Ladataan...

 

 

Nyt on taas saapunut ihana pakkas talvi jollon atooppia pahenee. Kuiva sää ja pakkanen ei ole kovin ihanne Atooppiselle iholle. Itsellä tällä hetkellä kutittaaa niin paljon,että meinaa tulla ihan hulluksi. Mikä on sit hyvä hoito atooppisella?. Moni välttää peseytymistä, koska pelkää sen pahentavan tilannetta. Hygienia on ykkös juttu. Suositellaan usemman kerran peseytyvän ja käyttää vaikka saippuan tilalle rasvaa eli tekee rasva pesuja. 

Itseällä on nyt käytössä kortisoneja, koska on pahentunut pahasti. Kuurit on auttanut. Varsinkin kutinaan. Itsellä, mutta myös lapsella on vaikea atooppinen ihottuma. Joskus toivoisin,että pääsisi hetkeksi lämpimään maahan. Se kuulemma auttaa siihen asiaan. Lämmin aurinko ja erillainen ilmasto. Itse mietin joskus tautointia, mutta kaippa päätin olla ottamatta sitä. Ei tiedä miten iho reagoi siihen. Siis mitä rasvoja käytän.

Abo base on rasvaisempi rasva, kun agualan duo. Sitä suositellaan talvelle ja agualan duo vähän parempaa ihottumaan. Lipola on agualan duosta toisen asteen rasva. Eli keyvyemmän rasvaimen rasva.  Cera Drem on kaikista rasvaisin rasva.

 

 

Ladataan...

Ladataan...

Ystävyys on kaunis asia, mutta hankala minulle. Minulle on vaikea kertoa kaikenlaisista asioista, koska kannan heti niiden murheet tai kaikki mahdollisest asiat. Olen rehellinen ja enkä osaa pitää salaisuuksia. Osaan kuunnella, mutta minä olen avoin. Minulla on as piirteitä ja siihen kuuluu maailmaan rehellisyys käytös. Jos minulla on huoli jostakusta niin kerron toisen toiselle. Niin se asia katsotaan pahalla ja tavalla väärällä. Minulle ei pysty sanomaan kahden keskeisiä salaisuuksia vaan kerron lähemmäiselle ihmiselle jos minulla on ystävää tai kaverista huolta. Tämä on aika vaikeeta, mutta kai siihen ominaispiirteeseen tottuu. 

Minulla on nyt tällä hetkellä yksi ystävä ja sekin on samankaltainen kun minä. Hän ei kerro kaikista asioista hänen elämästään ja se ei kuormita minua. En minä kerro kaikkea, mutta tulee huoli niin kerron läheisimmälle ihmisille. Olenko väärin ihmissuhteista oppinut. Miksi on niin vaikeaa pitää salaisuuksia tai kuunnella toisen murheita piittaamaatta huolestuneisuudesta. 

Minälainen ihmisuhde on sit hyvä? Sellainen missä ei kerrottais ihan kaikesta omasta murheestaan vaikka se kuuluisinkin normaaliin kaverisuhteeseen. Voin kuunnella, mutta en ihan kaikkea kuulla. 

Olen nyt onnellinen, kun minulla on yksi hyvä ystävä joka osaa rajata asioita hyvin ja ymmärtää asioita hyvin. 

 

Autismin kirjon henkilöiden on vaikeampaa ymmärtää toisen ihmisen tunteita ja ilmaista omia tunteitaan. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi vaikeutta muodostaa ystävyyssuhteita tai työelämässä tarvittavia ihmissuhteita. 

 

Ladataan...

 

Ostin erikoispainoksen syksyllä ja olen ihan lumoutunut. Kirja oli ihanan kultainen ja selkeä. Sitä on kiva täytellä ja miettiä hyviä asioita tehtävien kautta. Se toimii kalenterina, muistioina ja hyvän mielen ylläpitämisessa. On tosi käyttöllinen moneen tarkoitukseen. Rakastan tätä kirjaa ja eikä maksanut paljoakaan. Etuhintaan 21,90e plus postikulut. Eli paljon halvempi kuin suomalaisessa kirjakaupassa.  Hyvä myös jos on ylikuormittunut eli stressaantunut niin tehtävät sopii mainiosti stressin purkuun. Eikä tarvitse yksin tehdä vaan voi tehdä kavereiden tai perheen tai läheisten kanssa. Täyttämisestä tulee silloin hauskaa.

Siis tämä kirja on tehtäväkirja, mutta niin kuin sanoin niin sopii myös moneen muuhunkin tarkoitukseen.

 

 

https://www.imaginetivelife.com/

Pages