Ladataan...
iivents

Turussa julistetaan perinteinen joulurauha joka vuosi - miksi tuo sama rauha ei voisi jatkua ja jatkua.. nämäkin Bad Piggiesit ovat rauhoittuneet jouluun ja istua kököttävät tonttutomeran leipoman karsinan orrella. Tai tarkemmin sanottuna laavun päällä, joka on karsinassa salmikkisten jouluhalkojen kanssa.

Minulle joulu on alkanut aina tuosta Turun joulurauhan julistamisesta. Joka vuosi on ajettu suvun vanhimman luo kokoontumaan ja joulurauhan julistusta kuuntelemaan. Ennen ajoimme isotädin luo, kun tädistä aika jätti olemme kokoontuneet 90 v.  mummuni luona. Nyt mummu viettää ensimmäistä kertaa joulua poissa kotoa, kun sai joulun alla sairaskohtauksen. Näin ollen tapasimme jo aaton aattona muun suvun kesken ja kävimme erikseen mummua moikkaamassa sairaalassa.

Elämä muuttuu, mutta perinteistä on hyvä pitää kiinni. Jatkuvuus ja perinteiden muokkaaminen kuuluu asiaa, mutta traditiot ovat kiinnipitäviä voimia, joita kannattaa opettaa myös jälkipolville.

Leivoimme 10 v. poitsuni kanssa torttuja ja hän halusi tehdä fuusiotorttuja ja mikäs siinä! :) Luovuus rikastuttaa elämää. Piparkakkutalon sijaan hänellä oli tarkat piirustukset tuhmien possujen karsinaa varten. Yhdessä tekemisen iloa ei voita mikään! <3 Vielä tulee se päivä, kun äidin kanssa leipominen ei ole ollenkaan in ja pop. Näistä traditioista on hyvä pitää kiinni niin pitkään kun se on mahdollista. Kenties vielä jokin päivä hän leipoo omien lasten kanssa ja vie perinteitä eteenpäin uusille sukupolville.

Fuusiotortut matkalla uuniin... uunista ulos ja söimme tortut, enkä ehtinyt ottaa jälkeen kuvaa! :)

Rentoa Tapania Lilyläisille!