Ladataan...
Iidan matkassa

Kurkuma on itselleni melko uusi tuttavuus, vaikka sitä on käytetty iät ja ajat mausteena, voimakkaan keltaisuuden takia väriaineena ja lääkinnällisesti. Kurkuma edistää ruuansulatusta ja sillä on vahva tulehduksia estävä vaikutus. Vasta viime aikoina olen itsekkin tutustunut kurkumaan, sillä se on tullut vastaan saamastaan hypetyksestä superfoodina. Mauste on ollut varovaisesti käytössä ruuanlaitossa ja keltaisen värin tuojana raakakaakuissa.

Sain Ruohonjuuresta testattavaksi Organic Health luomu kurkumamehua. Mehua suositellaan käytettäväksi yksi ruokalusikallinen päivässä mieluiten aamulla ennen syömistä. Sen voi juoda sellaisenaan, sekoittaa veteen, smoothieen tai tuoremehuun. Ensi kertalaiselle kurkuma on todella voimakas ja upean tuoksuinen. Mietin hetken, että pidänkö vai en, mutta nyt juon kurkumamehua aamuisin ja maustetta laitan lähes joka ruokaan. Olen siis alku totuttelun jälkeen täysin lumoutunut kurkuman makuun. Kurkumamahua olen juonut sekoitettuna tuoremehuihin, kuten omenan ja porkkanan kanssa!

Tässä muutama syy miksi sinunkin kannattaa hullaantua kurkumasta!

  • luonnollinen maksan puhdistaja ja maksaa suojeleva
  • vähentää kaasujen muodostumista suolistossa ja edistää ruuansulatusta
  • toimii vatsahappona ja ehkäisee närästystä
  • poistaa kehosta tulehduksia jopa paremmin, kuin tulehduskipulääkkeet
  • lievittää masennusta ja ehkäisee stressiä
  • edistää uusien aivosolojen syntymistä ja parantaa muistia
  • on havaittu ehkäisevän syöpää erityisesti rintasyöpää ja ihosyöpää, sillä sisältää antikarsinogeenisiä ainesosia
  • ulkoisesti käytettynä arpien ja haavojen hoitoon

Ihanaa ja energistä päivää!

-Iida

 

*Tuote saatu Ruohonjuuresta

 

Ladataan...
Iidan matkassa

 

Booty Camp Gym Edition -ohjelma on Personal Trainer Aurora Renvallin kehittämä valmennus. Sain Booty Camp Gym Edition -ohjelman käyttööni ja olen tutustunut siihen nyt parin viikon ajan. Nimensä mukaisesti kyseessä on peppuun ja pakaraan kohdistuva ohjelma. BC Gym Editioni sisältää neljä eri kuntosalitreeniä, eli hyvin varustettu kuntosali on ohjelman suorittamisen kannalta välttämätön. Ohjelmassa on kaksi pakaraan keskittynytttä treeniä, yksi ylävartalotreeni ja yksi HIIT treeni. HIIT treenin voi tosin tehdä salin ulkopuolella, sillä se tehdään kehonpainoilla. Itse kävin sitä tekemässä Töölönlahdella!

Saadessani treeniohjelman itselleni, hengästyin jo pelkästä silmäilystä. Lukaisemalla liikkeet läpi huomasin, että tässä saa kyllä pakaraan poltetta. Liikkeet olivat kuitenkin suurilta osin raskaita ja hieman välttelin aloittamista jo siinä pelossa, ettei kuntoni kestä ja romahdan kesken treenin kuntosalilla. Lisäksi huomasin heti, että ohjelma sisältää kaikki inhokkini. Vihaan kuminauhaa ja sitähän tässä käytetään, inhoan burpeita ylikaiken ja en nyt kauheasti tykkää myöskään sprinttijuoksuista. Mutta ei kehity, jos on mukavuus alueellaan, joten....Annoin asian hautoa pari päivää ja sitten avasin ohjelma-tiedoston uudelleen. Jokaisesta liikkeestä on tehty tekniikkavideo ja jokaiseen liikkeeseen on esitelty paljon vaihtoehtoja. Katsoin kaikki videot. Kirjoitin muistiinpanoja, jos liike oli uusi, jotta muistaisin sen salilla. Sitten perinteisenä tyyppinä kirjoitin ohjelmat muistivihkoot tulostamisen sijaan. Jotenkin salilla on mukava lukea omia muistiinpanoja ja kirjata painojaan ylös. Aina uusien treenien tekeminen vie salillakin aikaa, kun mietit missä mikäkin on ja millä painoilla sitä nyt tekisi. Osa liikkeistä toki oli sellaisia, joita olen tehnyt pitkään, mutta osa oli uusia ja piti alkuun harjoitella liikerataa ihan ilman painoa.

Treenit lähtivät sujumaan kuitenkin hyvin ja toinen kerta oli jo aivan eri juttu, kuin se ensimmäinen. Omien havaintojeni mukaan ohjelmaa ei voi suositella kuntosalitreenejä aloittavalle henkilölle, vaan tulee jo löytyä salitreeni taustaa. Liikkeisiin on paljon vaihtoehtoisia tekotapoja, jolloin on tärkeää tietää miten tehdä. Osa vaihtoehtoisista tavoista oli itselleni aivan hepreaa, vaikka katsoin videolta miten liike tehdään, oloni oli kuitenkin hyvin epävarma sitä salilla kokeillessani. Olisin tarvinnut ammattilasta katsomaan tai vähintäänkin kaverin kuvaamaan, että onko asento lähelläkään haettua. Oma mielikuvitukseni ei olisi koskaan riittänyt keksimään, että pakarapotkuakin voi tehdä etureiden ojennus laitteessa. Liikkeita ohjelmassa on 30 ja variaatioita yli 40. Toki näin jokainen löytää vaihtoehdoista sen oman tavan tehdä liike tai saa treeniin vaihtelua, kun välillä vaihtelee liikkeitä. Lisäksi näin ei tarvitse jäädä odottelemaan jonkin laitteen vapautumista salilla, koska voit valita vaihtoehtoisen tavan toteuttaa liikkeen. Itseäni kuitenkin monet vaihtoehdot tuppaavat sekoittamaan.

Ohjelma on mielestäni hyvän hintainen ohjeisiin nähden. Tällä voi aivan hyvin treenata muutaman kuukauden ja varmasti saa tuloksia ja muotoa pakaraan, kyllä tämä sen verran poltteli. Aloittajalle en voi suositella, ohjelma on raskas ja sisältää paljon laitteilla tehtäviä liikkeitä. Omatoimisesta treenamisesta tulee olla kokemusta! Vaihtoehtoja liikkeille löytyy ja näin jokainen voi valita itselleen parhaan vähän oman kunnonkin mukaan. Lisäksi videot olivat yksinkertaiset ja simppelit. Mikä parasta, jokaiselle liikkeelle oli oma video, eikä kaikki liikkeet yhdellä videolla putkeen, sillä niitäkin on nähty ja silloin on inhottavaa etsiä tekemäänsä liikettä videolta.

Jos olet ilman treeniohjelmaa ja haluat peppuun muotoa, lue lisää täältä http://aurorarenvall.fitfashion.fi/bcge/

Tilaa itsellesi sähköpostilla renvall@boostfactory.fi ja saat itsellesi 5€ alennuksella mainitsemalla blogini Iidan matkassa, jolloin maksat 24€ (norm. 29€)!

-Iida

 

*Kaupallinen yhteistyö/ohjelma saatu

Ladataan...
Iidan matkassa

Ostin jo jokin aika sitten Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion Hyvän olon jäätelökirjan (Cozy Publishing, 2016).  Olen syönyt jäätelöä mielessäni joka päivä, sillä kirjassa on niin kauniita kuvia, että ajatukset on vain jäätelössä. Kirja sisältää yli 80 jäätelöreseptiä gluteenittomiin, sokerittomiin ja maidottomiin jäätelöihin. Ohjeet vaihtelevat laidasta laitaan, on simppeleitä, jotka soveltuu kaikille ja hieman haastavmpia, joiden kokeilu kiinnostaa itseäni tällä hetkellä. Jäätelökone ei ole välttämätön, mutta auttaisihan se, tai ainakin nopeuttaisi hommaa. Jäätekökoneella saa jäätelöä 15 minuutissa, muuten joudut odottelemaan 2-3 tuntia, että jäätelösi pakastuu pakkasessa! Joten hankintalistalta löytyy nyt jäätelökone... Jos haluaa jäätelöä nyt ja heti, ei ole aikaa odotella muutamaa tuntia.  Ihana, todella kaunis kirja, jonka selaaminen vain saa hyvälle mielelle. Osa ohjeista on tuttua juttua, osaa olen tehnyt ennenkin, mutta mukana on monta, joita haluan kokeilla. Tänä aamuna söin todella helppoa korvapuustijäätelöä. Ohje on kyseisestä kirjasta!

 

Korvapuustijäätelö

(vegaaninen, gluteeniton)

2 annosta

 

1/2 dl manteleita

1/2 dl pekaanipähkinöitä

1 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

5 tuoretta taatelia kivet poistettuna

1/2 dl vettä

 

3 pakastettua banaania

3 rkl kasviperäistä maitoa (kookos)

1/2 tl vaniljajauhetta

 

Laita mantelit, pekaanipähkinät, kaneli, kardemumma ja yksi taateli tehosekoitimeen/blenderiin. Sekoita hienoksi muruksi. Ota seoksesta puolet pois, siirrä toiseen esim. kulhoon. Lisää loput neljä taatelia ja vesi tehosekoittimeen sinne jääneen seoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Jaa tahna kahden tarjoilustian pohjalle. Pese tehosekoitin/blenderi ja lisää banaanit, kasvimaito ja vanilja. Sekoita kuohkeaksi jäätelöksi. Kaavi jäätelö kahteen tarjoiluastiaan, joiden pohjalla on korvapuustitahnaa. Sekoita hellästi lusikalla tahnaa ja jäätelöä niin, että ne hieman sekoittuvat. Lisää lopuksi alussa talteenottamasi pähkinämuru annosten päälle nokareina. Nauti heti kaverin kanssa!

-Iida

Pages