Ladataan...
Iidan matkassa

Quorn on aivan ihanaa! Löysin Quornin vasta, en ymmärrä miksen ole aiemmin tullut kokeilleeksi! Quorn tuli vastaan jossain lehden artikkelissa, jossa esiteltiin lihaa korvaavia vaihtoehtoja. Uusia lihaa korvaavia tuotteita on tullut viime aikoina markkinoille, monia soijasta valmistettuja tuotteita kuten tofua on moneen lähtöön, quornia fileenä ja paloina, nyhtökauraa ja härkistä! Vasta olen enemmän ottanut soijatuotteita käyttöön ja tutustunut paremmin tofuun ja soijarouheeseen ja paloihin. Kokeilin härkistä, sillä sitä tuntuu olevan saatavilla todella hyvin kaupoissa, mutta vatsani meni täysin sekaisin. Nyhtökauraakin olen päässyt maistelemaan, muttei vatsani kestänyt sitäkään! Mutta nyt tosiaan vuorossa Quorn, joka nousi omaan tietoisuuteeni uusien lihaakorvaavien tuotteiden myötä. Tätä tuotetta löytää pakaste-altaasta. Pakkaus näyttää tältä. Minä olen tähän täysin ihastunut, proteiinia löytyy ja kaloreita on vähän. Maku on miellyttävä ja pehmeä. Tuote muistuttaa kanaa ja sitä voi samalla tavalla valmistaa, mutta mielestäni se on paremman makuista kuin kana! Vegaanille quorn ei sovi, sillä siinä on munan valkuaista. Gluteeniton, maidoton ja soijaton tuote kuitenkin on. Täysin kokeilemisen arvoinen! Tässä yksi resepti vinkki! Varmasti luvassa lisää, kun tästä nyt olen innostunut. Toimii loistavasti quinoan ja currykastikkeen kanssa! 

Quorn currykastikkeella

2 annosta

(gluteeniton, maidoton)

 

4 Quorn -filettä 

250 ml kaurakermaa/soijakermaa ruuanlaittoon

1 rkl perunajauhoja

1/2 tl kurkumaa

1 tl curry mausteseosta 

1/2 tl suolaa

1 dl quinoaa (2 dl vettä ja ripaus suolaa)

 

lisäksi kasviksia/salaattia

 

Laita noin 2 dl vettä kiehumaan kattilaan ja keitä quinoa ohjeen mukaan noin 20 minuuttia. Paista Quorn -fileitä paistinpannulla paketin ohjeen mukaan tilkassa öljyä niin, että pinta saa vähän väriä. Mausta suolalla. Quorn valmistuu melko nopeasti. Valmista kastike kattilassa, kaada kaurakerma kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää joukkoon mausteet ja pienennä lämpötilaa. Lisää perujauho niin, että sekoitat kastiketta koko ajan.    Kiehauta, jonka jälkeen kastike on valmis. Valmista halutessasi salaatti/muu kasvislisuke. Kun quinoa on valmista, annostele se lautaselle Quorn fileiden kanssa ja kaada kastiketta päälle! Nauti!

Rentoa sunnuntai-iltaa!

-Iida

Ladataan...
Iidan matkassa

Välillä tsemppiä tarvitsee vain vähän enemmän. Ja nyt on se hetki, kun tarvitsen sitä vähän enemmän. Olen oikea mietelauseiden keräilijä, tallennan kuvia puhelimeeni, ostan kortteja ja tavaroita tsemppiteksteillä. Vetoaa minuun tällä hetkellä, kun mikään tsemppi ei tunnu olevan tarpeeksi ja etsin sitä kaikkialta. Mutta kyllähän niistä saa motivaatiota ja sitä kaipaamani tsemppiä. Kysyin äidiltä onko hänellä joku elämän viisaus mihin hän uskoo. Äiti sanoi: "Vain nopeat elää ja paskan määrä on vakio. Elä hetkessä on ihan perseestä". Ehkä pysyn siis jatkossakin näissä netistä löytyvissä mietelauseissa.

Tässä muutama oma suosikkini puhelimen tsemppikansiostani! 

Tsemppiä sun lauantaihin,

-Iida

 

Ladataan...
Iidan matkassa

Täytin eilen 24-vuotta. Mummo soitti heti aamulla jo ennen yhdeksää sanoen: "Ajattele, 24-vuotta, ensi vuonna jo 25-vuotta ja se on jo neljännesvuosisataa!" Ei kauheasti naurattanut, sillä omaa ikää on tullut ajateltua viimeaikoina paljonkin.

En enää ole ihan nuori ja ikään toki liitetään paljon oletuksia. Erityisesti niitä odotuksia on itselläni, mitä 24-vuotiaan pitäisi olla. Nyt viimeistään pitäisi olla aikuinen, itsenäinen, olla asuntosäästötili, olla uran alkutaipaleella ja miettiä perheen perustamista. Tuntuu kuitenkin, etten ole saanut mitään järkevää tähän ikään mennessä aikaiseksi. Ystävät tuntuvat edistyneen ja menevät elämässä eteenpäin. Tämän vuoden aikana on juhlittu häitä, lapsen syntymiä, asuntokauppoja ja vakituisia työpaikkoja. Minä taas olen ottanut riskejä, pistänyt menemään, hoiperrellut, ollut tasaisesti sekä ylhäällä että alhaalla ja kokeillut jokaista matkalleni sattunutta ovea. Ja lopulta päätynyt koti-ovelle.

Olen siis 24-vuotias ja asun äidilläni. Mahtava startti neljännesvuosisataan. Vuoden aikana olen jättänyt saman miehen kahdesti. Olin sinkku viime syntymäpäivilläni ja olen sitä nyt uudelleen. Olen ottanut tatuoinnin ja katunut sitä jo syvästi. Nyt Minnihiiri koristaa nilkkaani ja muistuttaa ajasta 23 ja 24 välillä. Olen vuoden aikana laihtunut 0 kiloa, mutta vaatekokoni on suurentunut kaksi kokoa. Rintani on leikattu kahdesti. Olen ennättänyt syntymäpäivieni välissä jo kolmanteen työpaikkaani ja ollut työuupumuksen vuoksi jo sairaslomalla. Ehdin myös muuttaa Britanniaan ja sieltä takasin.

Viime vuonna olen kirjoittanut syntymäpäivästäni todella kauniisti. Voit lukea sen tästä. Toivoisin jotain oppineeni, mutta en tunnista tuota kirjoitusta edes omakseni. Mihin tuo viisaus ja rauha on kadonnut? Oikeastaan ärsyynnyn, miten ällöttävän optimistinen olenkaan. Olen tehnyt vähän kaikkea vuoden aikana, sinkoillut joka suuntaan, pysähtymättä ja kiinnittymättä mihinkään. Ei ihme, jos vähän ahdistaa. Olisi ehkä syy pysähtyä ja hengittää. Hötkellän joka suuntaan ja minulla on kiire elää. Ihan kuin elämä kohta loppuisi, mutta en elä päivääkään täyttä elämää, koska en ole siinä paikallani. Ajatukseni on jokaista päivää edellä ja odottaminen on suurin virheeni. Odotin toista rinnankorjausleikkastani, odotin syntymäpäivääni... molempien ollessa nyt ohi, odotan sairasloman loppumista, odotan jo joulua ja seuraavaa lomaa. Matka itseeni jatkuu!

Ihanaa viikonlopun alkua!

-Iida

 

Pages