Ladataan...
Iidan matkassa

Miltä kuulostaa rapea, lisäaineeton, gluteeniton, vegaaninen ja suolainen herkku, joka on proteiinipitoinen ja sisältää rautaa, sinkkiä, magnesumia sekä mineraaleja? No hyvältä kuulostaa ja vielä paremmalta maistuu! Kyseessä on Ruohonjuuren uutuus, Svenska bönchips, mustapapusipsit. Makuina naturel, chili-tilli ja yrtit. Yksi pussi sisältää 60g papusipsejä, joka ei kerrassaan riitä mihinkään! Omalta osaltani ne ovat loppuneet ennen kuin olen ees päässyt telkkarin ääreen. Eli leffa-evääksi en voi ainakaan suositella... :)

Tarjoilin papusipsejä syntymäpäivilläni. Vieraat ihastuivat erityisesti chili-tilli ja yrttisipseihin. Jos on sipsien ystävä ja hakee niille terveellisempää korviketta, niin maustetut vaihtoehdot ovat silloin ehdoton suositukseni! Naturel-sipsit ovat myös hyviä, ja sopivat oikeastaan ihan välipalaksi tai salaatin joukkoon. Kyse on tämän näköisestä pussista, niin tiedät mitä metsästät käsiisi http://kauppa.ruohonjuuri.fi/papusipsit-naturel/SVENSK-7350050900014/dp?openGroup=440

Lehtikaalisipsit ovat vanha villitus muutaman vuoden takaa ja nyttemmin kauppoihin on tullut terveellisempiä vaihtoehtoja kuten papusipsit ja erilaiset juuressipsit. Svenska bönchipsit tulevat nimensä mukaankin jo Ruotsista. Toinen Ruohonjuuren valikoimasta löytyvä tuote, The Giving Tree parsakaalisipsit, tulevat Thaimaasta. Tuote pakataan vastaavasti Iso-Britanniassa. Vaikka ne hyviltä maistuvat ja ovat vaihtelua tavallisiin rasvaisiin perunasipseihin, valitsen mielummin herkutteluuni ruotsalaiset papusipsit. Pidän tärkeänä ruuan alkuperää ja mahdollissuksien mukaan valitsen aina lähempää tulevan tuotteen. Toki herkuttelen pikkusuolaisilla harvoin, eli voisin kyllä parsakaalisipsejäkin ostaa tuntematta huonoa omatuntoa alkuperän suhteen.

Herkullista lauantai-iltaa! Toivottavasti teillä on herkut kohdillaan näin pyhäinpäivänä!

-Iida

 

*tuotteet saatu Ruohonjuuri Oy:ltä

 

Ladataan...
Iidan matkassa

Vietin eilen syntymäpäivääni syksystä nauttien. Saan olla onnellinen ja kiitollinen paljosta. On ihanaa vanheta ja huomata miten elämä on kuljettanut. Moni ihana ystävä on edelleen mukana matkassa, uusia ystäviä on tarttunut matkaan ja perhe, joka pysyy. Olen kiitollinen siitä miten olen muuttanut elämäntapojani, olen tietysti saanut apua ja tukea, mutta todellisen työn olen tehnyt itse. Se meinaa aina välillä unohtua. Itseään tulisi kuitenkin kiittää säännöllisesti.

Ympärilläni on niin paljon hyvää ja kaunista. Hyvä ystäväni kertoi ihailevansa minussa sitä ominaisuutta, etten levitä vihaa ympärilleni. Minun ei tarvitse, sillä olen kerännyt ympärilleni ihmisiä, joista saan hyvää ja joille saan antaa hyvää. En voi kuin olla otettu kun saan syntymäpäiväni aamuna raakakakkua ovelleni, mistä tälläisiä ystäviä tulee? Sitä saa mitä antaa, eli levitä hyvää, saat sitä takaisin. Et ehkä nyt, huomenna tai ensi viikolla vaan jossain kohtaa elämääsi. Mitä annat tulee luoksesi.

Syntymäpäivänä tulee miettineeksi kulunutta vuotta ja tulevaa vuotta 23 -vuotiaana. Kuluneena vuotena olen ollut monta kertaa surullinen, tehnyt isoja ratkaisuja. Haaveilin, että voisin kävellä Töölönlahtea päivittäin mennessäni bussilla sen ohi. Nyt kävellessäni Töölönlahdella päivittäin, ajattelen sitä kuinka kävelen unelmiani todeksi. Kaikki tapahtumat ovat johdattaneet tähän. Ei kaduta mikään, ei itketyt kyyneleet, eikä vuoden aikana olleet vaikeudet, sateiset lenkki-aamut, opskelija-elämän yhdistäminen työhön, jatkuva kiire... ei, kaikki ovat tuoneet tähän hetkeen. Kaikella on tarkoitus ja asiat järjestyvät kuten salaa olemme haaveilleet.

Tulevaan vuoteen lähden rakkaudella, ilolla ja hyvällä mielellä itseäni kohtaan. Terveenä, vahvana ja valmiina elämään. Edessä on monia haasteita, joihin jo valmistaudun ajatuksen tasolla mutta monta hienoa asiaa. Surulla on tarkoitus, ilolla on tarkoitus, eikä kummankaan kanssa tarvitse olla yksin. Sen ymmärtäminen on osoittanut rikkaudeksi. Kiitos ihanat ystävät ja perheeni.

-Iida

 

 

Ladataan...
Iidan matkassa

Tekaisin oman syntymäpäiväni kunniaksi itselleni huisin ihania suklaa brownieta! Ja nämä sopii jokaiselle, ne eivät sisällä maitoa, kananmunaa, viljoja, valkoista sokeria, pähkinöitä... Mitä ne sitten sisältävät?  No bataattia! Ja tämän ohjeen alkuperäinen versio löytyy Deliciously Ella -kirjasta (Ella Woodward, WSOY, 2015).

Bataattibrowniet

(vegaaninen, gluteeniton)

uunivuoka n. 20x30cm tai pienempi

 

1 bataatti

15 tuoretta taatelia

80g kookos- tai matelijauhoa

100g tattari- tai täysjyväriisijauhoa

4 rkl raakakaakaojauhetta

3 rkl agave- tai vaahterasiirappia

ripaus suolaa

 

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se paloiksi. Keitä paloja vedessä kunnes ne ovat pehmeitä, lähes hajoavat. Sekoita battaattipalat ja taatelit tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai blenderissä. Kaada seos kulhoon ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita ja vaivaa taikinaa tarvittaessa kädellä. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja anna paistua noin 20-30 minuuttia. Anna brownieiden jäähtyä reilu 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Bataattibrowniet voi koristella haluamaallaan tavalla ja niihin sopii myös erilaiset makeat kuorrutteet. Itse valmistin Deliciously Ella -kirjan pohjalta kuorrutteen, jota muokkasin makuni mukaan ja koristelin browniet vielä kaakaopavuilla.

 

Kuorrutus

1 avocado

2 rkl matelivoita

2 rkl carob -jauhetta

1 rkl agave -siirappia

5 tuoretta taatelia

0,5-1 dl kookosmaitoa

 

Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet monitoimikoneessa tai blenderissä tasaiseksi tahnaksi. Lisäile tarvittaessa kookosmaitoa. Voit muokata kuorrutusta haluamaksesi lisäämällä jotakin ainesosaa tai jättämällä jotakin pois. Levitä jähmettyneiden brownieiden päälle ja tarjoile!

Herkkuhetkiä,

-Iida

 

Pages