää. Minusta on hienoa, että lajia käytetään tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin ja kuntoutuksessa. Näin ollen ilmajooga sopii kaikille, kuhan ohjaajaa tiedotetaan liikuntarajoitteista tai vaivoista ennen tuntia.

CSC_1270 (2).JPG

Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa ilmajoogan viikkotunti itsellesi ja kahdelle ystävällesi Tampereen OMT-keskuksessa (Aleksis Kiven katu 18 B). Palkinnon voi käyttää millä tahansa viikkotunnilla.  Sinun tulee kommentoida tämän postauksen kommenttikenttään. Kerro oletko kokeillut ilmajoogaa, mitä olet pitänyt siitä tai miksi halaut kokeilla ilmajoogaa! Kilpailu päättyy 3.1.2016. Voittaja arvotaan vastanneiden kesken ja häneen ollaan yhteydessä sähköpostilla ja blogin puolella.

CSC_1274.JPG

 

Seuraa ilmajoogailua facebookissa Fysioterapiakeskus Oriflex Oy (https://www.facebook.com/Oriflex/?fref=ts)

Kommentit (5)
  1. Kerran käytiin polttariporukalla yksityistunnilla ja oli ihan mielettömän hauskaa!! 🙂 Tästä tuli muistutus varaa taas tunti.

  2. Oih! Olen jo pitkään haaveillut Ilmajoogan kokeilemisesta! Osuisipa arpaonni nyt kohdalleni.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *