Ladataan...
Iidan matkassa

Haluun esitellä teille omat luonnonkosmetiikka suosikkini kasvoille. Nämä on sellaisia tuotteita, joita olen käyttänyt jo pidempään ja todennut ne monella tapaa hyviksi tuotteiksi. Käytän mieluusti yhtä ja samaa tuotetta, kun hyvä löytyy. Osa tuotteista on saatu Ruohonjuuresta.

  1. Avril -ripsiväri on oma suosikkini aina vaan uudestaan ja uudestaan. Palaan kaikkien kokeilujen jälkeen Avrilin ripsariin ja suosittelen sitä todella lämpimästä, jos haluat vegaanisen luonnonkosmetiikka ripsarin. Ripsaria saa mustana ja ruskeana, eikä se ole hinnalla pilattu. Sen hinta on alle 15 €. Se pysyy myös todella hyvin ja tekee ripsistä pitkät ja tuuheat. Täys suositus tälle, ihan kymppi!

  1. Madara Moon Flower -sävyttävä päivävoide on ensimmäinen luonnonkosmetiikkatuote, jonka olen koskaan ostanut. Se taisi olla 7 vuotta sitten, jonka jälkeen olen vain ja ainoastaan käyttänyt tätä kasvoilla meikkivoiteena. Päälle vaan puuteri ja se siinä! Omalle iholle riittää ohut meikkikerros ja tämä jättää juuri kevyen, luonnollisen ilmeen.
  2. Zuii -puuteri, siis aivan loistavaa luonnonkometiikkaa! Oikeastaan kaikki Zuii -meikit. Tuotteet on vegaanisia ja luonnonmukaisesti tuotettu. Niissä on aitoja kukkia ja eteerisiä öljyjä. Tuotteet ovat niin kestäviä ja pysyviä niiden korkean pigmentin takia, että huh! Siis monet ammattimeikkaajatkin suosivat juuri Zuii -tuotteita. Eli ihan yksimielisesti paras luonnonkosmetiikkasarja mitä markkinoilla on.

  1. Mia Höytö Unelma -kasvorasva on kotimaista luonnonkosmetiikkaa! Tuote on tosi hintava, mutta olen tätä omaa purkkiani käyttänyt jo yli vuoden, eli se on ainakin riittoisa. Rasva on kosteuttava ja hoitava, lisäksi se sisältää paljon antioksidantteja, jotka suojaavat soluja ja niiden DNA:ta. Rasva stimuloi kollageenin tuotantoa ja edistää uusien solujen muodostamista. Tekee siis tosi hyvää kasvojen iholle!
  2. Absolution Le Soin Regard -silmänympärysvoide on oma suosikkini. Silmänympärysvoiteita on tullut testattua, mutta tähän jämähdytty. Vaikka aika laiskasti käytän silmänympärysvoiteita muutenkaan. Tiedän, että pitäisi, sillä silmien iho on niin herkkää ja jatkuva meikkaaminen kyllä näkyy siinä. Parantaa pintaverenkiertoa ja kollageenin tuotantoa kiinteyttäen ja silottaen ohutta silmänympärysihoa. Sisältää turvotusta laskevaa ja tummia silmänalusia häivyttävää vihreää kahvia sekä viilentävää aloe veraa. Paras tämä on jääkaapissa säilytettynä! Ihana laittaa kylmää voidetta silmien alle.

 

  1. Evolve Hyaluronihapposeerumi * on vaan ykköstuote kasvojen iholle. Siis jos joku pitäs vaan valita, niin tämä! Lausuahan tätä seerumia ei voi kukaan, mutta  tämä tekee ihmeitä iholle, jotka näkee.  Tuote ravitsee ihoa sisältä päin ja kosteuttaa todella tehokkaasti tasoittaen ihoa. Hyaluronihappo on luonnon oma anti-age tuote. Ihosta vaan tulee tosi sileä, ja sen siis todellakin huomaa. Ja onhan tää tuote vielä vegaaninen!
  2. Georganics hammastahna * on loistava valinta hampaille, se sisältää aktiivihiiltä, joka valkaisee hampaita tehokkaasti. Lisäksi maku on todella miellyttävä ja tykkään tahnan tuntumasta suussa. Maistuu piparmintulta. Purkin mukana tulee myös "lusikka", jolla tahnaa annostellaan lasipurkista. Itelle tärkeintä on, ettei hammastahna sisällä fluoria. Se, kun on aika kyseenalainen ainesosa, joten ei kiitos mun suuhun. 

Onko joku sulle tuttu tuote?

Ihanaa viikkoa,

-Iida

 

*Tuote saatu Ruohonjuuresta 

Ladataan...
Iidan matkassa

Viimeisestä rintojen korjausleikkauksestani on kulunut lähes viisi kuukautta. Rasvansiirron jälkeen lopullinen tulos on nähtävissä juurikin 4-5 kk leikkauksen jälkeen. Silloin turvotus on kadonnut ja se rasva lähtenyt, joka ei ole kyennyt tarttumaan. Tällä hetkellä siis tilanteeni on melko todenmukainen ja pysyvä. 

Olin viime viikolla viimeisellä käynnilläni Jorvin sairaalassa. Tapasin kirurgini Susanna Kuhasen. Tuttuun tapaan riisuin yläosani ja katselimme rintojani ja keskustelimme niistä. Se ei tuntunut enää yhtään niin nololta, kuin ensimmäisillä kerroilla. Vaikka on se edelleen jossain määrin epämiellyttävää. Istua kirurgia vastapäätä ja keskustella hänen kanssaan ilman yläosaa sairaanhoitajan katsoessa vieressä. 

Kauhanen oli tyytyväinen lopputokseen. Ja varmasti häntä enemmän olen vielä minä. Jotenkin viime aikoina olen todella ihastunut rintoihini. Ne eivät ole täydelliset, mutta ne on hyvät, ne on ihan hyvät. Ja se riittää. Ihan hyvä riittää. 

Kauhanen teki jo alkujaan minulle hyvin selväksi sen, että isoja rintoja minulle ei tehdä, vaan muoto korjataan, se on julkisen terveydenhuollon tehtävä. Viimeisessä leikkauksessa hän sanoi, että täysin samanlaisia rinnoistani ei saada, mutta siskokset niistä varmasti saadaan. Ja hän piti lupauksensa. Kolmas ja viimeinen leikkaus oli se ratkaisevin omalla kohdallani, sillä nyt rinnat ovat eniten toistensa kokoiset. Toisen leikkauksen jälkeen oikea rintani, joka on aina ollut pienempi, pyrki voimakkaasti palaamaan alkuperäiseen muotoonsa. Kolmannessa leikkauksessa kuitenkin oikealle puolelle laitettiin enemmän rasvaa ja nyt rinnat ovat lähes yhtä suuret. 

Tuntuu hyvältä, että tämä todella pitkä prosessi on saatu päätökseen. Kestihän tämä ensimmäisestä käynnistä viimeiseen käyntiin lähes kolme vuotta. Se on ollut jälkeenpäin ajateltuna vain hyvä juttu. Jos olisin nopeasti saanut, mitä olisin halunnut, en olisi oppinut ja kasvanut niin paljon matkan aikana kuin nyt. Nyt nään oman kehoni ja rintani eri tavoin. Olen hyväksynyt rintojeni erilaisuuden ja koen nykyään tärkeäksi erilaisista rinnoista puhumisen. Minulla ei ole edelleenkään täydellisen pyöreät rinnat, eivätkä rintani ole suuret, mutta ne on kivat. Minulla on leveä rintakehä, jonka vuoksi rintani ovat myös kaukana toisistaan, mutta sekin on nykyään ok. En enää haaveile silikoni-implanteista niin kuin ensimmäisen ja toisen leikkauksen jälkeen haaveilin. 

Olen iloinen rinnoistani ja minusta on ihana käyttää rintaliivejä. Ja olen tyytyväinen, että hakeuduin leikkaukseen ja otin osaa pitkään posessiin. Minun itsetuntoni on parantunut prosessin myötä. Jos ei ole itseensä tyytyväinen, niin minusta jokainen on oikeutettu tekemään itsensä tyytyväiseksi, muuttamaan itseään.

Lisää aiheesta voit lukea Ylioppilas -lehdestä, johon minua haastateltiin joulukuussa rintoihini liittyen. Linkki juttuun tässä.

Aiheesta minua haastateltiin myös Helsingin Sanomiin, joka on luettavissa tästä.

Hesarin juttuun haastateltiin myös kirurgiani. Jutussa hän vastaa siihen, kenelle näitä leikkauksia tehdään. Se on juuri sellainen kysymys, jota minultakin eniten kysytään. Ammattilaiset määrittelevät rintojen kehityshäiriön, eli tubulaariset rinnat. Niille on tietyt ominaiset piirteet. Osa hakeutuu leikkaukseen ja osa ei. Mitään terveydellistä haittaa tubulaarisista rinnoista ei ole. Usein haitta on sosiaalinen ja henkinen. Pienet rinnat eivät myöskään tarkoita sitä, että henkilöllä on rintojen kehityshäiriö. Ja toisaalta taas rintojen kehityshäiriö voi olla suuririntaisella naisella, jonka rinnat ovat suippomaiset ja erikokoiset. Olen kirjoittanut aiheesta blogiin ja tästä löydät kaikki aihetta koskevat postaukseni. Juttutoiveita ja kysymyksiä aiheeseen saa toki laittaa!

iida.afeldt@hotmail.com / SC: iida.afeldt / IG: iidanmatkassa / FB: Iidan matkassa

Kuvat Tiia Nyholm

Ladataan...
Iidan matkassa

 

Näen päivittäin kauniita ihmisiä. Olen visuaalinen ihminen ja pidän kauniista asioista ympärillä. Monesti saatan ihastella kaunista kampausta, kaunista silmämeikkiä, huulipunaa, pisamia, kaunista vartaloa tai upeaa pukeutumista. Päivittäisissä nopeissa kohtaamisissa painottuu ulkoinen kauneus.

Kauneus on monitasoinen. Monet ulkoiset, kauniit asiat, tuovat iloa. Jokaisen mieltymykset vaikuttavat siihen, mitä pitää ulkoisesti miellyttävänä. Minulle kauniisti laitetut hiukset tai huolella valitut vaatteet tuovat iloa ja lisäävät kokemaani ulkoista kauneutta. Koen ulkoisen kauneuden  tason paljolti olevan omissa käsissämme. Voimme vaikuttaa ulkonäköömme pitämällä itsestämme huolta, olemalla puhtaita ja siistejä. Näiden lisäksi ulkoiseen kauneuteen voi vaikuttaa meikkaamalla, hiustenlaitolla ja pukeutumisella itselle iloa tuoviin kauniisiin vaatteisiin. Eli moniin ulkoisiin asioihin voi vaikuttaa omilla valinnoilla. Nykyään myös plastiikkakirurgia on apuna ulkoisen kauneuden lisääjänä. Itse ainakin olen kokenut rintojen korjausleikkaukset omaa ulkoista kauneutta lisäävänä toimenpiteenä. Aina ei voi olla ulkoisesti tyytyväinen, jolloin voi miettiä, mitä on mahdollista tehdä oman tyytyväisyyden lisäämiseksi, liikunnan aloitus, ruokavalioremontti, plastiikkakirurgia, meikkaamisen opettelu… On myös hyvä muistaa oma raja ulkoisen kauneuden tavoittelulle. Loputon ulkoisen kauneuden tavoittelu harvoin tekee ihmistä kauniimmaksi, sillä tyytymättömyys itseen kasvaa ja vaikuttaa sisäiseen kauneuteen, jonka on taas yhteydessä ulkoiseen kauneuteen. Monesti ulkoisen tyytymättömyyden syy löytyy sisältä.

Vaikka moni ulkoinen asia tuo iloa, niin sisäisen kauneuden vaikutus on ulkoista suurempi. Ulkonäöllä on mahdotonta kompensoida sisäistä kauneutta. Todellinen kauneus tulee sisältä pitää todella paikkansa. Ihminen ei voi olla kaunis ihminen, jos sisällä ei ole mitään, mistä antaa ulos. 

Sisäiseen kauneuteen liittyy hyvyys, ystävällisyys, aitous, puhtaus, positiivisuus, luonne, käytös ja puhetapa. Kaunis ihminen kuuntelee itseään, mutta hän kuuntelee myös muita. Kaunis ihminen puhuu itselleen ja muille kauniisti ja hänen perusolemuksensa on positiivinen. Hän pyrkii aitoon hyvään, kohtelee itseään ja toisia hyvin. Hänellä on hyvä olla, joka näkyy kauneuden säteilynä ulos. Kaunis ihminen kantaa itsensä hyvin ja hänellä on terve käsitys itsestään ja omasta itsetunnostaan.

Omaa sisäistä kauneutta voi hoitaa tekemällä asioita, jotka saavat sielusi hymyilemään, jotka tuovat sinulle hyvää mieltä ja iloa. Kuuntele itseäsi ja kehosi tarpeita, hoida sisintäsi. Ja mikä suurinta, ajattele ja puhu kauniisti sinusta itsestäsi, läheisistäsi ja ympäristöstäsi. Mitä paremmin sinä voit sisäisesti, sitä upeammin hehkut kauneutta ulkoisesti. 

Kauneuden kaikki tasot ovat tärkeitä meille kaikille. Tarvitsemme molempia, sisäistä ja ulkoista kauneutta. Ja meillä on oikeus nauttia molemmista. Jokaisella meillä on oma käsityksemme siitä mikä meille on kaunista. On tärkeää, että kauneuden eri tasot ovat tasapainossa keskenään ja sinulla on hyvä olla ulkoisesti ja sisäisesti.

Minusta on ihana nauttia monista ulkoisesti kauniista asioista, mutta samalla nautin siitä sisällä olevasta hyvästä, joka kulkee mukanani ja vaikuttaa minuun sekä lähelläni oleviin ihmisiin. Nämä kauneuden kaksi tasoa eivät sulje toisiaan pois tai tee kenestäkään turhamaista, jos painotus on jommassa kummassa. Minusta tärkeää olisi pitää ulkoinen ja sisäinen kauneus tasapainossa ja muistaa "kultainen keskitie". 

Lisää kauneudesta voit lukea kolmen muun upean blogaajan blogista, joiden kanssa kuvat ja tekstin on toteutettu yhteistyössä. Haluamme kannustaa myös teitä lukijoita kertomaan Instagramissa, mitä kauneus teille merkitsee. Voit kirjoittaa vapaasti mitä vain, sisäisestä tai ulkoisesta kauneudesta, ympäristöstä tai elämästä yleisesti. Kirjoittakaa kuvatekstiin omia käsityksiänne ja laittakaa hashtag #käsityskauneudesta, niin mekin pääsemme katsomaan ja kommentoimaan teidän ajatuksianne. 

 

MAIJUN KÄSITYS KAUNEUDESTA
TARUN KÄSITYS KAUNEUDESTA
ELINAN KÄSITYS KAUNEUDESTA

 

Kuvat: Laura Iikkanen
Mallit: Elina Leskinen, Taru Tammikallio, Iida Åfeldt, Maiju Markkanen
Meikki: Hanna Kallio (Elina, Maiju) Sin. Kid. Makeup (Iida, Taru)
Vaatteet: Neo Noir, Ajlajk /Villa Tremondo
Kukkaseppeleet: Myyrkukka

Pages