Ladataan...
Iidan matkassa

Kaikki on matkalla alaspäin. Tissit suuntaavat alaspäin, maha suuntaa alaspäin, takapuoli suuntaa alaspäin... Mieli pitäisi kuitenkin pitää ylhäällä. Oma keho ja muuttuva keho on vaikeimpia asioita hyväksyä. On vaikeinta ikinä hyväksyä itsensä sellaisena kun on, se on todella paljon vaadittu tässä ajassa. 

Saan paljon palautetta, että teistä lukijoista on hienoa, että olen avoin ja aito. Mutta toisinaan minunkin on vaikea olla tuota kaikkea. Mielummin julkaisen epäaitoja kuvia, kuin niitä kaikkein aidoimpia. Minä en halua julkaista kuvaa, jossa näytän mielestäni ihan kamalalta. Mielummin kiillottelen omaa ulkonäköäni sinne someen. Vaikka olisinkin oikein hyvä juuri näin, aivan liian usein alan vertailla itseäni muihin. Ja niitä muita ja muiden kuvia näkee aivan valtavan määrän päivän aikana. 

Halaun nyt pitkän sulattelun jälkeen julkaista kuvaparin ja tarinan niiden takaa. 

KUVA 1

KUVA 2

Ehkä sinäkin olet huomannut somessa #älämahdumuottiin -kuvia? Minä olin laittanut kamppanjan merkille. Halusin myös sellaisen kuvan, jossa halailen mallinuken vartaloa, koska kaikilla muillakin oli sellainen. Niinpä minäkin astelin Mirkku Merimaan ja Niina Stoltin eteen. Räps ja se oli siinä! Minun kuvani todella tärkeän sanoman eteen.

Kun sitten näin tuona hetkenä otetun otoksen (kuva 1), olin todella järkyttynyt. Ajatukset pääni sisällä olivat tälläisiä:

"olenpa minä lihava, näytän hirveältä, kuinka edes voin näyttää noin hirveältä, enhän minä oikeasti näytä tommoselta, siis mikä hirveä asentokin, miksi olen lytyssä, kun pitäisi olla ryhdikäs, ja mitkä polviläskit, siis ihan hirveä, mitä mä nyt jaan instagramiin, kun tätä ei ainakaan voi"

En voinut julkaista kuvaa mihinkään. En halunnut julkaista kuvaa itsestäni, jossa näytän siltä mitä olenkin, aidosti. Tuntui vain niin hirveältä, vaikka toisaalta taas olisin halunnut näyttää, ettei malliin tarvitse mahtua. Mirkku ja Niina haastoivat minut käymään kuvassa uudelleen ja siitä on muistona kuva 2.  En julkaissut sitäkään. Siis kaksari, siis noi kamalat alushousut, kun en ollut varautunut. Siis toi muhkurajalka. Ja niin edelleen, te tiedätte...

Sitten oli pakko sanoa itselle, että HEMMETTI NYT LOPPUU. Se on vain niin vaikeaa. Some läväyttää koko ajan verkkokalvoilleni upeita vartaloita, kauniita kuvia, täydellisiä rintoja. Vasta mennessä uimahalliin tajuaa, mikä on todellista ja normaalia. Some saa sen kuitenkin unohtumaan ja samalla oman mielen kääntymään itseään vastaan. Tavallisesta on tullut epänormaalia.

Vertailu on ihan hirveää ja saa meidät vain ihoamaan itseämme, vaikka pitäisi toimia ihan päinvastoin. Tämän vuoksi Älä mahdu muottiin -kampanja on todella tärkeä. Jotta me näkisimme enemmän normaaleja ja tavallisia vartaloita. Sellaisia kuin minulla ja sinulla. Minulla on ihan normaali vartalo, joka on täysin terve ja toimii ja kantaa sisällään pientä elämää. Minä en halua että vartalooni kohdistuu häpeää siitä, ettei se mahdu muottiin, ettei se ole tietynlainen. Minä en halua käyttää ajatuksiani oman vartalon haukkumiseen, mitä se ei todellakaan ansaitse, enkä halua sinunkaan niin tekevän.

Haastan sinut lukemaan kampanjasta lisää tästä, ellet ole siitä kuullut ja käymään kuvauksissa! Ja sitten olet vielä rohkeampi kuin minä ja julkaiset kuvasi! Jokaista tarvitaan sellaisena <3

-Iida

Ladataan...
Iidan matkassa

Minulla on potta vessassa. Siis voitteko uskoa! 

Käydessäni vessassa, katson pottaa. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Minulle tulee vauva, lapsi. Ihan oikeasti. 

Ei hemmetti, minusta tulee muka äiti! Hihittelen itsekseni tuolle ajatukselle. 

Viime päivät olen pessyt sen pienen tyypin vaatteita. Ripustanut ja silittänyt jokaisen. Inhoan pyykinpesua yli kaiken, mutta silittäessäni ja viikatessani niitä minivaatteita, ajattelin tämä on parasta pyykkiä. 

Tietääköhän vauva, että odotan sitä? Minä olen täällä ja odotan häntä! Häntä, joka ei vielä ole, mutta on kuitenkin. Hän potkii minkä ehtii ja kertoo siten olemassaolostaan. Koti on alkanut muuttua vauvaystävälliseksi ja hänen tulonsa konkreettiseksi. Vaikka toisinaan täytyy nipistää itseä, että onko tämä totta, tuleeko vauva muka ihan oikeasti.

 

Eteisessä on vaunut, olohuoneessa sitteri ja makuuhuoneessa pinnasänky. Ihan kuin täällä asuisi vauva. Materia kertoo vauvasta, mutta mielessä myllertää. Onko mitään muuta tälläistä tilannetta, jolloin olet ihan varma jostain, muttet kuitenkaan yhtään varma mistään? Ja silti olet valmis antamana itsestäsi kaiken tuntemattomalle, olet valmis huolehtimaan ja rakastamaan enemmän kuin mitään. 

 

-Iida

KUVAT // Soiva Creative

Ladataan...
Iidan matkassa

Kaupallinen yhteistyö  // Dermosil 

Miten ajattelu ihonhoidosta on muuttunut raskauden myötä?

Moni alkaa raskausaikana miettimään elämäntapojaan. Mietimme entistä tarkemmin mitä syömme, sillä se vaikuttaa suoraan sikiön hyvinvointiin ja kasvuun, sekä antaa hyvän alun elämälle. Samassa moni alkaa myös miettiä käyttämäänsä kosmetiikkaa. Iho on suurin elimemme ja ihon läpi kehoon imeytyy käyttämämme kosmetiikan sisältö. Kosmetiikka on siis yhteydessä sikiöön ja usein suositellaan, ettei raskaana käytetä synteettistä kosmetiikkaa. Tai ainakin minimoi kehon kohtaamaa kemikaalikuormaa. Tästä syystä moni alkaa juuri raskaana pohtia omaa kosmetiikan käyttöä, sen laatua ja vaikutusta vauvaan. 

Minä olen jo vuosia suosinut luonnonkosmetiikkaa ja kiinnittänyt huomiota käyttämieni tuotteiden laatuun. Nyt raskausaikana olen miettinyt kosmetiikka valintojani normaalia enemmän, sillä jollain ihmeellisellä tavalla sitä haluaa tarjota sikiölleen parhaan mahdollisen kasvualustan. Ruuan ja liikunnan merkitys toki ovat merkittäviä, mutta niin on kosmetiikankin. Olen alkanut ajatella, että omat valintani toimivat mallina myös tulevalle lapselle ja sen vuoksi haluaa valita hyvin. 

Raskausaikana iho myös kokee valtavia muutoksia. Iho joutuu muotoutumaan aivan uusiin muotoihin. Ihon hoitaminen on siis todella tärkeää. On todella yksilöllistä miten iho voi raskausaikana. Minä en kuulu niihin, joiden iho voi paremmin kuin koskaan, vaan minulla on kuivempi iho kuin koskaan. Hiukset on myös kuivat koppurat ja katkeilevat. Kuiva iho kutisee ja tarvitsee huolenpitoa. Olen aina ollut todella huono rasvailemaan ja huolehtimaan ihostani, mutta raskaus on muuttanut tätäkin. Nyt on ollut "pelosta" jo pakko rasvata, koska ihon kosteus ja kimmoisuus vaikuttaa myös osaltaan raskausarpien syntyyn. 

 

 

Vaikka tykkään suosia luonnonkosmetiikkaa, on kotimaisuuskin minulle todella tärkeä tekijä. Kotimainen Dermosil on perheyritys Pohjanmaalta, jossa on yrityksen pääkonttori, asiakaspalvelu, logistiikkakeskus, laboratoorio ja tuotekehitys. Dermosil valmistaa ihon- ja hiustenhoitotuotteita, meikkejä ja ravintolisiä huomioiden pohjoismaisen ihon ja vuodenajat. Dermosililla on myös luonnonkosmetiikkasarja, joka on ECOCERT -sertifioitu sarja. 

Yksi itselleni tärkeä tekijä Dermosilin kohdalla on hajustamattomuus ja allergiatunnus. Monet itseläni suosimat ihonhoitotuotteet tuoksuvat niin voimakkaasti, etteivät ne sovi vauvalle tai lapselle, jolla on herkkä iho. Dermosilin tuotteet sopivat koko perheelle ja heillä on kattava perustuotteiden valikoima, jotka ovat omia suosikkejani. Heidän tuotteensa ovat turvallisia, laadukaita, kasviöljypohjaisia ja niissä pyritään käyttämään mahdollisimman vähän säilöntäaineita. Tuotteissa ei käytetä ollenkaan mineraaliöljyjä ja tuotteet testataan ihmisten koekäytössä. Dermosil myy tuotteensa itse verkkokaupan kautta ilman välikäsiä, jonka vuoksi heidän tuotteillaan on todella hyvä hinta-laatusuhde. 

Mitä itse tilasin Dermosililta?

  • Sensitive Extra voiteen, joka sopii myös vauvojen ihonhoitoon
  • Vartaloöljyn, joka on ECOCERT -sertifioitu. Tuote on nyt päivittäisessä käytössä, sillä rasvailen sillä vatsaani ja toivon, että se ehkäisee raskausarpia.Nyt on tärkeää pitää iho kimmoisana ja kosteana. Kaikkiin Dermosilin raskausajan ihonhoitotuotteisiin pääset tästä.
  • Kasvopesu -aineen ja kasvoveden
  • Aurinkopuuterin ja korostuspuuterin, jospa näistä saisi sitä kuuluisaa raskausajan hehkua!
  • Aurinkosuojasuihkeen ja aurinkosuojapuikon, jotka ovat niin helppokäyttöisiä, kaikille sopivia ja aika kiva vieminenkin näin kesällä kyläillessä. Tulevat varmasti tarpeeseen!

 

Dermosilin verkkokauppaan pääset tästä, koodilla 'iidanmatkassa' saat ilmaisen toimituksen tilaukseesi. Koodi on voimassa 15.7.2018 asti. 

Täytyy sanoa, että toimitus oli omalla kohdallani ainakin todella nopea, sain tuotteet heti seuraavana arkipäivänä! 

-Iida

 

Pages