Ladataan...
Iidan matkassa

Vietin joulua perheeni kanssa. Äitini tykkää joulusta ja se näkyi kyllä kodin pienissäkin asioissa. Lumetottomasta joulusta huolimatta joulutunnelma tarttui harkitusta sisustuksesta. Sen takia tässä postauksessa pääosassa ovat kuvat joulun kerronnassa. Olin itse keskiviikkoon asti töissä ja ensi viikko on taas työviikko, joten joululle omistin kaksi päivää. Annoin itselleni luvan olla ihan rauhassa. Meidän perheessä ei ollut kiire, nukuttiin niin pitkään kuin huvitti, saunottiin ja syötiin. Joulupäivä meni yhtä rauhallisissa merkeissä, vaikka juhlintaan liittyi tärkeitä sukulaisia. Tänään palasin Helsinkiin, sillä halusin olla myös itsekseni. Ihania asioita tapahtui näissä muutamassakin päivässä. Kyse ei ole siitä kuinka pitkään lomailee vaan miten ja koin, että olen erittäin levännyt. Tosin maanantai aamuna päiväkodilla voin olla taas toista mieltä! Onneksi on pyhiä vielä tulossa ja varmasti saan itsekin vielä viettää lomaa kuhan lomapäiviä vain kertyy.

 

Kaikkea hyvää lomailijoille, nauttikaa! Toivottavasti jokaisen joulussa on ollut paljon hyvää!

-Iida

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Iidan matkassa

 

Haluan esitellä teille tämän hetken suosikki kirjani, joka on Karita Tykän uutuus Lautasellinen kauneutta -syö olosi hyväksi ja hehkeäksi (Cozypublishing, 2015). Kirja on sisältä niin kaunis, että pelkkä selailu saa hyvälle mielelle. Todellinen esteettinen elämys. Karitan hyvä olo ja hehkeä olemus huokuu kirjan sivulta. Ehkäpä hänen vinkeistään on apua, jos havittelee yhtä upeää olemusta!

 

Kirjassa Karita kertoo 21 konkreettista kauneusteesiä, jotka auttavat löytämään tien aitoon kauneuteen ja hyvään oloon. Hän kirjoittaa suurimman kauneuteen vaikuttavan tekijän olevan positiivinen energia. Puhdas, myrkytön, elinvoimainen ja lempeä ihminen on kaunis. Kauneusteeseissä Karita kirjoittaa mm. unen merkityksestä, meditaatioista, rakkaudesta, suoliston hyvinvoinnista, vihersmoothiesta ja kosketuksesta. Kaikki teesit ovat mielestäni tärkeitä ja allekirjoitan jokaisen. Niistä on kirjoitettu kuitenkin melko suppeasti ja yleismaailmallisesti. Mitään uuta en niitä lukemalla oppinut. Toki tämä oli hyvä muistutus asiasta, palautu taas perus asiat mieleen!

Kirjan reseptit olivat kyllä jälleen hyviä! Omistan Karitan kaksi aiempaakin kirjaa ja aina ovat ohjeet olleet hyviä. Niin nytkin. Varsinkin tuo herkkupuoli, ihania raakajälkiruokia! Aiemmista kirjoista poiketen, tässä on myös raakaruokien ja herkkujen lisäksi kuumennettavia resepti-ohjeita. Kauneuskaakao menee varmasti testiin mutta niin myös norirullat ja raakatiramisu!

 

Ihanaa iltaa!

-Iida

 

Ladataan...

Ladataan...
Iidan matkassa

Maailma on pelastettu! Kiitos Virpi Mikkosen! Hänen uudessa kirjassaan Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2015) sekä hänen blogissaan  (jonne pääset tästä) on ohje kolmen raaka-aineen suklaakakkuun. Suklaakakku on maailman nopein valmiistaa, helppo, terveellinen ja suklaasyöpön mieleen. Makuelämys on ainakin loistava ja ystävät olivat lumoutuneet tänään tätä maistellessaan luonani. Raaka-aineetkin ovat sellaiset, että niitä löytyy aina kotoolta tai ainakin lähikaupasta. Eli tämän voi tehdä yllätysvieraillekin! Hyvä vaihtoehto myös jouluherkutteluun! En vain saa tästä tarpeekseni... En edes halua päästä eroon suklaariippuvuudestani enää :) Kokeile, rakastu, syö, nauti ja sitä rataa!

Kolmen raaka-aineen suklaakakku

 

(maidoton, gluteeniton, sokeriton)

irtopohjavuoka (halkaisija 15-17cm)

 

4 kananmunaa

10-15 tuoretta taatelia kivet poistettuna

1,5 dl raakakaakaojauhetta

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat, esim. kookosöljyllä.  Laita kaikki aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Lopuksi voit koristella kakun suklaisella kookoskermavaahdolla ja puolukoilla tai muilla haluamillasi marjoilla!

 

 

Kookos-suklaa vaahto

(maidoton, gluteeniton, vegaaninen)

 

1,5 dl kookoskermaa

0,5 dl raakakaakaojauhetta

1 tl agavesiirappia

0,5 tl vaniljajauhetta

 

Sekoita kaikki aineet blenderissä tai tehosekoittimessa vaahdoksi. Levitä kakun päälle. Voit myös syödä sellaisenaan tai käyttää muihin jälkiruokiin. Käytä kookoskermaa, jossa kookosta vähintään 60%. Voit käyttää hyvin myös kookostölkin jämäkän osan. Laita tölkki jääkaappiin ja kaavi blenderiin valkoinen osa, älä nestettä.

Herkkuhetkiä ja ihanaa jouluun valmistautumista!

-Iida

Pages