Ladataan...
iivents

Sain kutsun, joka toivotti tervetulleeksi kirjanjulkkareihin tänään 18.3. Ehdin jo miettiä, mitäs mulla olikaan silloin pääsenkö paikalle, missä, miten.. mutta hei, sijainti on fyysisesti kotisohva. Itse julkistustilaisuus Facebookissa! :) Hoppadepoppade med!

"Tervetuloa viettämään Osuuskumman aaveantologian Ruumiittomien virtuaalijulkkareita. Ohjelmassa luvassa kirjoittajien haastatteluja ja arvonta. Antologian kirjoittajat myös paljastavat, mistä saivat innoitusta omiin tarinoihinsa."

Ladataan...
iivents

Mikähän siinä on, että minulle käy monesti niin, että aion mennä katsomaan näyttelyn, teatteriesityksen tai muun kulttuuri-ihanuuden ja lopulta aika käy vähiin. Näin kävi Wardin näyttelyn kanssa, kun huomasin että kas kas, sehän on pian ohi. Ehdin kuin ehdinkin Ateneumiin väriloistoa ihailemaan. 

Rafael Wardin työt olivat pitkän ja pimeänharmaan talven jälkeen sielulle sympatiaa, kun sai nauttia värien hehkusta ja runsaudesta. Eikä tuo keväinen sääkään ole muutamaa päivää lukuunottamatta tehnyt poikkeusta. Koska Ateniumissa ei voi kuvata töitä (vaikka ylimmän kuvan olen napsassut taitelijan väripaletista.. aijai!), en liitä teoksista kuvia. Sen verran sanon, että jos iiventsin kamuilla on mahdollisuutta tutustua taiteilijan tuotantoon, kannattaa tehdä se. Muun muassa Kallion kaupunginosa ja sen karuakin karummat kadut oli kuvattu värikylläisinä ja runsaina kuin lämpimien maiden torit ja kujat. Ehkä värien käyttö kieli värikkäästä kansasta, jota Kalliossa on ollut työväenasutuksen vuoksi iät ajat. 

Aivan liian harvoin tulee tormistuttua ja lähdettyä liikkeelle ajoissa. Tästä viisastuneena ja asiasta turhautuneena aionkin tehdä täyskäännöksen ja vierailla vuoden aikana mahdollisimman aikaisessa vaiheessa näyttelyissä, jotta en taatusti ole mattimyöhästen joukossa. Tämä oli Taidetta vaanimassa I, pian kerron toisesta näyttelystä, kenties kolmannestakin jossa vierailin aivan äskettäin. Ja eikö Atski ole upea rakennus?! Pelkästään tuo ympäristö aiheuttaa ihastusta ja hehkuu kulttuuria kävijöiden sisimpään. 

--

Sometimes I feel that I don't wake up well in time and I have to hurry to get a chance to see amazing art exhibitions or theatre plays. Why? Why can't I be on time? I decided that I'll pay more attention for this during the year 2014. I did make it to the Rafael Wardi exhibition at Ateneum Art Museum. It was terrific! So beautiful and full colours that I was amazed, even grey Kallio looked so stylish and lively. 

If you ever have a possibility see his art, don't hesitate - just go and see the master pieces he's painted. I fell in love with the art of Wardi. 

Ps. Don't the Ateneum Art Museum look like a nice place to visit? Even for that reason you should do so too! 

Ladataan...
iivents

Pohjois-Helsingissä sijaitsevan Malmitalon konserttisalin lavalle kapusi tänä iltana mies kitara ja palli. Corey Harris jammali tummuvaan maaliskuiseen sunnuntai-iltaan letkeitä bluesrytmejä, joita musiikinjanoisena olisin toivonut kuulevani tunninmittaisen konsertin edetessä lisää. Hienoa nähdä, kuinka flunssan saaneenakin Harris veti keikan läpi - turhia höpöttelemäti teetä siemaillen. Olimme hänen mukaansa hyvin käyttäytyvä yleisö; suomalaiskansalliseen tyyliin istutaan hiljaa kuin kirkossa. Sitä hän ei toki sanonut ääneen, mutta sen huomasi selvästi vaikuttaneen myös häneen - ei turhaa puhetta, vain soljuvaa soittoa. Ja sitä yleisö oli varmasti tullut kuuntelemaankin. 

Pohdin lippuja varatessa ja Hesarin juttua lukiessa, menemmekö isäni ja siskon kanssa Juttutupaan vai Malmitaloon. Juttarin keikka varmasti on ollut äänekäs, kuten perinteisen ravintolan illanviettoon kuuluu. Koska isänpäivälahjaksi luvatut keikkaliput oli tarkoitus käyttää nimenomaan konserttia varten, illanviettoa pidemmän kaavan mukaan sitten toisella kertaa, valitsin Malmin. Olisipa Malmitalon kahvila ollut auki konsertin jälkeen, olisimme mieluusti istahtaneet turinoimaan tuokioksi musiikillisesta annista. 

Jos blues innostaa, käykää tsekkaamassa artisti. 

Tämä mies jamitteli vaikka hikka vaivasi alkuun ja yskääkin pukkasi. Jäin aivan koukkuun kitarointiin - en millään olisi toivonut hänen lopettaneen konserttia. Eikä olisi muukaan yleisö.

Narikkajonossa kuului samanmoista pohdintaa, olisipa hän soittanut pidempään. 

***

I had a great evening with my sister and father at Malmitalo tonight. We had a chance to hear this great blues musician, Corey Harris. I really recommend you to pay attention for this guy, so talented and such a nice and flowing rhythms. Just wishing he would have played longer.

Thanks Corey for visiting Helsinki! I'll definitely seek your cd's, as you told that sold all out at Juttutupa during the previous night. :)

Pages