Ladataan...
Iidan matkassa

Nopeat ja helpot välipalat? Jokapäiväinen ongelma. Tulen usein töistä kotiin nälkäisenä ja silloin voisi syödä lähes mitä vain ja tuleekin mussuteltua siinä välissä kunnes jotain kunnollista valmiistuu. Ensiksi niin kovaan nälkätilaan ajautuminen ei ole hyvä juttu. Verensokeri laskee ja itse huomaan tulevani ärtyisäksi, joskus kiukkuiseksi, Työpäivän ruokailut tulisi ehkä rytmittää toisin. Toiseksi sitä huomaamattaan mussuttelee aika paljon ennen kuin saa ruokaa valmiiksi ja nälkäisenä makeanhimo on suuri, jolloin myös sortuu helpommin syömään sokerisia vaihtoehtoja. Itse en käytä valkoista sokeria ja kodistani ei löydy karkkia, suklaata tai pullamössöherkkuja. Mutta nälkäisenä keksin kyllä kaikkea....

Parasta olisi, jos tekisi välipat valmiiksi jääkaappiin. Kotiin tullessa olisi helppo napata suuhun jotain, josta saa energiaa ja jonka voimin jaksaa muutaman tunnin. Oma suosikkini on banaanista valmistettu jäätelö. Banaanin voi laittaa valmiiksi jo edellisenä iltana pakkaseen ja töiden jälkeen vain surauttaa blenderissä jäätelöksi. Banaani jäätelöä on helppo muokata makunsa mukaan. Terveellistä ja hyvää. Toinen oma välipala suosikki on tuorepuurot. Ne voi tehdä edellisenä iltana jääkaapiin tekeytymään ja syödä kun nälkä yllättää. Tuorepuurot on myös helppo mukaan otettava välipala!

 

Banaani-mustikka jäätelö

1 annos

 

1 iso pakastettu banaani

1 dl pakaste mustikoita

1 rkl tocoa

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

liraus kookosmaitoa

1 dl heraproteiinia halutessasi/muuta proteiinia

 

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta jäätelöä. Voit tehdä jäätelön myös sauvasekoittimella, jolloin ainekset yhteen kulhoon ja sekoitetaan. On hyvä antaa banaanien hetken aikaa olla huoneen lämmössä, riippuen blenderisi tehokkuudesta. Nauti!

 

 

Suklainen tuorepuuro

1 annos

 

2 dl kookosmaitoa

2 rkl chia -siemeniä

1/2 banaani

1/2 tl aitoa vaniljajauhetta

1/2 tl kardemummaa

1 dl Voimaruoka Wholefood 360 vanilja -jauhetta tai 2tl psylliumia ja 1/2dl heraa

 

1 rkl raakakaakaojauhetta

1/2 avocado

Laita kannelliseen lasiastiaan kookosmaito, chia-siemenet, puolikas banaani muussattuna, vaniljajauhe, kardemumma ja Wholefood 360 vanilja -jauhe. Sekoita ainekset lusikalla lasiastiassa. Laita kansi päälle ja jääkaappiin tekeytymään yön yli. Seuraavana päivänä kaada puuro blenderiin raakakaakaojauheen ja avocadon kanssa. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan. Voit kaataa päälle vielä kookosmaitoa.

 

 

 

Herkuttele terveellisesti!

-Iida

Ladataan...
Iidan matkassa

Itselläni proteiinin saanti jää usein liian vähäiseksi. Reilun vuoden ajan olen liikkunut enemmän tavoitteellisesti ja proteiinin saantiinkin on pitänyt kiinnittää enemmän huomiota. Toisinaan minulla on käytössä erilaisia proteiinijauheita, joilla saa helposti lisää proteiinia ruokiin. Tässäkin tänään tekemässäni muuten kevyessä keitossa on lisättynä kurpitsansiemenproteiinia. Proteiinijauheitakin on joka lähtöön ja itse korostan valinnassa puhtautta sekä luomulaatuisuutta. Yritän myös välttää pakkausjätettä, jolloin ostan enemmin isomman pussin kerralla. Nyt myös Punnitse & Säästä -liikkeissä on tullut uutuutena irtomyyntiin mm. riisiproteiinia ja heraproteiinia, jolloin voit itse päättää ostamasi määrän.

 

Proteiinipitoinen kurpitsakeitto

4 annosta

 

pienehkö n. 2kg kurpitsa

2dl kookosmaitoa tai kookoskermaa

1 tl suolaa

2rkl tahinia halutessasi

2dl kurpitsansiemen proteiinia tai valitsemaasi proteiinijauhetta

kurpitsansiemeniä

muita mausteita makusi mukaan

vettä

 

Kuori kurpitsa ja pilko se kuutioiksi. Keitä kuutioita kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada osa keitinvedestä pois. Itse säästi osan keitinvedestä ja laitoin keittoon kookosmaidon kanssa, sillä halusin notkeaa keittoa. Soseuta kurpitsat, kookosmaito, maisteet, tahini ja proteiinijauhe sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Koristele kurpitsansiemenillä ja kookosmaidolla. Nauti!

 

-Iida

 

Ladataan...
Iidan matkassa

Usein kaikki uusi pelottaa. Varsinkin uuden harrastuksen aloittaminen. Minun on niin monta kertaa tehnyt mieli aloittaa uusi harrastus, milloin tanssi ja milloin ratsastus. Este ei useinkaan ole innostus vaan pelko. Itseäni usein pelottaa, sillä uudessa jutussa tuskin on heti kovin hyvä ja uudessa harrastuksessa ei tunne ketään. Eli et tunne ketään, etkä osaa aluksi mitään. Hirveä asetelma sillä, ne muuthan voi ajatella sinusta mitä vain. Lisäksi uusi harrastus on uudessa paikassa, jossa tuskin olet ennen käynyt ja pitää opetella uusi reittikin. Todella stressaavaa aloittaa uusi harrastus. Niin se sitten jää haaveeksi. Taas.

 

Minulla on niin monia asioita, joita haluan tehdä ja kokeilla. Ja on ollut jo pitkään. Sitten päätin aloittaa niiden toteutamisen. Aloitin tankotanssista, sitten tuli ilmajooga ja sitten Lean In 5 Weeks -Challange. Lista täydentyy pikkuhiljaa. Uusi harrastus vaatii aina rohkeutta, mutta on todellakin sen arvoista! Itsensä ylittämisestä tulee aina niin hieno tunne. Hei uskalsin! Mietin tänäänkin, että uskallanko laitaa näitä kuvia, ne paljastavat kyllä kaiken. Julkaisen kuitenkin. Liian usein kuulen sanottavan erityisesti tankotanssista, että "kyllä minäkin haluisin, mutta ensin pitää päästä näistä kiloista, jotta kehtaan aloittaa". Haluan viestittää, että ulkonäkö ei saa olla este minkään harrastuksen harrastamiselle, eikä taidot. Harrastukseen mennään oppimaan ja pitämään hauskaa.  Ajatuksemme kohdistuvat hyvin paljon meihin itseemme ja vaadimme itseltämme paljon. Jopa uuden harrastuksen aloitus vaatii laihtumaan, käymään kampaajalla ja ostamassa uudet treenivarusteet. Ei ihme, että uuden harrastuksen aloittaminen pelottaa... pelottaa, että mokaa, ettei ole tarpeeksi hyvä ja ettei näytä tarpeeksi hyvältä. Joskus on hyvä unohtaa itsensä hetkeksi.  Onko ulkonäkö ja muiden ajattelu omia haaveitasi tärkeämpää?

 

Syksy on loistavaa aikaa aloittaa jotain uutta! Se tasapainottaa arkea ja antaa uutta energiaa pimeyteen. Odotatko hetkeä, jolloin olisit valmiimpi toteutamaan haaveitasi? Se tuskin tulee ensi syksynä.... Rahastakaan se ei aina ole kiinni, jos jotain haluaa kokeilla! Itse kävin kokeilemassa tankotanssia uudessa paikassa ja voin hyvin läpimästi suositella Pole4fit -tanssisalia ( http://www.pole4fit.com), johon Sportsetter -sovelluksella saa ilmaisen kokeilun (http://www.sportsetter.com).

 

Lisäksi ensi viikolla alkaa uusi nettivalmennus Lean In 5 Weeks -ryhmässä, johon pääset ilmottautumaan täältä http://www.leaninfiveweeks.com/. Suositelen haastamaan itsesi ja uskaltautua toteuttamaan haaveitasi!

 

-Iida

 

Pages