Vaatteet on mun aatteet

Tässä hieman tuoreimpia ajatuksia. Ja tämä on minun blogini ensimmäinen kaupallinen yhteistyö. Täytyy tosin heti alkuun mainita, että kyseessä on kaverin sedän verkkosivu, mutta kuitenkin. Sain siis tästä vaatteisiin liittyvästä kirjoituksesta 15€ lahjakortin. Ja yhteistyössä siis https://www.vaatekauppoja.fi

Viime vuosina on ollut käynnissä varsinainen Fitness-buumi. Ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota asioihin, kuten ruokavalio, kuntoilu, nukkuminen ja työhyvinvointi. Lisäksi kaiken maailman fitness-rannekkeet, joogamatot ja kahvakuulat menevät kaupaksi paremmin kuin koskaan. Silti, yllättävän vähän puhutaan siitä, että kuinka vaatteet ja pukeutuminen voi vaikuttaa terveyteen.

Vaatekaupat myös harvoin puhuvat tästä esimerkiksi tuotekuvauksissa. Ehkä ainoita asioita, missä yhteydessä pukeutumisen terveysvaikutukset nousevat esiin on kravatin käyttö miehillä. Kuten jo tiedämme, niin se ei välttämättä ole täysin terveellistä pidemmän päälle, sillä tiukalle säädetty kravatti haittaa jo verenkiertoakin. Sen sijaan pukeutumisesta ja terveydestä puhutaan tämän lisäksi hyvin vähän.

Voisiko pukeutumisella kuitenkin vaikuttaa omaan terveyteen?

Vaatteilla voi todella olla terveysvaikutuksia. Itselläni tulee heti muutama asia, missä yhteyksissä pukeutumisella voi olla yllättävänkin suuri merkitys ja tässä muutamia pointteja:

  • Yleinen hyvinvointi ja itsetunto
  • Ryhti ja kenkien kohdalla kävely
  • Ihoystävälliset materiaalit
  • Verenkierto-ongelmat
  • Turvallisuus

Nykyisin ulkonäköön panostetaan niin paljon, että mukavuus ja mahdolliset terveysvaikutukset helposti unohdetaan kokonaan. Ihmisille on usein huomattavasti tärkeämpää esimerkiksi se, mitä pomo tai työkaveri on mieltä asusteesta kuin oma viihtyminen. Esimerkiksi, Me Naiset-lehdestä bongatussa artikkelissakin todettiin, että liian kireät vaatteet voivat jopa vaikuttaa hermopisteiden toimintaan. (http://www.menaiset.fi/artikkeli/sport/terveys/pukeudu_mukavasti_liian_kireat_vaatteet_ovat_haitaksi_terveydelle) Ehkä suurempi ongelma on kuitenkin tukala olo, joka voi aiheutua puhtaasti vääränlaisista vaatteista ja se myös näkyy ulospäin sekä vaikuttaa tietysti kaikkeen tekemiseen.

Mukavista ja hyvistä vaatteista hyötyy koko keho. Mielestäni ihmisten kannattaisi miettiä pukeutumista enemmän oman terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Hauskintahan tässä on myös se, että mukavien vaatteiden ei tarvitse olla mitään riepuja vaan sekä tyyli että mukavuus on hyvinkin mahdollista saada samalla rahalla. Itseasiassa luulen, että useat vaatevalmistajat ja suunnittelijat ovat tähän jo heränneet. Pukeutumisessa mielestäni kannattaisi suosia enemmän väljiä tyylejä ja sellaisia materiaaleja, jotka antavat ihon hengittää paremmin ja jättävät liikkumisvaraa. Esimerkiksi työpaikalla ei kannata kärsiä ahdistavissa vaatteissa, vaan kannattaa valita sellainen asukokonaisuus, että pystyt antamaan parhaan mahdollisen työpanoksen.

Toki Suomen säät antavat myös hieman lisää mietittävää. Eli aina tulee pukeutua sään mukaan. Vaikka en itse ole mikään ikäloppu, niin kauhistutti nuorten muoti kulkea kovallakin pakkasella nilkat paljaana. Johan siinä jalat jäätyy ja jos ei heti, niin tulevaisuudessa saattaa tulla kaikenlaisia terveyshaittoja. Eli järjen käyttäminen on sallittua.

 

muoti paivan-tyyli trendit trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *