Ladataan...
Iidan matkassa

Innostun aamuista. Innostun illoista. Innostun rutiineista, joita aamuihin ja iltoihin kuuluu. Innostun uusista asioista ja ideoista, uuden oppimisesta ja kehittymisestä. Innostun treenaamisesta ja terveellisestä ruuasta. Innostun uusista ihmisistä. Lähden töihin innokkaana tai innostun viimeistään siinä kohtaa kun näen kaksitoista yhtä innokasta lasta. Jokainen päivä on edellistä parempi. Innostus vie mukanaan ja se tarttuu. Voiko sitä olla innostumasta, jos näkee sen riemun innostujan silmissä?

Voi. Innostuksen voi kyllä sammuttaa. Ja liian usein ihmisiä kokemani mukaan häiritsee innostus, he ahdistuvat tai vastaavat innostukseen negatiivisesti. He saattavat olla jopa innostuksesta kateellisia, eihän kukaan jaksa ihmistä, joka on hyvällä tuulella. Jatkuva iloisuus ja innokkuus ahdistaa, jos toinen ei ole yhtä innokas, pätee myös deittailussa mutta myös työelämässä. Joskus minulta kysytään onko minulla kaikki hyvin kun olen iloinen. On jopa kysytty, että mikä minussa on vikana.

Välillä ajattelen, että lapset ovat ainoita, jotka ymmärtävät innostukseni ja innostuvat yhtä paljon, jopa enemmän.  Mahtavaa tietää olevansa 3-vuotiaan kanssa henkisellä tasolla! Aikuiset harvoin vastaavat innostukseen. He saattavat latistaa myös lasten innostuksen. Oletan, että innostuminen pelottaa, sillä toinen puoli on aina pettymys. Jos innostut liikkumisesta, kohta innostus kuitenkin lopahtaa. Jos innostut lukemisesta, tiedät jo, että se ei jatku pitkään. Jos innostut uudesta ihmisestä, se loppuu lyhyeen. Jos innostut matkan suunnittelusta, se loppuu siihen todellisuuteen, että rahaa ei ole. Joskus on hyvä uskaltaa innostua ja olla optimisti turhan realistisuuden sijaan.

 

Uskalla innostua asioista, joista pidät ja jotka ovat sinulle tärkeitä!

-Iida

Ladataan...
Iidan matkassa

Kenellekään ei varmaan ole jäänyt epäselväksi suklaariippuvuuteni. Raakasuklaa on päivittäinen herkku, suklaasmoothieta, suklaavanukasta, suklaata kahvissa ja nyt moussea. Toiset avaavat joulukuussa suklaakalenteria mutta päätin itse olla joulukuussa 24 päivää ilman suklaata ja nauttia siitä sitten jouluna kaikkien 24 päivän edestä. Joten tämä suklaamousse on nyt sitten viimeinen suklaaherkku hetkeen. Tämä on hyvää, helppoa ja nopeaa! Oikeastaan arkena minulla ei ole aikaa näpertää keittiössä pitkiä aikoja mutta aina herkkuja tekee mieli, joten niiden on oltava nopeasti valmiita. Ja monelle varmasti tuttua, kun herkkunälkä iskee niin ei siinä odotella... Kaneli tekee tästä myös ihanan jouluun sopivan herkun!

Alkuperäinen ohje on kirjasta Raakaruoka-aika! Herkkuja ilman hellaa ja uunia (Outi Rinne, 2013).

suklaamousse

4 annosta

 

2,5 dl cashewpähkinöitä

3 rkl raakakaakaojauhetta

1 rkl carob-jauhetta

1 tl ceylon kanelia *

1 tl vaniljajauhetta

0,5 tl suolaa

4 rkl agavesiirappia tai hunajaa

4 rkl chia-siemeniä

30g kaakaovoita

2,5 dl vettä

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita kaikki aineet (paitsi kaakaovoi) keskenään blenderissä tai monitoimikoneessa. Valuta viimeisenä sulatettu kaakaovoi joukkoon ja sekoita. Annostele kulhoihin ja tarjoile. Jos sinulla on enemmän aikaa on suotavaa liottaa cashew pähkinöitä 2-4 tuntia, tällöin ne ovat myös pehmeämpiä ja saat tasaista moussea. Parasta mousse on, jos sen antaa olla jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Mousse myös säilyy hyvin jääkaapissa useamman päivän. Voit tehdä sitä valmiiksi itsellesi ja herkutella päivän päätteeksi!

Ihania suklaisia hetkiä!

-Iida

*Ceylon kaneli saatu Ruohonjuuresta

 

Ladataan...
Iidan matkassa

Ulkonäkö. Siinä on melkoinen aihe. Jokaisella on siitä on siitä jotain sanottavaa ja varmasti jokaisella on mielikuvia siitä mitä haluisi omalta ja toisen ulkonäöltä. Ja se on ihan ok. Kyllä itsekin tavoittelen terveellisillä elämäntavoilla kiinteämpää vartaloa tällä hetkellä. Olen viime aikoina kasvattanut lihasmassaa ja treenit kyllä näkyvät siinä, että vanhat farkut eivät vain mene jalkaan ja vanhat mekot kiristävät pakroiden kohdalta niin, että ne on laitetava kiertoon. On minullakin visio siitä mitä haluan ja mitä tavoittelen. Tavotteita pitää toki ollakin mutta ulkonäkö ja sen täydellisen ulkonäkö ihanteen tavoittelu ei voi olla koko elämä. Olen itseeni tyytyväinen nytkin.

Ulkonäkö vaikuttaa myös itsetuntoon. Nuorena naisena itsetunnon kanssa on riittänyt tekemistä. Minulla on ollut kausia elämän aikana, jolloin olen kokenut olevani ruma ja lihava. Itsetuntoni on ollut heikko ja olen tarttunut kaikkeen negatiiviseen ympäristössäni. Ihmisten sanomisista olen etsinyt asioita, jotka olen voinut päässäni kääntää negatiivisiksi. Näin olen ruokkinut huonoa itsetuntoa päivät pitkät. Kehutkin saa äkkiä mielessä käännettyä kritiikiksi. Silloin kun olo on paha, ei toisten kehut voi auttaa, ne ovat samantekeviä. Pinttynyttä negatiivista puhetta itselle on työlästä muuttaa. Mutta työ on sen arvoinen ja täysin mahdollinen. 

Oma elämäni alkoi kun tein pysyvän muutoksen. Elämä alkoi antaa paljon hyvää ja kaunista. Todellisuudessa aloin vain nähdä asiat uudella tavalla, kauniina. Minulla oli ollut jo kaikki se kaunis ja hyvä jo mutta en osannut nähdä sitä. Minulla on kaikki mitä tarvitsen ja mitä haluan. Olen kaunis ja ihana, voin olla juuri sitä mitä haluan. Jokainen voi.

Edelleen saan paljon kommentteja ulkonäöstä. Ihmisillä on tarve kommentoida toisten ulkonäköä ja vertailla itseään muihin. Jokaisesta on tietysti ihana saada kehuja ja jokainen on oikeutettu saamaan kehuja. Minusta on ihana kuulla kuinka ystävät ihailevat selkääni tai sanovat peppuni olevan tosi hyvä. On kiva kuulla kun mies sanoo kauniiksi. On mukavaa kun kadulla joku pysähtyy ihailemaan voimakkaita jalkojani. Saan myös negatiivisia kommentteja lähinnä paksuista reisistäni ja leveistä hartioista. Juoksulenkillä minut on pysäytetty ja mies on sanonut, että olen skrode nainen, muttei hyvällä. Moni on sanonut, että olen aika iso, että kannattaisiko treenata jotain muuta. Olen myös kuullut, että leveät hartiani ja lyhyet hiukseni saavat minut näyttämään mieheltä, voin joutua etsimään pian naisystävää.

Onneksi jokainen saa itse päättää mitä haluaa ja millaiseksi haluaa. Ennen olisin ollut täysin muiden kommenttien vietävissä. Nyt olen tarpeeksi vahva päättääkseni itse.

-Iida

Pages