Ladataan...
Iidan matkassa

 

Taisi olla maaliskuun alkua, kun kohtasin ensi kertaa KonMarin. Se tuli vastaan niin Facebookissa kuin Instagramissa, blogeissa ja lehdissä. Minulla ei ollut käsitystäkään mikä on KonMari, mutta päätin haluta sen itselleni. Se oli tullut jo ärsyttävän monta kertaa vastaani ja halusin hurjan paljon tietää mistä some kohisee nyt näin paljon. 

Lähdin ostamaan kirjaa. Ravasin kirjakaupasta toiseen, mutta se oli kaikkialta loppuunmyyty. Aloin jo suuttua, haluan kirjan ja heti. En jaksaisi odottaa nettitilausta, kun olin jo päättänyt saada kirjan käteeni kyseisenä iltana. Viimeiseksi menin kokeilemaan onneani Akateemiseen kirjakauppaan, jossa kirjaa oli runsaasti, olihan se yli 10 euroa kalliimpi kuin muualla. Ostin kirjan ja pyöräilin kotiin hyvin tyytyväisenä.

 

Katselin kirjaa kotona, siin pinkki siivouskirja! Ei voisi enää enempää naisille olla suunnattu. Ilmankos moni nainen sai tämän naistenpäivänä lahjaksi. Ja mikä KonMAri, eihän se nyt ole kirjan nimi, liekö ruotsia vai olisi kirjailijan tavoin japanilainen? Kirjaa lukiessa paljastuu KonMarin olevan kirjailijan lempinimi, joka muodostuu hänen etu- ja sukunimestään. Marie Kondo nimesi myös kehittämänsä siivousmenetelmän KonMariksi, josta kirjassa on kysymys, siivouksesta mullistavalla menetelmällä. Ja voin sanoa, että en ole koskaan halunnut siivota niin paljoa kuin tämän kirjan luettuani.

 

Lukiessa kirjoitin muutamia asioita ylös, jotka vaikuttivat minuun jollain tavoin lukiessa:

  • Meidän tulisi valita tavarat, jotka haluamme pitää, eikä niitä, joista haluamme päästä eroon.
  • Voitko väittää rakkaaksi esinettä, jonka olet työntänyt niin syvälle kaappiin, että olet unohtanut sen olemassaolon?
  • Onko sinusta hauskaa omistaa asusteita, joita et ikinä välitä käyttää?
  • Luopuminen on vaikeaa, uskalla päästää irti. 
  • Kiitä tavaroitasi siitä, että ne ovat joskus tuottaneet sinulle iloa ja saavat nyt jatkaa matkaa "kiitos, että tuotit iloa minulle, kun ostin sinut, kiitos, että opetit minulle mikä ei pue minua".
  • Säilytä tavaroita, jotka tuovat sinulle puhdasta iloa, silloin kotiisi jää vain ne tavarat, joista pidät oikeasti, kotisi ilmapiiri, sisäilma ja sinä itse muutut.
  • Järjestäessä etene seuraavassa järjestyksessä: vaatteet, kirjat, paperit, sekalaiset ja viimeiseksi tunteita herättävät esineet.
  • Käytä yövaatteena jotain naisellista.
  • Kenkälaatikko on paras säilytyslaatikko.
  • Vanhemmista on ahdistavaa katsoa mitä lapsi heittää pois. Erityisesti heidän antamaansa. Älä anna heidän katsoa kun siivoat.

 

Ajattelin alkuun, että ei minulla ole mitään ylimääräistä, kotini on siisti. Kirjan edetessä ajatus muuttui. Minulla on hirveästi ylimääräistä tavaraa ja erittäin paljon sellaista, josta en aidosti pidä, paljon saatuja tavaroita tai lahjoja. Moni esine, josta olen joskus pitänyt, ei vain enää tunnu omalta. Kun kodissa on paikoillaan vain ne tavarat, joista todella pidät elämä mullistuu. Uskon tähän kirjan lupaukseen. Joka aamu katson pursuavaan vaatekaappiini ja sanon, ettei minulla ole mitään päälle puettavaa, ei yhtään vaatteita. Kun karsin vaatteet ja vaatekaapissani on vain ne yksilöt, joista pidän, minulla on yhtäkkiä todella miellyttäviä vaatteita ja jokapäivälle. Suosittelen!

-Iida

Ladataan...
Iidan matkassa

Muutaman viikon kestänyt flunssani on saanut elämäni sekaisin. Kuume kaatoi minut sänkyyn moneksi päiväksi. Joten ei treenejä, eikä minkäänlaista rytmiä ruokailujen suhteen. Se vähä mitä olen syönyt, on ollut hyvinkin hiilihydraattipainotteista. Herkutkin on olleet sallittuja, sillä olen ollut "kipeä". Tämä leipä on ollut yksi suosikkini, sitä minun on tehnyt mieli monena päivänä. Se löytyy blogistani jo entuudestaan täältä, mutta tein jotain muutoksia ohjeeseen.

Banaanileipä

 

4 banaania

5dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

3 kananmunaa

1/2 dl kookosöljyä sulatettuna

1 rkl hunajaa

1/2 tl kanelia

ripaus suolaa

1/2 dl raakakaakaojauhetta

 

1 banaani taikinan päälle

 

 

Laita uuni 175 asteeseen. Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa. Soseuta banaani blenderissä tai muussaa haarukalla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tämän jälkeen kaikki aineet toisiinsa paitsi raakakaakaojauhe. Itse tein taikinan blenderissä, jotta siitä tuli tasaista, eli banaanien sekaan jauhoseos, kananmunat, mausteet ja kookosöljy. Jaa leipätaikana kahtia ja lisää toiseen raakakaakaojauhe.Voitele leipävuoka esimerkiksi kookosöljyllä ja ja kaada vaalea taikina vuokaan ensin. Kaada vaalean taikinan päälle ruskea taikina ja sekoita lusikalla muutama kerta, jotta taikinat sekoittuvat. Halkaise yksi kokonainen banaani puoliksi ja laita se taikinan päälle.  Paista uunissa n.45 minuuttia ja anna jäähtyä.

 

Ladataan...
Iidan matkassa

Gluteeniton ei suoraan tarkoita terveellistä. Monesti gluteenittomat tuotteet sisältävät paljon säilöntä- ja lisäaineita sekä sokeria. Onneksi valikoima kasvaa koko ajan! Sain Ruohonjuuresta kotimaisen valmistajan, Palmusto, kikhernepastaa. Ja miten mahtavaa, että kyseessä on kotimainen tuote!

Kikhernepasta sisältää kikhernettä ja vettä. Se on maidoton, gluteeniton, vegaaninen, GMO-vapaa sekä säilöntä- että lisäaineeton. Kyseinen tuote käyttäytyy "normaalin" pastan tavoin, enkä käytössä huomaa mitään eroja muuta kuin maussa. Pastaa ei tarvitse keittää kuin 5-6 minuuttia ja tämän kanssa kannattaa olla tarkka, sillä muutoin pasta on pehmeää ja murenevaa.

Kikhernepastassa on vain etuja!  Tuote sisältää runsaasti proteiinia, 21,7g/100g!  Se on maukkaan makuinen, runsaskuituinen ja ravinteikas, lisäksi sen sisältämät hiilihydraatit, joita on 50g/100g, on hitaasti imeytyviä eli pitää verensokerinkin tasaisena ja nälän loitolla! Pastaa voi käyttää monipuolisesti eri kastikkeiden lisuukkeena ja toki myös salaatissa!

 

 

Kikherne pasta tomaattikastikkeessa

(gluteeniton, vegaanien)

2 annosta

 

100g Palmuston kikhernepastaa

0,5 dl oliiviöljyä

1/2 sipulia

1 rasia kirsikkatomaatteja

suola

pippuri

chili

basilikaa

2 ruokalusikallista oluthiivaa

(Oluthiiva on ravintohiivaa ja usein käytössä raaka-ja vegaaniruokailijoiden parmesaani juustona.

Se sisältää runsaasti ravintoaineita ja proteiinia, monipuolistaa ruokavaliota)

 

Laita reilusti vettä kiehumaan kattilassa. Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja leikkaa tomaatit neljään osaan. Laita öliiviöljyä paistinpannulle, jolle sinulla on mieluusti kansi! Kun öljy on kuumaa, laita pannulle sipulit. Anna sipulien saada hetki väriä, jonka jälkeen laita tomaatit pannulle. Laita kansi päälle ja anna hautua keskilämmöllä.

Laita kiehuvaan keitinveteen suola ja sen jälkeen kikhernepasta. Anna pastan kiehua 5-6 minuuttia ja ole tämän kanssa tarkka. Lisää tomaattikastikkeeseen makusi mukaan mausteita. Tomaattikastike alkaa olla valmista silloi, kun tomaatit ovat todella pehmenneitä. Kun pasta on valmista, kaada keitinvesi pois. Laita puolet tomaattikastikkeesta pastan joukkoon ja sekoita. Jaa pasta kahdelle lautasella, jonka jälkeen jaa loput tomaattikastikkeesta annosten päälle. Laita valmiiseen annokseen vielä oluthiivahiutaleita ja basilikan lehtiä! Nauti!

*kikhernepasta saatu Ruohonjuuresta

 

Pages