Ikäkriisi: Kuinka muuttaa ajattelutapaa ja helpottaa omaa oloa ikäkriisin suhteen?

Tällä viikolla olen muutaman kerran törmännyt ikäkriisi aiheeseen. Ajattelin, että tämä on aihe, joka koskettaa tosi monia niinpä päätin kirjoittaa tästä postauksen.

Olen 30-vuotias enkä ole koskaan ollut pitkäaikaisessa parisuhteessa. Minulla on enemmänkin ollut lyhyitä ja sitäkin lyhyempiä suhteita. Tämä on huvittavaa, koska ajattelin jo teininä, että minä ainakin haluan olla vain yhden ja ainoan miehen kanssa jonka kanssa sitten vietän koko loppuelämän. Se ei kuitenkaan ole mennyt yhtään niin kuin kuvittelin.

Toiset voi ajatella, että onpas outoa ja omituista etten ole ollut pitkäaikaisessa parisuhteessa. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että asia on nyt vain näin eikä minun oikeasti tarvitse hävetä tätä asiaa. 30-vuoden aikana olen oppinut, että elämä ei vain yksinkertaisesti mene aina niin kuin suunnittelee tai kun on kuvitellut ja se on ihan OK. Vaikka pitkäaikaista parisuhdetta ei ole ollutkaan niin olen kuitenkin saanut kokea niin paljon muita asioita, joista olen todella kiitollinen.

Niin kuin monella muulla ajattelin, että 30-vuotiaana on mies, lapset, oma talo ja ura. Ne perus asiat. Tällä hetkellä minulla ei ole mitään näistä. Näistä asioista ura on se johon olen keskittynyt kaikista eniten juuri sen takia, koska miestä ja lapsia ei ole näkynyt mailla halmeilla. Mutta nyt 30-vuotiaana olen tajunnut, että se ura mihin tähtäsin 20-vuotiaana ei ole sitä mitä haluan. Haaveilin nuorempana työstä kansainvälisten suhteiden parissa. Unelmoin diplomaatin urasta. Nyt kolmekymppisenä tajuan, että tämä olisi ollut väärä ura valinta minulle. Tällä hetkellä suunnitelenkin uuteen ammattiin kouluttautumista ja siitä kirjoitankin tarkemmin tulevassa postauksessa. Nuorena sitä  luulee, että elämä menee sellaista suoraviivaista tietä. Ennemminkin elämä on labyrintti, jossa kaikki tiet vievät eri paikkoihin. Nyt kun katson elämääni 10 vuotta taaksepäin niin olen saanut kokea hurjan paljon eri asioita ja olen saanut tavata aivan ihania ihmisiä ja olen heistä kaikista tosi kiitollinen.

Ikäkriisi: Miten helpottaa omaa oloa ja muttaa ajattelutapaa ikäkriisin suhteen?

Kuinka helpottaa ikäkriisiä ja muuttaa ajattelutapa negatiivisesta positiiviseen?

Jos ikäkriisi vaivaa sinua ja murehdit usein ikääsi niin ensin mitä voit tehdä on vain yksinkertaisesti hyväksyä, että tämä on aihe mikä tuottaa sinulle murheita. Sen jälkeen olisi hyvä löytää uusia ajattelutapoja/näkökulmia ja näin helpottaa omaa oloasi.

Tässä muutama ajattelutapa, jotka voivat helpottaa ikäkriisi murheitasi

Entä jos ajattelisit, että saat täyttää esim. 30 sen sijaan että ajattelet että voi ei täytän jo 30 vuotta. Monilla ei ole ollut sitä mahdollisuutta että olisi voinut juhlia 30-vuotis syntymäpäiviään. Sen sijaan, että murehtisit vanhenemista ja sitä että sinulla ei ole niitä asioita mitä luulit sinulla olevan 30 ikävuoteen mennessä, niin keskity asioihin mitä sinulla on ja mitä sinulla on ollut mahdollisuus kokea ja saavuttaa.

Kannattaa muistaa se, että kenenkään elämä ei ole täydellistä vaikka se siltä näyttäisikin. Älä vertaa omaa elämääsi muiden elämään vaikka vaikeaa se välillä onkin tämän päivän ”instagram -maailmassa”.

Jokaisella meistä elämä menee erilailla ja me kaikki saavutamme haluamiamme asioita eriaikaan. Päästä irti ajatuksesta, että kaikki pitäisi olla hanskassa tiettyyn ikään mennessä. Tällä ajatustavalla luot vain turhia paineita itsellesi. Vaikka voimme itse vaikuttaa moniin asioihin niin on myös paljon asioita joihin emme voi vaikuttaa. Älä siis yritä kontrolloida asioita, joihin et pysty vaikuttamaan. Tämä on turhaa ajan ja energian kulutusta.

”I surrender it all” – Antaudu asioille ja anna asioiden tapahtua niin kuin ne on tapahtuakseen. Olen oppinut kantapään kautta etenkin sen, että jos joku mies ei ole tarkoitettu pysymään elämässäni niin sitten se asia on vain niin. Olen niin monet kerrat yrittänyt kontrolloida tilanteita ja tätä kautta murehtinut älyttömästi mies asioita ja seurustelua. Asioiden pitäisi vain antaa mennä luonnollisesti eteenpäin. Vaikka se on vaikeaa päästä irti kontrolloimisesta niin loppujen lopuksi kun niin tekee, niin huomaa kuinka helpompi ja kevyempi on olla.

Onko sinulle tullut ikäkriisiä? Miten pääsit siitä yli?

Inspiroiva Mieli Blogi Kuinka helpottaa Ikäriisiä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *