Ladataan...
Iidan matkassa

Kohta on neljä kuukautta ensimmäisestä operaatiostani, jossa reidestä ja vatsasta siirrettiin rasvaa rintoihin rasvaimulla. Eli pian on myös aika seuraavan leikkauksen! Seuraavan leikkauksen voi tehdä aikaisintaan neljän kuukauden jälkeen edellisestä. Sillä todellinen lopputulos vie useamman kuukauden aikaa. 

Vasemmasta reidestäni lähti lähes 3 dl rasvaa. Reiteni ovat eriparia, mutta se korjaantuu pian. Vasemmassa reidessäni voi nähdä "aukon", josta rasvaa on viety. Se on yritetty poistaa mahdollisimman tasaisesti. Haava on ollut n. 4-5 mm pitkä viilto, jonka edelleen huomaa ja vie aikaa ennen kuin se tuosta vaalenee. Luulen, että oikeasta reidestä lähtee toisessa operaatiossa enemmän rasvaa, sillä rintoihin mahtuu nyt enemmän rasvaa kuin ensimmäisellä kerralla, sillä kudos antaa enemmän periksi. Eli reidet saattavat edelleen jäädä eri parisiksi.

Ensisijainen rasvan otto kohta oli vatsa, mutta siitä ei kuitenkaan paksun kudoksen vuoksi voitu ottaa rasvaa. Rasva oli vaikea imea ja oli kokkareista. Vatsassani on nyt kuitenkin arvet vasemmalla ja oikealla puolella. 

Rintoihin tehtiin kumpaankin 4 viiltoa, eli yhteensä kahdeksan 1-2 mm kokoista. Ne ovat parantuneet parhaiten ja vain muutaman niistä erottaa. Alla olevassa kuvassa näkyy muutama arpi.

En tiedä tehdäänkö seuraavassa operaatiossa viillot samaan kohtaan rinnoissa kuin edelliset vai eri kohtiin. Siinä tapauksessa arpia on tosin enemmän, mutta se ei kovasti huoleta.

Enemmän minua on haitannut kipu rasvan otto kohdasta, eli vasemmasta reidestä. Alue on arka edelleen ja melko kireä.  Ei auta kun rullailla ja avata lihaskudoksia!

-Iida

Ladataan...
Iidan matkassa

Sataa, sataa melko usein. Oikeastaan joka päivä enemmän tai vähemmän. En oikeastaan uskonut, että jossain voi oikeasti olla niin pilvistä ja harmaata! Suomessa sentään on kesä! Kyllä täällä Englannissakin on tähän mennessä ollut kaksi pilvetöntä päivää. Mutta miten hirveä ikävä onkaan sitä ihanaa kesäsadetta Suomessa! Nämä kuvat otettiin, kun oli viimeinen päiväni Suomessa ennen lähtöä ja satoi. Raikas ja lämmin kesäsade!

 

Ladataan...

Ladataan...
Iidan matkassa

Työpaikassani päiväkodissa on kokki, joka valmistaa kaikki ruuat samana päivänä tuoreista raaka-aineista. Keittiö on päiväkodin sydän ja sen ohi kulkee monta kertaa päivässä. Siellä tuoksuu hyvältä ja aina ohi kulkiessa siellä valmistuu keksejä ja muffinsseja, Englantilaiseen tapaan. Väistämättä alkaa tehdä itsekin mieli kaikkea hyvää, kun sitä kaikkea tuoksuttelee ja katselee päivästä toiseen. Niinpä  tein yhtenä iltana keksejä, joissa ei ole kyllä tällä kertaa mitään terveellistä, mutta hyviä ne kyllä olivat! Tosin takina oli parempaa!! Käytin näissä valkoista sokeria, minkä kyllä huomaa, sillä vatsa turposi melko mukavasti!

Vaaleat keksit

(gluteeniton, maidoton)

n. 30 kappaletta

 

200 g rasvaa mm. margariini/kookosöljy

(voi käy todella hyvin, jolloin keksit eivät tietystikään ole maidottomia)

2 dl sokeria/muuta haluamaasi makeutusta

1 muna

n.5-6 dl gluteenittomia jauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljajauhetta

 

Ota rasva huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa tai sulata hetken aikaa, jotta se on pehmeää. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita rasva ja sokeri toisiinsa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon yksi muna ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-sokeri -seoksen joukkoon kädella sekoittaen. Lisää tarvittaessa jauhoja. Nostele lusikalla nokare taikinaa, pyörittele palloksi ja painele sormella litteäksi leivinperilla vuoratulle pellille. Paista keksejä n.8 minuuttia. Varo, ettet paista liikaa, sillä keksien kuuluu olla pehmeitä sisältä!

-Iida

 

Pages