syitä, miksi kookosöljy on luonnon paras keksintö

Kookosöljystä on tullut vuosien mittaan luottoystäväni kauneudenhoidon puolella. Matkatessa reppukin on kevyempi ja tilavampi, sillä pelkkä kookosöljy on tarpeeksi riittävä korvaamaan monet tuotteet. Siksi päätin jakaa kookosöljyn ilot ja hyödyt täällä, vaikka monille jo tuttua tavaraa varmaan sisältääkin: 

Nro1: Kookosöljy hellii hiuksia ja päänahkaa. Eräs intialainen nainen kertoi minulle, että syy naisten pitkiin ja kiiltäviin hiuksiin takana kotimaassa on kookosöljy, jota hierotaan kauttaaltaan hiuksiin ja annetaan vaikuttaa pitkään. Itse jätän öljyn vaikuttamaan tukkaan yön yli (käärin yleensä pyyhkeen suojaksi) ja pesen aamulla hiukset normaalisti. 

Nro2: Jos kosteus- tai aurinkorasvaa ei löydy, ei muuta kuin kookosöljyä hipiälle ja menoksi. Kosteusvoiteena käyttäessäni hieron öljyä kostealle iholle (sopii sekä kasvoille että vartalolle). 

Nro3: Kookosöljy poistaa meikin jättäen ihon pehmeäksi ja puhtaaksi, kiitos öljyn antiseptisten ja antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi. Olen todennut kookosöljyn parhaaksi silmämeikinpoistoaineeksi. 

Nro4: Edellä mainituista syistä kookosöljy toimii myös deodoranttina. Olen jättänyt alumiinia sisältävät deodorantit kokonaan pois, joten askel kookosöljyyn ei ole kovin suuri. Seuraavaksi aion valmistaa kotitekoisen deodorantin täältä bongatun reseptin mukaan.

Nro5: Kookosöljystä löytyy lukuisia vinkkejä kun vain etsii. Itse sain lisää kivoja ideoita täältä etsiessäni sopivaa kuvaa. 

Nro6: Ai niin, sitähän voi myös syödä! Luomuna nautittuna se on vielä terveellistä ja hyvää.

Kuva: Delicious Sweets

Kommentit

muumi

kiitos vinkeistä! heti menee testiin. :)

Kuulostaapa mielenkiintoiselta, ite en oo kuullukkaan tämmösestä kookosöljystä! :) Pitääkin hommata kaappiin purnukka. Mistä itse ostat? Minkä hintaista on? :)

by Jesmi

thanks for the tip

Magenta

Itse käytän kylmäpuristettua kookosöljyä ja se on aivan loistavaa! Ja mikä hauskinta, olen itsekin pari kuukautta sitten kirjoittanut aiheesta (http://www.lily.fi/juttu/jookos-kookos) :D Eniten tulee käytettyä kookosöljyä kosteusvoiteena (kesäisin aurinkorasvana), hiusten hoitoaineena sekä smoothien joukkoon.

maria_t (Ei varmistettu)

Netta unohdit erittäin tärkeän asian...ihanan tuoksun! Vähän kuin levittäisi kakkua joka ilta naamalle ja hiuksiin nom nom nom. 

PS.

netta jasminet

muumi & by Jesmi - Eipä mitään! 

nnipke - Kylmäpuristettua (luomu)kookosöljyä saa ainakin luontaistuotekaupoista, mahdollisesti suurista tavarataloistakin. Olisikohan sellainen 500 ml purnukka keskimäärin 7 euroa.

Magenta - Sama täällä, tosin kookosöljy on jäänyt ruokavaliosta melkein kokonaan pois... Ehkä kokeilen reseptiäsi ja innostun taas!

maria_t - <3

 

Jaahas, kiitoksia tästä jutusta - täytyy laittaa hankintalistalle ja testata! =)

Minnie M. (Ei varmistettu)

Ihan vain ohimenohuomautuksena asiaan perehtymättömille, että se terveellinen kookosöljy on kylmäpuristettua eli neitsytöljyä. Muunlainen kookosrasva tukkii ihohuokoset ja verisuonet siinä missä eläinrasvakin.

Ja mitään suojakerrointahan kookosöljyssä ei ole, joten en suosittelisi aurinkovoiteeksi...

netta jasminet

Minnie M - Jep, hyvä täsmennys, että vain kylmäpuristettuna öljy on terveellistä. Sitä en huomannut sanoa, kun pidin sitä itsestään selvänä... Ja eiköhän maalaisjärkikin sano, ettei auringossa kannata loikoilla pitkään pelkän kookosöljyn "suojaamana". 

luomuilija (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt kauan kylmäpuristettua kookosöljyä joka on ihan paras koska minulla on seberrooista ekseemää hiusrajassa jne. Nyt kuitenkin rupesin miettimään että tukkiiko se sittenkin ihohuokoisia koska kasvoni ovat täynnä ihonvärisiä pieniä nyppyjä?

netta jasminet

luomuilija -

En osaa oikein sanoa, mutta paljon mahdollista jos käytät öljyä päivittäin. Kannattaa ehkä kokeilla olla ilman jonkun aikaa ja katsoa, lähtevätkö näpyt pois? :-)

Vierailija567 (Ei varmistettu)

Neitysytkookosöljy on kyllä ihan samaa tavaraa kuin tavallinenkin, yhtä huonoa jos sitä suuhunsa laittaa. Sehän on lähes pelkästään tyydyttynyttä rasvahappoa, eli verrattavissa voihin. Eri asia sitten, jos kyseenalaistaa koko opin siitä, että tyydyttyneet rasvat ovat pahaksi. Kosmetiikkatuotteena kookosöljy voi sitten ollakin kiva, mutta en sitä kyllä elimistööni laittaisi.

"VÄITE: "Kylmäpuristaminen tekee kookosöljystä terveellisen."

VASTAUS: "Kookosöljyn kohdalla kylmäpuristamisella ei ole merkitystä. Menetelmää käytetään, kun rasvan koostumus halutaan säilyttää mahdollisimman luonnollisena ja estää monityydyttymättömien rasvahappojen tuhoutuminen kuumennuksessa. Koska kookosöljyssä ei niitä ole, ei niitä siihen kylmäpuristamisellakaan saada.""

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2010022311063296_lh.shtml

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa!

Kookosöljyhän ei ole vesiliukoinen niin miten puhdistat sillä silmämeikin? Hierot kasvoille ja pyyhit jollakin pois ja jätät kookosöljyn ''jämät'' kasvoille vai? Haluaisin tietää kun itse käytän kookosöljyä myös silmämeikin puhdistamiseen sen jälkeen kun olet puhdistanut muun meikin ja itse olen toiminut näin...

netta jasminet

Vierailija - Hei vaan! Meikäläinen poistaa öljyllä silmämeikin ihan vanulapuilla. Laitan öljyä lapulle, hieron kunnolla, kunnes ripsari on poissa ja jätän öljyn iholle. Itse asiassa silmänympärysihoni tuppaa kuivumaan helposti ja kookosöljy on auttanut ihon röpelöisyyteen? Huom, ei toimi välttämättä kaikilla! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!
Olen itse myös löytänyt hiljattain tämän ihanan tuotteen . Minulla on atooppinen iho joka on erittäin kuiva ja olen käyttänyt voiteita jotka ovat paksuudeltaan voin luokkaa. Nyt olen käyttänyt kookosöljyä meikin poistoon ja hoitovoiteena koko keholle ja kasvoille! ja on kyllä HUIPPU TUOTE!!.Vielä en ole huomannut , että tukkisi ihohuokosia. Silmänympärys juonteetkin tunutvat madaltuneen :-)
Olen ostanut ruohojuuresta luomu kookoöljyä.

netta jasminet

Vierailija - Hurraa! Itsekään en ole huomannut ihohuokosten tukkeutuneen, päinvastoin. Tietysti eri öljyissäkin on eroja, kaikille ihotyypeille ei varmaankaan kookosöljy sovi. Juuri nyt käytän kasvoilleni manteliöljyä, joka tuntuu sopivan talven pintakuivalle iholleni.

sirpukks (Ei varmistettu)

Mikäli kiinnostaa lukea miten käyttää kookosöljyä deodoranttina kannattaa lukea artikkeli: http://kookosoljy.com/kookosoljyn-kaytto/kookosoljy-deodorantti/

Kommentoi